47.bölüm replikleri
Sunça: yeom jangin madam yamiyle is birligi yaptigini saniyordum ama belliki yanilmisim j.bogo ona çok güvendigini gizlemiyor oda genel valiye büyük bir sadakatla hizmet ediyor
Kim woo jing: dogu ordusu nedir bu böyle?
j.bogo: sizin ordunuzun adi efendim kim myung ve madam yami denen o alçak düsmanlari ortadan kaldirmaniz ve artik tahta sizin oturmaniz gerekiyor eski kiralimiz Heung duk benden sarayda baslattigi reformlarin tamamlanmasini saglamami istemisti bende bunu sizin basaracaginiza inaniyorum lütfen aci çeken shila halki adina bizi kirmayin bu görevi üstlenin ve tahta geçerek bu ülkeyi hak ettigi sekilde yönetmeye baslayin hepimiz sizin yaninizdayiz
muçang: ordumuzun bütün komutanlari sizin vereceginiz emirleri yerine getirmeye hazir onlarin basina geçmenizi ve hareket emri vermenizi bekliyorlar
yona: kim myungun sarayi chungeye saldirma kararini verdi yani savas kaçinilmaz daha fazla bekleyip vakit kaybedersek ani baskinlara ugrayabiliriz buda chungenin yerle bir olmasi demektir…
j.bogo: lütfen kabul edin efendim
kim woo jing: pekala bana verdiginiz görevi kabul ediyorum
j.bogo: bizde bugünden itibaren dogu ordusunun komutani olarak vereceginiz emirleri uygulayacagiz
yeom: beni görmek istemissiniz
j.bogo: seni dogu ordusu komutan yardimcisi yapmaya karar verdim
muçang: ben ve komutan chang ta bu karari onayladik
j.bogo: teklifimi kabul edecek misin?
Yeom: basarili olmak için elimden geleni yapacagim
j.hwa: genel valinin sizi dogu ordusu komutan yardimcisi yaptigini duydum.. sizi çok uzun zamandir taniyor olmama ragmen ne düsündügünüzü anlayabilmekte hep zorluk çektim artik genel valimizle iyi iliskiler içerisinde görünüyorsunuz ama gerçek niyetinizin ne oldugundan emin degilim.. umarim samimi davraniyorsunuzdur çünkü her ikiniz içinde en iyisinin bu olduguna inaniyorum.. bir zamanlar bana bir zarar geldigini görmektense ölmeyi tercih edeceginizi söylemistiniz bende sizi savasa ayni duygularla ugurluyorum lütfen kendinize çok dikkat edin
chae ryung: sarayla savasa girmeye mecbur musunuz ?
j.bogo: evet
chae: önünüzde çok büyük bir politik firtina varmis gibi görünüyor bu firtina sizinde mahviniza sebep olabilir onu gögüslemeye hazir misiniz
j.bogo: eger isleri rayina sokamazsam sila sarayi beni de chungeyi de ortadan kaldiracak dünyaya gelecek çocugumuzun hatrina bu savasa girmek zorundayim çünkü ben çocugumun chungede güzel ve mutlu bir hayat yasayabilmesini istiyorum ama kim myungla madam yaminin kötülüklerine son veremezsem çocugum huzurlu yasayamayacak zafer kazanacagimiza inaniyorum lütfen endiselenme
chae: sizin için hep dua edicem
kim yang: genel valinin orduyu savasa sokmadan mujincuyu aldigini duydum dogrumu bu
yeom: evet
kim yang: umdugumdan iyiymis
dae-chi: j.bogo bir zamanlar muning ordusunda generaldi
yeom: aslan alayinin isini bitirebildiniz mi?
Kimyang: evet remislerini kirip çogunu esir aldim
Yeom: bende sizi kutlarim
Kim yang: genel valiyle görüsmem gerekiyor
Baek kyung: efendim madam yaminin mujincuda oldugunu ögrendim
Kim yang: bundan eminmisin
Baek kyung: evet
Kim yang: hemen evine gidip madam yami yi yakalamani istiyorum ama onu sag getirmelisin anlasildi mi?
Yeom: evet efendim
yeom: indirin kiliçlarinizi... sizin mujincuda oldugunuz aklima bile gelmemisti size zara verecek degilim korkmaniza gerek yok
madam yami: j.bogoya hizmet ederek ne elde ettigini bilmiyorum ama hala çok geç sayilmaz benim tarafima geçersen sana istedigini veririm
yeom: benim sizden istedigim hiçbir sey yok eger bir sey isteyecek olursam kendi gücümle alirim size olan borcumu ödemeliyim.. hemen baskente dönün. hadi hemen gidiyoruz
chae: mujincuya mi gidiyorsunuz?
j.hwa: evet
chae: keske bende orduya yardimci olabilseydim onlar için hiçbir sey yapamiyor olmak beni çok üzüyor
j.hwa: yakinda bebeginizi dünyaya getireceksiniz kendinize çok dikkat etmelisiniz genel valiye verebileceginiz en büyük destek ona saglikli ve güzel bir bebek armagan etmek olacak hosçakalin döndügüm zaman görüsürüz
mak bong: efendimiz efendimiz
yona: ne oldu söylesene birak aglamayi da neler oldugunu anlat
mak bong: bayan bayan j.hwa
usta: bayan j.hwanin basina bir sey mi geldi ?
mak bong: onunla birlikte konvoyu mujincuya getiriyorduk ama düsman askerleri bize pusu kurdu
j.bogo: bayan j.hwaya ne oldu söyle ? ona ne oldu dedim
mak bong: sunçayla birlikte canimizin derdine düsdük kaçarken bayan j.hwayi unuttuk onu koruyamadik hadi hemen hemen öldürün beni
j.bogo: sizi nerde pusuya düsürdüler
mak bong: yondo geçidinin yaninda
j.bogo: hemen adamlarini hazirla hiç vakit kaybetmeden yondo geçidine gidiyoruz
yona: emredersiniz..
dae chi: efendim
yeom: bir sey mi oldu
dae chi: bayan j.hwa mujincu yolunda saldiriya ugramis düsman askerleri konvoyunu pusuya düsürmüs
yeom: nasilmis peki?
Dae chi: yasayip yasamadigini bile bilmiyoruz
Yeom: nereye gidiyorlar
Asker: yondo geçidine
Moojin: efendim
j.bogo: moojin iyimisin bayan j.hwa ya ne oldu
moojin: düsman onu esir aldi efendim
j.bogo: ne?
Kim woo jing: nedir bu hal ne oldu
Moojin: hanimefendiyi korumayi basaramadim ne olur affedin beni
Yona: efendim moojinle konustum saldiriya komutan neoung changin bizzat liderlik ettigini söyledi hiç kuskum yokki j.hwayi madam yamiye götürmek için esir aldi….
Chundra: efendim biraz disari gelebilir misiniz lütfen
Madam yami: komutan neoung chang bu ne güzel bir armagan böyle…seni burada görmek mujincuda ugradigim yenilginin utancini bir anda silip süpürdü yazik ben bunu neden daha önce düsünemedim acaba seni esir almakla 3 erkegin birden kalbini acitacagimi düsünmeliydim j.bogoda yeom jang dakim woo jingde sana çok deger veriyorlar hatta kendi hayatlarini tehlikeye atacak kadar birzamanlar seni düsündükçe içimde merhamet duygulari uyanirdi ama artik sana besledigim güzel duygular yok oldu kalbimde sadece büyük bir nefret var
j.hwa: bense kalbimde size karsi acima duygulari besliyorum çünkü gözümde dünyanin en acinacak insanisiniz
madam yami: kapa çeneni sen kim oluyorsunda bana acidigini söylemeye cüret ediyorsun bekle bekle ve kime acinacagini gör beni küçük düsüren o alçaklardan intikamimi alicam hemde bunu için seni kullanicam