yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Denizler Imparatoru Replikler
ebru_yeom yazdı:chae ryung: ögrendiniz mi ? önce ortalik biraz yatissin sonra söylerim demistim
j.bogo: Beni rahatsiz etmemek için tek söz bile  söylemeden her seye tek basina katlanmaya karar verdin öylemi? Bir çocuk sahibi olmayi ne kadar çok istedigimi biliyor musun?
Chae ryung: Bir söz vardi iyi haber geç söylenmeli derler  çok mutluyum sizin çocugunuzun annesi olacagim için gurur duyuyorum hayatimin en büyük mutlulugunu yasiyorum….

ellerine saglik ikizim özellikle bu bölümün replikleri çok isime yaradi bu bölümü malesef izleyememistimSad elerine saglik canimHappy0064 senden bu repliklerin çalismasini bekliyorum tam anlamiyla izlemis gibi olmam lazim:icon_angel_not:

ablacim çalisman çok güzel olmus ellerine saglikSmile
47.bölüm replikleri

Sunça: yeom jangin madam yamiyle is birligi yaptigini saniyordum ama belliki yanilmisim j.bogo ona çok güvendigini gizlemiyor oda genel valiye büyük bir sadakatla hizmet ediyor

Kim woo jing: dogu ordusu nedir bu böyle?
j.bogo: sizin ordunuzun adi efendim kim myung ve madam yami denen o alçak düsmanlari ortadan kaldirmaniz ve artik tahta sizin oturmaniz gerekiyor eski kiralimiz Heung duk benden sarayda baslattigi reformlarin tamamlanmasini saglamami istemisti bende bunu sizin basaracaginiza inaniyorum lütfen aci çeken shila halki adina bizi kirmayin bu görevi üstlenin ve tahta geçerek bu ülkeyi hak ettigi sekilde yönetmeye baslayin hepimiz sizin yaninizdayiz
muçang: ordumuzun bütün komutanlari sizin vereceginiz emirleri yerine getirmeye hazir onlarin basina geçmenizi ve hareket emri vermenizi bekliyorlar
yona: kim myungun sarayi chungeye saldirma kararini verdi yani savas kaçinilmaz daha fazla bekleyip vakit kaybedersek ani baskinlara ugrayabiliriz buda chungenin yerle bir olmasi demektir…
j.bogo: lütfen kabul edin efendim
kim woo jing: pekala bana verdiginiz görevi kabul ediyorum
j.bogo: bizde bugünden itibaren dogu ordusunun komutani olarak vereceginiz emirleri uygulayacagiz

yeom: beni görmek istemissiniz
j.bogo: seni dogu ordusu komutan yardimcisi yapmaya karar verdim
muçang: ben ve komutan chang ta bu karari onayladik
j.bogo: teklifimi kabul edecek misin?
Yeom: basarili olmak için elimden geleni yapacagim

j.hwa: genel valinin sizi dogu ordusu komutan yardimcisi yaptigini duydum.. sizi çok uzun zamandir taniyor olmama ragmen ne düsündügünüzü anlayabilmekte hep zorluk çektim artik genel valimizle iyi iliskiler içerisinde görünüyorsunuz ama gerçek niyetinizin ne oldugundan emin degilim.. umarim samimi davraniyorsunuzdur çünkü her ikiniz içinde en iyisinin bu olduguna inaniyorum.. bir zamanlar bana bir zarar geldigini görmektense ölmeyi tercih edeceginizi söylemistiniz bende sizi savasa ayni duygularla ugurluyorum lütfen kendinize çok dikkat edin

chae ryung: sarayla savasa girmeye mecbur musunuz ?
j.bogo: evet
chae: önünüzde çok büyük bir politik firtina varmis gibi görünüyor bu firtina sizinde mahviniza sebep olabilir onu gögüslemeye hazir misiniz
j.bogo: eger isleri rayina sokamazsam sila sarayi beni de chungeyi de ortadan kaldiracak dünyaya gelecek çocugumuzun hatrina bu savasa girmek zorundayim çünkü ben çocugumun chungede güzel ve mutlu bir hayat yasayabilmesini istiyorum ama kim myungla madam yaminin kötülüklerine son veremezsem çocugum huzurlu yasayamayacak zafer kazanacagimiza inaniyorum lütfen endiselenme
chae: sizin için hep dua edicem

kim yang: genel valinin orduyu savasa sokmadan mujincuyu aldigini duydum dogrumu bu
yeom: evet
kim yang: umdugumdan iyiymis
dae-chi: j.bogo bir zamanlar muning ordusunda generaldi
yeom: aslan alayinin isini bitirebildiniz mi?
Kimyang: evet remislerini kirip çogunu esir aldim
Yeom: bende sizi kutlarim
Kim yang: genel valiyle görüsmem gerekiyor
Baek kyung: efendim madam yaminin mujincuda oldugunu ögrendim
Kim yang: bundan eminmisin
Baek kyung: evet
Kim yang: hemen evine gidip madam yami yi yakalamani istiyorum ama onu sag getirmelisin anlasildi mi?
Yeom: evet efendim

yeom: indirin kiliçlarinizi... sizin mujincuda oldugunuz aklima bile gelmemisti size zara verecek degilim korkmaniza gerek yok
madam yami: j.bogoya hizmet ederek ne elde ettigini bilmiyorum ama hala çok geç sayilmaz benim tarafima geçersen sana istedigini veririm
yeom: benim sizden istedigim hiçbir sey yok eger bir sey isteyecek olursam kendi gücümle alirim size olan borcumu ödemeliyim.. hemen baskente dönün. hadi hemen gidiyoruz

chae: mujincuya mi gidiyorsunuz?
j.hwa: evet
chae: keske bende orduya yardimci olabilseydim onlar için hiçbir sey yapamiyor olmak beni çok üzüyor
j.hwa: yakinda bebeginizi dünyaya getireceksiniz kendinize çok dikkat etmelisiniz genel valiye verebileceginiz en büyük destek ona saglikli ve güzel bir bebek armagan etmek olacak hosçakalin döndügüm zaman görüsürüz

mak bong: efendimiz efendimiz
yona: ne oldu söylesene birak aglamayi da neler oldugunu anlat
mak bong: bayan bayan j.hwa
usta: bayan j.hwanin basina bir sey mi geldi ?
mak bong: onunla birlikte konvoyu mujincuya getiriyorduk ama düsman askerleri bize pusu kurdu
j.bogo: bayan j.hwaya ne oldu söyle ? ona ne oldu dedim
mak bong: sunçayla birlikte canimizin derdine düsdük kaçarken bayan j.hwayi unuttuk onu koruyamadik hadi hemen hemen öldürün beni
j.bogo: sizi nerde pusuya düsürdüler
mak bong: yondo geçidinin yaninda
j.bogo: hemen adamlarini hazirla hiç vakit kaybetmeden yondo geçidine gidiyoruz
yona: emredersiniz..

dae chi: efendim
yeom: bir sey mi oldu
dae chi: bayan j.hwa mujincu yolunda saldiriya ugramis düsman askerleri konvoyunu pusuya düsürmüs
yeom: nasilmis peki?
Dae chi: yasayip yasamadigini bile bilmiyoruz

Yeom: nereye gidiyorlar
Asker: yondo geçidine

Moojin: efendim
j.bogo: moojin iyimisin bayan j.hwa ya ne oldu
moojin: düsman onu esir aldi efendim
j.bogo: ne?

Kim woo jing: nedir bu hal ne oldu
Moojin: hanimefendiyi korumayi basaramadim ne olur affedin beni

Yona:
efendim moojinle konustum saldiriya komutan neoung changin bizzat liderlik ettigini söyledi hiç kuskum yokki j.hwayi madam yamiye götürmek için esir aldi….

Chundra: efendim biraz disari gelebilir misiniz lütfen
Madam yami: komutan neoung chang bu ne güzel bir armagan böyle…seni burada görmek mujincuda ugradigim yenilginin utancini bir anda silip süpürdü yazik ben bunu neden daha önce düsünemedim acaba seni esir almakla 3 erkegin birden kalbini acitacagimi düsünmeliydim j.bogoda yeom jang dakim woo jingde sana çok deger veriyorlar hatta kendi hayatlarini tehlikeye atacak kadar birzamanlar seni düsündükçe içimde merhamet duygulari uyanirdi ama artik sana besledigim güzel duygular yok oldu kalbimde sadece büyük bir nefret var
j.hwa: bense kalbimde size karsi acima duygulari besliyorum çünkü gözümde dünyanin en acinacak insanisiniz
madam yami: kapa çeneni sen kim oluyorsunda bana acidigini söylemeye cüret ediyorsun bekle bekle ve kime acinacagini gör beni küçük düsüren o alçaklardan intikamimi alicam hemde bunu için seni kullanicam

[Resim: yaptmekleta0.jpg]
48.bölüm replik

Madam yami: seni burada görmek mujincuda ugradigim yenilginin utancini bir anda silip süpürdü yazik ben bunu neden daha önce düsünemedim acaba seni esir almakla 3 erkegin birden kalbini acitacagimi düsünmeliydim j.bogoda yeom jang dakim woo jingde sana çok deger veriyorlar hatta kendi hayatlarini tehlikeye atacak kadar birzamanlar seni düsündükçe içimde merhamet duygulari uyanirdi ama artik sana besledigim güzel duygular yok oldu kalbimde sadece büyük bir nefret var
j.hwa: bense kalbimde size karsi acima duygulari besliyorum çünkü gözümde dünyanin en acinacak insanisiniz
madam yami: kapa çeneni sen kim oluyorsunda bana acidigini söylemeye cüret ediyorsun bekle bekle ve kime acinacagini gör beni küçük düsüren o alçaklardan intikamimi alicam hemde bunu için seni kullanicam

kim yang: bakiyorum da bir kadin yüzünden herkes perisan her savasta bazi kurbanlar verilir bunu göze almadan savasa girilmez okadini degil büyük amacimiza nasil ulasabilecegimizi düsünmelisin baskente götürülmüs bir kadin için ne yapabilirsin onu öldü kabul edip unutmaya çalis yeom jang olarak geçmiste biraktigin her seyi unuttugunu söylemistin bana hatirliyor musun? Yoksa bu sözlerin yalan mi tereddüt edersen hiçbir sey yapamazsin bunu aklindan sakin çikarma

madam yami Ne düsündügünü gerçekten merak ediyorum kim bilir aklindan neler geçiriyor eminim ki herkes bir zamanlar kizim gibi gördügüm birine bu kadar set davrandigim için beni kinayacak ama günü gelip te sana büyük bir sevgi ve sevkat ile elimi uzattigim halde sirf bir adam yüzünden beni sirtimdan biçaklamaya kalktigini ögrendiklerinde hakkimdaki düsünceleri degisecek
j.hwa : ve gerçekleri hiç ögrenemeyecekler mesela çok küçükken korumaniz altina aldiginiz o zavalli yetim kizlari güç ve servet kazanmak için nasil kullandiginizi size olan bagliligi yüzünden hiç istemedigim halde sayisiz suç isledigimi bu yüzdende pek çok kisiye aci çektirdigimi kendimi affettirmek için yapabilecegim tek sey sizi durdurmakti aç gözlülügünüzü dizginlemekti ama ne yazik ki basaramadim
madam yami: seni nankör yaratik istesem seni su anda öldürtebilirim ama bu isi bitirmek için daha iyi bir fikrim var j.bogo ile senin hayatin üzerine pazarlik yapmaya karar verdim chungeden çekilmesi ve kim woo jing in kellesi karsiliginda senin hayatini bagislamayi önericegim onun seni canindan bile çok sevdigini biliyorum bu yüzdende teklifime verecegi cevabi merak ediyorum e sen ne dersin acaba j.bogo senin hayatini kurtaracak mi yoksa sana sirt çevirip gözden çikaracak mi?

Neoung chang: madam bu mektubu size yolladi...eger ordunuzu geri çekerseniz ve kim woo jingi bize teslim ederseniz j.hwayi serbest birakacak. J.hwanin ölmesini bende istemiyorum onun için lütfen madamin isteklerini yerine getirin
j.bogo: ben madam yami ile ne bir pazarlik ederim nede uzlasirim hemen geri dön
neoung chang: bu teklifi red ederseniz j. Hwa canindan olacak
yona: efendim yalvaririm size bir daha düsünün kim woo jingi onlara teslim etmemiz söz konusu bile olamaz ama j.hwanin hayatini kurtarmak için ordumuzu geri çekmeyi düsünebiliriz
usta: bende yonayla ayni fikirdeyim önce j.hwanin hayatini düsünmemiz gerekiyor

(yeoma)
dae-chi:
madam yami j.hwanin hayatina karsilik genel validen ordusunu çekmesini ve kim woo jingi teslim etmesini istemis ama genel vali reddetmis

madam yami: red etti demek
neoung cjang: evet sizinle asla pazarlik etmeyecegini söyledi
madam yami: belikli yanlis düsünmüsüm orda kimse varmi
taybong: evet var efendim
madam: j.hwayi buraya getir
taybong: emredersiniz

madam yami: otur bakalim…j.bogo yeptigim teklifi redetti yani seni ölüme terk etti uzun zaman önce mujincuda onun canini bagislamam için yalvarmistin onu kurtarmak için her seye raziydin bende sana acidigim için yasamasina izin vermistim ama o senin için ayni fedakarligi yapamadi köseye sikistigi anda seni gözden çikardi kendi amaçlari için seni satti söyle bakalim simdi kendini nasil hissediyorsun onun için ömrünü bosa harcadigini sonunda anlayabildin mi bari?
j.hwa: size neden acidigimi ögrenmek ister misiniz madam yami? Hayatiniz boyunca kendinizden baska kimseyi sevmediginiz için eger sevginin ne oldugunu bilseydiniz su anda neler hissettigimde çok iyi anlayabilirdiniz sevginin ne anlama geldigini ögrenseydiniz onun bu kararinin bana en küçük bir aci bile vermedigini de bilirdiniz ve bundan zevk duyamazdiniz çünkü birini gerçekten sevmek demek onun verdigi her kararin dogru olduguna güvenmek demektir ama siz ömrünüzün sonuna kadar bu duyguyu asla yasayamayacaksiniz
madam yami: orda kimse var mi
taybong- myung chun: evet
madam yami çabuk götürün su kizi..

yona:bu kadar aci verecegini bile bile neden o teklifi reddettin? Hala geç kalmis sayilmayiz ordumuzu geri çekelim
j.bogo: sence ben kalpsiz birimiyim yona
yona: digerleri öyle düsünebilir ama ben seni taniyorum bayan j.hwayi çok sevdigini ve ona çok deger verdigini biliyorum hedefledigimiz zaferi kazansak bile hayatinin sonuna kadar onun ölümüne sebep olmaktan dolayi pismanlik ve aci duyacaksin
j.bogo: yona kisisel duygularimin etkisinde kalarak ordumuzdaki askerlerin hayatini tehlikeye atmaya hakkim yok lütfen bu konuyu burada kapatalim simdi git yeom jangi çagir bana
yona: emredersiniz…

yona: genel vali seni sitiyor..

j.bogo: ordunun içindeki en iyi savasçilardan bir kaçini seç dukjin e gideceksiniz limanda bir gemi var o gemi sizi woolju limanina kadar götürecek baskente git ve bayan j.hwa yi kurtar bunu basarabilecek tek kisi var oda sensin sana güveniyorum….
Taybong: chundra kabul et artik sen gerçekten korkagin tekisin

Chundra: hanimefendi ben geldim chundra size çok lezzetli yiyecekler getirdim hadi lütfen yiyin biraz yerinizde olsam hayatta kalabilmek için elimden geleni yapardim kraliyet ordusu ile j.bogonun ordusu dalbolda savasicak madam yamide askerleriyle birlikte dalbola gitti j.bogonun fazla sansi yok yeom jangda bu savasta mutlaka ölecek ikiside havada uçabilen çok iyi savasçilar ama karsilarina yüzbin kraliyet askeri çikacak kaç tanesini devirebilirler ki söyleseniz yanlis mi düsünüyorum? Lütfen bana güvenin sizi artik ben koruyacagim

j.hwa: hemen git buradan
chundra: gururumu kiriyorsunuz ama hiçte akillica bir haraket degil bu bana hamama böcegi muamelesi yaparak hiçbir sey elde edemezsiniz
chan tya: efendim yüce efendim bir tane efendim hemen gelin ve olanlari görün efendim..
chundra: ne oldu
chan tya: yeom jang adamlariyla buraya baskin yapti efendim
chundra:nee……. lanet olsun…

dae chi:madam yami evde degil efendim askerlerin basinda dalbola gittigini duydum
yeom: baskentteki isaret kulesini ele geçirmemiz gerekiyor sen hanimefenidyi uzaklastir…
baek kyung:peki efendim… hanimefendi gidelim

j.hwa: çok tesekkür ederim hayatimi size borçluyum
yeom: vaktinde yetisebildigime çok sevindim
j.hwa: o hücreye kapatildigim zaman hayatimin sona erecegini sandim orda geçmisimi düsündüm o güzel çocuklugumu sevgili ailemi onlarla birlikte geçirdigim günleri.. birbirimize verdigimiz büyük mutluluklari sonrada birbiri ardina gelen felaketleri hayatin bana kazandirip kaybettiklerini kötü anilarimi unutup güzel olanlari sarilmaya çalistim ama öyle biri vardi ki onu düsündükçe içim burkuluyordu o kisi sizdiniz sizi ne zaman düsünsem kalbim sizliyor sizin için hiçbir sey yapmadigim halde yillarca beni kalbinizde tasimaya devam ettiniz bende bu vicdan azabiyla yasadim benim için çok önemli birisiniz ama size istediginizi veremedim simdi sizden bir ricam var lütfen artik beni unutun ve hak ettiginiz sevgiyi bir baskasinin yüreginde arayin…

kim woo jing: sevgili genel vali büyük bir zafer kazandik
j.bogo bu zaferi sizin sayenizde kazandik efendim
yaniliyorsun düsmani yenmemizi tamamen senin zekice planina borçluyuz evet simdi yapmamiz gereken tek sey baskente girmek

(j.hwa: sizi ne zaman düsünsem kalbim sizliyor sizin için hiçbir sey yapmadigim halde yillarca beni kalbinizde tasimaya devam ettiniz simdi sizden bir ricam var lütfen artik beni unutun ve hak ettiginiz sevgiyi bir baskasinin yüreginde bulun)
kim yang: seninle konusmak istedigim bir sey var
yeom: tabi efendim buyrun
kim yang: j.bogo baskentin kontrolünü ele geçirdi buda onun daha fazla güç kazanacagi anlamina geliyor amacimiza ulasabilmemiz için j.bogoyu ortadan kaldirmak zorundayiz artik ondan intikamini alma zamanin geldi tabi içinde hala intikam atesi yaniyorsa…

Neoung chang: pek rahat edemeyeceksiniz ama biraz uyumaya çalisin muju limanina vardigimiz zaman ilk gemiye binip jang bogodan kurtulacagiz
Madam yami: neoung chang
Neoung cahng: evet efendim
Madam yami: j.bogodan kaçmanin artik benim için bir önemi kalmadi biliyor musun ?böyle yasayacagima öleyim daha iyi ben nerde hata yaptim acaba servetimde gücümde bana gökten armagan olarak düsmedi her seyi yillar boyunca çalisip çabaliyip elde ettim peki ama neden simdi böyle acinacak durumdayim sen söyle bana söyle hadi beni neyi yanlis yaptim düstügüm durumun tek sebebi o alçak j.bogo onu çok uzun zaman önce öldürmem gerekirdio alçagi yillar önce öldürmeliydim
Neoung chang: benim hiçbir pismanligim yok yillardir size hizmet etmekten onur duydum ama bir tek seye üzülüyorum sizi yürümekte israr ettiginiz o tehlikeli yoldan çeviremedigime.. aslinda çok uzun zaman önce sizi servetinizin ve gücünüzün bir gün ellerinizin arasindan kayip gidecegine ikna etmem gerekirdi ama artik dönüsü olmayan bir yoldasiniz bundan sonra pisman olsaniz bile yarari yok j.hwa size acidigini söylemisti hatirliyor musunuz artik benim duygularimda onunkiyle ayni….

[Resim: imzaaaamz8.png]

[Resim: ekleeeed5.jpg]

[Resim: ekleee2dc2.jpg]
j.bogo:lütfen oturun.. ölümle yüz yüzeyken bile korkusuz görünüyorsunuz ününüzü bosuna kazanmamissiniz
madam : canimi bagislamaniz için yalvaracagimimi saniyordunuz aramizdaki savas henüz sona ermedi
j.bogo: pek çok zalimce oyunla tahtta oturttugunuz kukla kraliniz öldü siz destekleyen saray asillerinin hepsi hapse atildi her seyinizi kaybettiniz sizin için hayatini verecek kim kaldi söyler misiniz
madam: beni hafife almayin sarayda kaç kisiye para yedirdigimi biliyor musunuz aralarinda kim woo jingin yandaslari da var onlarin bana sirt çevirmeyeceginden eminim ayrica çin sarayindan da büyük destek görüyorum kim woo jingin tahta çikmasini kral olmasini kesinlikle onaylamazlar bekleyin ve görün
j.bogo: hala gücü parayla satin alabileceginizi inaniyorsunuz o çok güvendiginiz asilzadelerin hiçbiri size yardimci olmayacak madam yami tam tersi sizi suçlayarak ve idam edilmeniz gerektigini haykirarak kendilerini kurtarmaya çalisacaklar ipleri elinizde tuttugunuz günler geçti artik
j.bogo: kapa çeneni ben bu seferde sag olarak kurtulacagim

j.bogo: otursana sen isaret kulelerini ele geçirmeyi basaramasaydin çok zor bir savas olacakti kutlarim seni
yeom: yüz bin kisilik bir orduyu yenebilmek için askeri bir deha gerekir ben sadece sizin planiniza uydum herkes bu büyük basarinin sadece sizin eseriniz oldugunu biliyor
j.bogo: bayan j.hwa ne oldu ? onu kurtarabildin mi?
Yeom: evet durumu da gayet iyi… madam yamiyi yakaladiginizi duydum ona ne yapacaksiniz
j.bogo: kim woo jing kral ilan edilip tahta çikinca kanuna göre kim myungun yandaslariyla birlikte cezalandirilacak
yeom: madam yamiye baktikça güç ve servet hirsinin ne kadar anlamsiz ve tehlikeli oldugunu görüyorum insani yoldan çikariyor politikaya bulasmak istemediginizi söylemistiniz hala kendiniz için güç istemiyor musunuz ?
j.bogo: ama ben senin gözünde zaten bir kralin gücüne sahip biri degil miyim?
Yeom: ordunuzla kim woo jingi desteklediniz daha da yükselmeniz kaçinilmaz
j.bogo: ben buraya daha fazla güç kazanmak için gelmedim amacima da ulastigima göre artik chungeye geri dönebilirim ben kötü bir kadere dur diyebildigimiz ve birlikte savasabildigimiz için yeterince mutluyum bu olaylar bana chunge de birlikte oldugumuz birbirimizi sevip birbirimize güvendigimiz günleri hatirlatti bize yaptigin büyük hizmetler sayesinde korsanken isledigin bütün suçlar affedilecek ve eski konumuna geleceksin keske mümkün olsa da anlina kazidigim o damgayi da silip atmayi basarabilsem ama sunu bil ki artik sana büyük bir saygi duyuyorum..

madam yami :ah demek geldin sen gelmeseydin ben sana ulasmanin bir yolunu arayacaktim bana sirt çevirecegine ziyaretime geldin ha? Tesekkür ederim senden baska güvenebilecegim kimse kalmadi eger bana yardim edersen her istedigini fazlasiyla veririm sana mujincudaykende hayatimi kurtarmistin hani j.bogoyu öldürüp beni buradan çikarirsan söz veriyorum hizla yükselmeni saglarim ikimiz el ele verirsek basaramayacagiz hiçbir sey yok artik j.bogodan emir almak zorunda degilsin saray servetime el koyacak biliyorum ama benim çok gizli yerde büyük miktarda altinim ve gümüsüm var o para sayesinde sarayda istedigin herkesi satin alir istedigin konuma gelirsin bütün bunlari seniniyiligin için söylüyorum suanki efendin kim yang esine az rastlanir türden zehirli bir yilandir isine yaramaz oldugunda seni basindan atacak buna meydan vermeden ondan daha güçlü biri olmak istemez misin gizli servetim sayesinde bunu basarabilirsin lütfen bana yardim et yalvaririm kurtar beni
yeom:o servet artik sizin hayatinizi kurtaramaz yalvararak kendinizi küçük düsürmeyin kaderinize boyun egmelisiniz
madam yami: hayir boyun egmeyecegim ben böyle ölmek istemiyorum

yona:bu geç saatte burada ne isiniz var?
j.hwa: sizden bir ricada bulunmak için geldim lütfen madam yamiyi görmeme izin verin

madam yami: hemen git buradan
j.hwa: aslinda bende sizi gördügüm için pek mutlu sayilmam
madam yami: öyleyse neden geldin söyler misin benimle alay etmek için mi yoksa ? ben ölecek bile olsam hiç pisman degilim bir zamanlar bir krali yönlendirdim ve bu ülkeyi yönettim bundan baska ne isteyebilirim ki? Pisman oldugum tek sey var oda senin hatirin için j.bogonun hayatini bagislamis olmak bir zamanlar seni ne kadar çok sevdigi mi ne kadar çok korudugumu düsündükçe öfkem daha da büyüyor kendime kiziyorum eger sen olmasaydin ben de bu kadar çaresiz bir duruma düsmeyecektim sorumlusu sensin tükenisimin tek sorumlusu sensin hadi simdi defol git buradan
j.hwa: gitmeden önce size hep sormak istedigim bir seyi sorucam neden parayi ve gücü böylesine bir takinti haline getirdiniz eskidende elinizde yeterince paraniz ve gücünüz vardi ama sizi bir tek gün bile mutlu görmedim bence bunun sebebi içinizde yasadiginiz büyük yalnizlikti size defalarca bunu anlatmaya çalistim asil ihtiyacinizin para yada güç degil sizi gerçekten önemseyecek gerçekten sevecek biri oldugunu göstermek istedim ama siz gerçegi görmemekte direndiniz
madam: hadi git artik
j.hwa: hanimefendi
madam: sana git buradan dedim

j.hwa: hala hayatta olmami size borçluyum efendim çok tesekkür ederim
j.bogo: zor günler geçirdiniz simdi iyi misiniz
j.hwa: evet efendim sizden bir ricada bulunabilir miyim
j.bogo: evet elbette
j.hwa: madam yaminin hayatini bagislayin lütfen
j.bogo: madam yami kanunlara göre yargilanip cezalandirilacak onun kaderinin belirlemek benim verecegim bir karara bagli degil
j.hwa: madam yami her seyini kaybetmis bir insan onu bu hale paraya ve güce olan düskünlügü getirdi onun için en büyük ceza bunlardan mahrum kalmasi inanin bana lütfen hayatini bagislayin..

j.bogo: oturun madam yami...bazi insanlarin hayatinda gerçektende çok tatsiz ve aci anilar vardir. ama bazen yasanan bu acilarin insana yardimi da olabilir örenegin hayatta yürüyecekleri yolu seçerken ben bir köle olarak dogdum ve sizin yüzünüzden de çok aci çektim ama size kinim olmasaydi bugün bu duruma gelemezdim
madam : senin vaazlarini dinlemeye ihtiyacim yok beni öldür de bitsin
j.bogo: disarida sizi bekleyen bir usak var sizi Woolju limanina götürmek için emir aldi limandaki gemide sizi çin e götürecek shiladan ayrilmanizi istiyorum bayan j.hwa caninizi bagislamam için bana ricada bulundu bende onun gibi bu kötü kaderimize artik bir son vermek gerektigini düsünüyorum bundan sonra hayatinizi nasil sürdüreceginize kendiniz karar vereceksiniz artik gidebilirsiniz

j.hwa: izin verirseniz sizi ugurlamak istiyorum efendim
madam yami: hayatimi bagislamasi için ona neden ricada bulundugunu bilmiyorum artik benim için yasamanin bir anlami yok üstelik seni görmek kendimi daha da kötü hissetmeme sebep oluyor çekil yolumdan

kim yang. Törenden önce j.bogonun isini bitirmeliyim
yeom: bence bu dogru bir zaman degil
kim yang: artik ona karsi kin beslemedigin için böyle konusuyor olmayasin kim woo jing taç giydikten sonra j.bogo daha güçlü olur onu hemen öldürmezsek bir daha elimize böyle bir firsat geçmeyebilir
dae-chi: komutanim sevgili efendimizin çektigi sikintilari ve nasil öldügünü unuttunuz mu onun ölümünün intikamini almak için yemin etmemis miydiniz alninizdaki damgayida mi unuttunuz

yeom: Baek kyung
baek kyung: evet
yeom: söylesene neden benimle birliktesin
baek kyung: bir sebebi yok efendim hayatimi size adamak için yemin etmistim o zamandan beride bu yemini tutmak için yaninizdayim

j.bogo: majestelerinin taç giyme töreninden sonra nerde kalmayi düsünüyorsunuz
j.hwa: majestelerinin kendi evinde kalicam
j.bogo: isterseniz benimle chungeye geri dönebilirsiniz bence sizin için en uygun yer orasi ne dersiniz
j.hwa: ama benim ordaki varligimin esinizle sizin aranizda sorun yaratmasini istemem
j.bogo: hanimefendi
j.hwa: galiba kaderimde tek bir yerde kalmak yok kendimi rüzgar gibi hissediyorum ne zaman chungeye yaklassam denizin üstündeki küçücük bir dalgayla size geldigimi haber vericem ve sizi saygiyla selamlayacagim…sizden istedigim bir tek sey var lütfen beni hiç unutmayin

dae chi: geliyorlar efendim… efendim atis menzilimize girdiler emir verinde oklarini firlatsinlar..efendimm
yeom: vazgeçiyoruz..
dae chi: ama efendim

Dae chi: bunu nasil yapabildiniz chungede iken onunla is birligine girirek beni hayal kirikligina ugrattiniz simdide onu öldürmekten vazgeçiyorsunuz efendimizin intikamini alacaginiza yemin etmistiniz bu adam sizi bundan nasil vazgeçirdi kim yanga bunu nasil açiklayacaginizi düsündünüz mü hiç?
Kim yang: evet ne oldu ? onu öldürdün mü?
Yeom hayir basaramadim
Kim yang: nasil olur
Yeom: kendisine teklif edilen mevkileri reddedip chungeye dönüyordu böyle birini arkasindan vuramazdim zamani gelince j.bogoyu adil bir dövüsle öldürecegim

j.bogo: ne oldu yona
yona:çok rahat bir dogumla bir oglunuz oldu.. nedenini bilmiyorum ama gözlerimin yasarmasina engel olamiyorum..sooo
j.bogo: yona
yona: hanimefendi seni bekliyor

j.bogo: chae ryung
kizi: anne
j.bogo: sana ok tesekkür ederim sizlerede.. çok tesekkür erdim seni çok yalniz biraktigimi biliyorum ama inan kendimi affettirecegim
chae: kalbinizi kazanabilmek için beklemek kolay degildi ama degdi suanda öyle mutluyum ki çünkü kendimi ilk defa sizin kadininiz gerçek kadininiz gibi hissediyorum…. yaklas biraz hayatim sen de benim kalbimde dogurdugum kizimsin bu yüzden de benim için en az onun kadar degerlisin nedemek istedigimi anliyorsun degil mi canim?
Kiz: evet anne

Kim woo jing:hemen chungeye gidip genel valiyi getireceksin bu göreve seni göndermemin sebebi genel valiyle çok eskiden beri dost olman fikrini degistirmesi için onu ikna etmek zorundasin anlasildi mi?
Yeom: emredersiniz

Yeom: chungeye mi gidiyorsunuz ?
j.hwa :evet öyle orda halletmem gereken bazi isler var
yeom: bende majestelerinin emriyle chungeye gidiyorum
j.hwa: genel valiyle mi ilgili?
Yeom: evet
j.hwa: genel vali majestelerinin teklifini reddetmis bunun majestelerini sinirlendirmesinde endise duyuyorum
yeom: majestelerinin tek istegi genel valiyi sarayda önemli bir göreve getirmek endiselenmenize gerek yok

yeom: majesteleri ne pahasina olursa olsun sizi saraya götürmemi emretti
j.bogo ben ona en basta politikaya bulasmak istemedigimi söylemistim
yeom: bunun su anda hiçbir önemi yok tavriniz küstahlik sayilabilir majestelerinin istegine uyun ve benimle baskente gelin

j.bogo:chungeye ne zaman geldiniz hanimefendi?
j.hwa:bugün geldim burada halletmem gereken yarim kalmis bazi isler vardi majestelerinin çagrisini reddettiginizi duydum yapmak istedigi reformlar yüzünden zaten yeterince muhalefetle karsilasiyor gücünü kaybetmek istemeyen asiller onu engellemek için ellerinden geleni yapiyor eger gerçekten desteginize ihtiyaci olmasa çagirmazdi

j.bogo: hizmetkariniz j.bogo majestelerinin çagrisi üzerine huzurunuzda
kim woo jing: senin yardimina çok ihtiyaç duydugum bir dönemde bana nasil bu kadar kayitsiz kalabildin
j.bogo: lütfen affedin efendim
kim woo jing: sadik hizmetlerinin karsiligi olarak seni kraliyet ordularinin müfettisi yapiyorum bundan böyle shila halki için bu ülkede barisi sen koruyacaksin

kim yang. Gerçi kabinede yer almayacak ama ordu müfettisi en az savas bakani kadar yetkili biridir evet majesteleri ona çok sey borçlu onu ödüllendirmek istemesi de normal ama eski bir köleye böyle bir görev verilmez bunu kabul edebilmem mümkün degil asla

duydunuz mu efendim
kim yang: neyi duydum mu?
majesteleri veliaht prensi ile genel valinin kizini evlendirme teklifinde bulunmus efendim j.bogonun evlat edindigi kizi ile kendi oglunu birkaç yil sonra evlendirecekmis
kim yang. Bir sey yapmak zorundayiz eger majesteleri j.bogoyu böyle kollarsa bugüne kadar elde ettigimiz her seyi bir anda kaybederiz hepsini öldüremeyecegimize göre hiç degilse birini ortadan kaldirmaliyiz suanda majestelerini öldürmek j.bogyu öldürmekten daha kolay

jo jang gil: sayin genel valim
j.bogo: bir sey mi oldu
jo jang gil: majesteleri hayatini kaybetmis
50. Bölüm_  Yeom ve J. Hwa arasinda geçen en önemli konusmalardan ikisi:

J.Hawa: Son günlerde solgun görünüyorsunuz....
            yoksa kendinizi iyi hissetmiyormusunuz

Yeom  : Hayir iyiyim...
            Hanimefendi...

J.Hwa  : Evet Komutan

Yeom : Sizinle karsilasmasaydim...Simdikinden çok farkli bir hayat yasiyor  olacaktim. Mutlu olmami istediginizi söylemistiniz.. Buda bana Mujincudaki günlerimizi hatirlatti. Ticaretin inceliklerini size ögrettigim hayatimin en mutlu günlerini... o zamanlar benden hiç korkmadan anlattiklarimi dinliyordunuz... SImdi düsünüyorumda adete bir rüya gibi geliyor.. o günlerden beri hep yakinimda oldunuz..ama size ulasmayi basaramadim..Esim olmayi kabul ettiginizde de asilerin kampinda da hala benden çok uzakta oldugunuzu hissediyordum... Hanimefendi...bana mutluluklar dilediniz.. benden sizi tamamen unutmami istediniz..sizi sevmek bana çok aci verdi. Ama biliyorum ki sizi unutmaya çalismak bana çok daha büyük bir aci verecek bunu yapamam.. ölene kadar sizi unutamayacagimi bilin.. sizi kalbimden silerek mutlu olamam ben mutlulugu ancak..son nefesimde tadacam.. Kalbimde sizin sevginizle ölüme gülümseyerek giderken......

Yeom: Büyük ihtimal sizi bir daha göremeyecegim.

J. Hwa : Neden..nereye gidiyorsunuz?

Yeom : Belkide artik acilari geride birakip sonunda mutlulugu bulacagim bir yere gidiyorum....
myres yazdı:50. Bölüm_  Yeom ve J. Hwa arasinda geçen en önemli konusmalardan ikisi:

J.Hawa: Son günlerde solgun görünüyorsunuz....
            yoksa kendinizi iyi hissetmiyormusunuz

Yeom  : Hayir iyiyim...
            Hanimefendi...

J.Hwa  : Evet Komutan

Yeom : Sizinle karsilasmasaydim...Simdikinden çok farkli bir hayat yasiyor  olacaktim. Mutlu olmami istediginizi söylemistiniz.. Buda bana Mujincudaki günlerimizi hatirlatti. Ticaretin inceliklerini size ögrettigim hayatimin en mutlu günlerini... o zamanlar benden hiç korkmadan anlattiklarimi dinliyordunuz... SImdi düsünüyorumda adete bir rüya gibi geliyor.. o günlerden beri hep yakinimda oldunuz..ama size ulasmayi basaramadim..Esim olmayi kabul ettiginizde de asilerin kampinda da hala benden çok uzakta oldugunuzu hissediyordum... Hanimefendi...bana mutluluklar dilediniz.. benden sizi tamamen unutmami istediniz..sizi sevmek bana çok aci verdi. Ama biliyorum ki sizi unutmaya çalismak bana çok daha büyük bir aci verecek bunu yapamam.. ölene kadar sizi unutamayacagimi bilin.. sizi kalbimden silerek mutlu olamam ben mutlulugu ancak..son nefesimde tadacam.. Kalbimde sizin sevginizle ölüme gülümseyerek giderken......

Yeom: Büyük ihtimal sizi bir daha göremeyecegim.

J. Hwa : Neden..nereye gidiyorsunuz?

Yeom : Belkide artik acilari geride birakip sonunda mutlulugu bulacagim bir yere gidiyorum....

iste bu agladigim 2 sahne:'(:'(SadSadSadSadSadkalbimde sizin sevginizle ölüme gülümseyerek giderken.....acilari geride birakip sonunda mutlulugu bulacagim yere gidiyorum.......
allahim ne aci anlar....hiç bi film ve de hiç bi söz beni bu kadar etkilememisti...
yeom nolur o lanet kiyafeti giyip içeri girmee.....nolur ölme yeommm....jan bogo yona usta chae ölmeyin........
HEPINIZI KALBIMDE YASATICAM.....
JBG 50. bölümde Jang Hwa'ya sizin bir gün mutlu oldugunuzu görsem belki sizi unutabilirdim demisti ya bende orada çok duygulanmistim...Ahh ahhhh........
Hakkınızı helal edin. ~
ebru yeom gerçekten çok emek sarfetmissin.paylasimin için tesekkürler.....................
hajin: beni görmek istemissiniz
yona: evet
hajin: görev mi vereceksiniz
yona: bu sefer seni is için çagirmadim... al..
hajin: nedir bu efendim
yona : aç bak
hajin: ben bir savasçiyim böyle takilara ihtiyacim yok
yona: öyleyse at gitsin yakinda toplanti yapilacak hazirliklari hizlandir 19. bölüm replikleri güzel.
hajin: uzun yillardir savas egitimi aliyorum ben hayati noktalarin yerini iyi bilirim….

yona: aklini basina topla bir muhafizin makyaja ihtiyaci yoktur….

yona: kimse seni es olarak istemezse ben evlenirim merak etme….

Hajin : ne olur arkani dönme seni çok özledim uyandigim andan uyuyana kadar hatta rüyalarimda bile hep seni düsünüyordum seni aklimdan çikaramiyorum her an seninle senin yaninda olmayi hayal ediyorum.
12. bölüm repligi hostu ve 17. bölüm repligi de güzeldi.Yanlis hatirlamiyorsam.

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi