yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkiye - Güney Kore İş Forumu
Türkiye - Güney Kore İş Forumu

"Doğuya bak stratejisi önermek istiyorum. Tek bir Asya kuralım. 10 yıl önce Dünya Forumu'nda bunu önerdim. Ekonomik momentum hızlı bir şekilde Asya’ya kayıyor"

"KRİZ SONRASI İYİLEŞME DÖNEMİ İÇİN TÜRKİYE HAZIR"

[Resim: 103weg7.jpg]

[size=small]Ümit Boyner, Türkiye’nin Koreli şirketler için iyi bir yatırım ülkesi olmaya devam edeceğini belirtti. Boyner, küresel ekonominin Türkiye’yi de etkilediğini kaydederek, "Ekonominin yapısal direnci fazla bir sorun olmadan daralmasına imkan sağladı. Türk ekonomisinin direnci 1990’li yılların başında alınan ekonomik önlemlerle sağlanmıştır. Bankaların kurtarılmasına gerek kalmadı. Bankaların direnci sayesinde Türkiye gelişmiş ülkelerdeki bütçe yapılardan çok daha sağlam görünüyor" dedi.

Boyner, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu artırdığını söyleyerek, "Kriz sonrası iyileşme dönemi için Türkiye hazır" diye konuştu. Boyner, “Türkiye’nin Yüzde 4’lük bir büyüme hedeflediğini biliyoruz. Goldman Sachs’in beklentilerine göre Türkiye dünyanın 9. büyük ekonomisi olacak. Türkiye’de şu anda güçlü bir ekonomi var. Siyasetin dalgalanmasından etkilenmeyen bir ekonomi var. Bu kapsamda Kore ve Türkiye arasındaki bağın daha da güçleneceğine inanıyoruz" seklinde konuştu.

"DOĞUYA BAK STRATEJİSİNİ ÖNERİYORUM"

Boyner’in ardından Kore Sanayicileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Byung Chul Jung bir konuşma yaptı.

Jung, Türkiye’nin AB’ye katılmak istediğini ancak bunu senelerdir başaramadığını kaydederek , yeni bir strateji önerdi.

Jung, “ Doguya bak stratejisi önermek istiyorum. Tek bir Asya kuralım. 10 yıl önce Dünya Forumunda bunu önerdim. Ekonomik momentum hızlı bir şekilde Asya’ya kayıyor. Asya grubu ülkeler yüzde 5 yüzde 6 civarında ekonomik büyüme kaydedecek “ dedi. Jung, Kore’nin başarılı olduğu alanlardan da bahsederek 2015 yılında okyanustan lityum çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Kore şirketlerinin otomobil, inşaat parçaları üretimde başarılı olduklarını belirterek, enerji alanına da girdiklerini belirtti. Jung, “ Yeni ekonominin merkezi Kore ve Türkiye olacaktır" seklinde konuştu.

Bu arada Mael Business Medya Grubu Başkanı Dae - Whan Chang ise, Türkiye’ye nükleer enerji santralleri için destek verebileceklerini kaydetti. Chang, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısından Kore’ye bu konuda destek vermesi gerektiğini ve bu yardımı beklediklerini de belirtti.

(10 Mart 2010 Çarşamba / DHA Haber Ajansı)

Haberin Orijinali İçin Tıklayınız
''Biri seni severse sen olduğun için seviyordur...
Eğer seni değiştirmek isterse bu aşk değildir, yalnız anlaşmadır...''

Bugün tv dede görmüstüm canli yayin, ancak izleyemedim, eline saglik ablacigim. Smile
Paylasim için tesekkürler.
İmzanız 103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
HUG ME Jİ SUB
Bugün bu haberi gördüm ve çok mutlu oldum, haber için tesekkürler Ümmühan...Onay
''Tek bir Asya kuralim.''
Haber çin çok tesekkürler. Alkis Onay

let it be...
Türkiye'nin krizden sonra hala ayakta kaldigi ve bunun da bankalar araciligiyla oldugunu zaten daha önce biliyorduk. (Harvard Üniversitesi'nde Akbank ders olarak veriliyor.) Böyle bir krizden kurtulduktan sonra AB'ye bir türlü kabul edilemeyen Türkiye'nin Asya ile ortak is yapmasi daha avantajli bir durum.. Kore'nin de bu konuda Türkiye'ye destek verecek olmasi çok güzel ve basarili bir ilerleme.. Onay
"Dostoyevski vahşi batıda yaşasaydı, çok şey bildiği için onu hemen temizlerlerdi."
Çok tesekkürler abla'cim. Smile Alkis
"DOGUYA BAK STRATEJISINI ÖNERIYORUM"
Bu is forumu sayesinde ortakliklar ve iliskiler artacaktir. Sagol Ümmühancim. Opucuk
•• Green Kamilia Inspirit Light Changjo Perfection ••
Kaliteli Webtoonun adresi Hayalistic
「•♥ KARA ♥ Kamilia ♥•」
Bu forumdan dünkü Konser'de de bahsedildi. Öneriler çok güzel. Paylasim için tesekkür ederiz. Smile
Paylasim için tesekkürler..Alkis
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi