19-09-2012, Saat: 1:27
(Son Düzenleme: 19-09-2012, Saat: 1:30, Düzenleyen: kıday baksı.)
t.A & prens_yisan, teşekkürler...
>>> https://www.facebook.com/pages/korea-fan...2387364063

>>> https://www.facebook.com/pages/korea-fan...2387364063
(15-08-2009, Saat: 20:40)t.A yazdı:
Tteokguk / 떡국
Tteokguk geleneksel Kore yeni yıl kutlamalarında yenen, çanakla servis edilen bir çorbadır. Çanak içinde: su ve ince dilimlenmiş pirinç keki vardır. Suyun üzerine bu pirinç kekleri yerleştirilir. Bunun sebebi o yıl bereket ve kazancın artacağına olan inançtır. Kısacası yeni yılda Tteokguk yemek bir gelenek olmuştur. Diğer eklenenler ise: pismiş yumurta (İnce kesilmiş) marine et, mandu (Kore Mantısı) veya çeşni (Kuru yosun yaprakları).
Yapılışı:
Dana etinin göğüs kısmı 1 saat kadar kaynatılmış suda bekletilir. Çanağa su konulur. Üstüne çapraz bir şekilde ince pirinç kekleri, onun üzerine etler konulur. Daha sonra baharatları ve tat vermesi için ayrıca süslemek için diğer malzemeler katılır.
Malzemeler:
* İhtiyaç kadar su
* Yarım kilo biftek
* 1 beyaz soğan,
* 3 yeşil soğan, (3 kesilmiş ince parça)
* 2 kaşık susam
* Yarım çay kaşığı karabiber
* 7 kaşık Kore çorbası soya sosu, (bölünmüş)
* 2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
* 1/3 fincan kadar dilimlenmiş yeşil soğan
Not: Bazı kişiler çanak yerine normal tencere vs. kullanabilirler. Çanak genelde eski yıllarda kullanılmaktaydı.
ENGLISH
Tteokguk is a traditional Korean dish eaten during the celebration of the Korean New Year. The dish consists of the broth/soup (guk) within which is placed several thinly sliced rice cakes (tteok). It is a tradition to eat tteokguk on New Years because it is believed to grant the consumer luck for the forthcoming year and for him or her to supposedly gain an additional year of life. Additional ingredients are usually added to the dish; these include thinly sliced cooked eggs, marinated meat, mandu, and/or dried seaweed for seasoning.[
Overview
Tteokguk is also called byeongtang. The dish was served on New Year's Day. Eating one bowl of tteokguk in the morning of New Year's Day means that you get one year older.
Beef brisket is boiled for hours and the stock is strained to clarify the broth. Long rice cake sticks are thin-sliced diagonally and boiled in the clear beef broth.
Ingredients
* 1 gallon water
* 2 ½ pounds flank steak
* 1 white onion, halved
* 3 green onions, cut in 3-inch pieces
* 2 tablespoons toasted ground sesame seed*
* ½ teaspoon black pepper
* 7 tablespoons Korean soup soy sauce, divided*
* 2 teaspoons minced garlic
* 1/3 cup sliced green onion
(mykoreankitchen)
Çeviri: prens_yisan (Tesekkür Ederim)
(15-08-2009, Saat: 23:16)t.A yazdı:Çorbamizi tanittik,tarifini verdik simdi sira ustasindan yapilisini izlemeye geldi..
Link için TIKLA
(15-08-2009, Saat: 23:33)t.A yazdı: