yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seogeodang Hall (Deoksugung)
Seogeodang Hall (Deoksugung)

Orjinali 1904 yangınında yanmıştır ve yıl içerisinde yeniden Deoksugung Sarayı içinde iki katlı olarak inşa edilmiştir. Orjinal Seogeodang Konağını Kral Seonjo 1592 Japon işgalinde esirlikten kurtulduğu dönemde 16 yıl boyunca kullanmış ve bu binada ölmüştür. Ana Kraliçe Inmok'un Kral Gwanghaegun'u yaptığı kötü işlerden dolayı şiddetli bir biçimde azarlaması da bu binanın ön bahçesinde gerçekleşmiştir. İki katlı bir saray binası olmasına, sıradan bir bina olmasına ve dekorasyon yokluğuna rağmen mimari tarzı kuvvetle yansıtır. Bir söyletiye göre önlerden 8 kan genişliğinde ve 3 kan derinliğindedir, ikinci bir söylentiye göre 6 kan genişliğinde 1 kan genişliğindedir. (Kan bir ölçü birimidir.)

Çeviri: min rin

English

The only two-storied building in Deoksugung palace, the original Seogeodang was burnt down in 1904 fire and rebuilt later in the year. The original Seogeodang hall was used by King Seonjo for 16 years upon return from his refuge during the Japanese invasion in 1592. He died in this building. It was in the front yard of this building that the Dowager Queen Inmok severely reprimanded King Gwanghaegun for his wicked deeds. Although a two-storied palace building, its architectural style strongly reflects that of an ordinary building with absence of decoration. The first story is 8 kan wide across the front and 3 kan deep on the side, while the second story is 6 kan wide across the front and 1 kan deep on the side.

Kaynak > Source

[Resim: QKZbAuk.jpg]
No wonder, we are team of dream!
»» TVXQ! ««

Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...
seni seviyorum -özgü ehe
Tanıtım için teşekkürler tatlım. Opucuk
Fotoğraflar ve konu için teşekkürler, çok güzel bir saray. Yeniden orjinalinin 2 kat büyüğü olarak insaa edilmesi ilginç.
Teşekkürler Ceren. Opucuk
Çok güzel bir konu olmuş, ellerine sağlık canım. Opucuk
.
Çok ilginç geçmişi olan bir yapıymış. Bizlere burayı tanıttığın için çok teşekkür ederim canım. Emeğine sağlık.Opucuk

TÜRKİYE ℂ⋆
Tanıtım için teşekkürler. Smile
SO Jİ SUB <3

Harika bir yer. Paylaşım için teşekkürler tatlım. Smile
Çok fazla badire atlatmasına rağmen ayakta kalabilmiş. Konu için teşekkür ederiz canım. Onay
Çok güzel ve ilginç bir saray. Fotoğraflar çok güzel. Sağ ol Ceren. xD
"Güneş doğup batıp, mevsim değiştiğinde iyileşeceğimi sanmıştım.
Senin yerin derinlerime işlemiş, yaran kapanmıyor"

FT ISLAND - MEMORY

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi