yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S. Korea, U.S. Agree to Begin Process to Amend Free Trade Deal
#1
S. Korea, U.S. Agree to Begin Process to Amend Free Trade Deal

[Resim: YOrbBl.jpg]

WASHINGTON, 4 Ekim (Yonhap)

Güney Kore ve ABD, Çarşamba günü Washington'un talebi üzerine kendi serbest ticaret anlaşmasını değiştirmek için bir süreci başlatmaya karar verdiler.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Güney Kore Ticaret Bakanı Kim Hyun-chong ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer liderliğindeki Washington'da yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldıklarını söyledi.

İki taraf, Kore - ABD FTA'nın karşılıklı yararları daha da güçlendirmek için serbest ticaret anlaşmasını değiştirme ihtiyacı hakkında bir görüş paylaştılar.

Bakan, Güney Kore yasalarına göre ekonomik fizibilite çalışması, kamuya açık oturumlar ve parlamentoya verilen raporlar da dahil olmak üzere değişiklik yapılması için müzakerelere başlamak için gerekli prosedürleri uygulayacağını da ekledi.

Duyuru, uzun süredir Amerikan ticaretine ve işçilerine elverişsiz görülen ticaret fırsatlarını düzeltme sözü veren ABD Başkanı Donald Trump için bir başarı işareti.

Trump yönetimi, Güney Kore ile mal ticaretinde büyüme açığı olan ve KORUS olarak bilinen beş yıllık sözleşmeyi sorumlu tuttu. Fakat Seul, anlaşma olmadan açığın daha büyük olacağını ve iki ekonomi üzerindeki etkisinin ortak bir incelemesine çağırdığını söyledi.

Fakat Seoul, anlaşma olmadan açığın daha büyük olacağını ve iki ekonomi üzerindeki etkisinin ortak bir değerlendirme yapmak için çağrıda bulundu.

Çarşamba günkü toplantı, ABD'nin değişiklik taleplerine ilişkin ikinci tur müzakeresiydi.

Ağustos ayında Seul'de yapılan ilk toplantı, bir çıkmaz olarak sona erdiği söylendi. Trump anlaşmayı feshetmekle tehdit etti ancak Beyaz Saray, kongre ve ilgili endüstriler arasında güçlü bir muhalefetin yanı sıra Kuzey Kore'nin 3 Eylül de nükleer testinden kaynaklanan gerginliklerin artmasından dolayı kısa sürdü.

Geçtiğimiz hafta Washington'da gazetecilere verdiği demeçte Kim, anlaşmada yapılacak değişiklikleri görüşmeden önce inceleme yapacaklarını söyledi. Ayrıca, çekilme tehdidinin gerçek olduğunu, bir "blöf" olmadığını belirtti.

ABD'nin Güney Kore ile mal ticaretinde 27,7 milyar ABD doları açık vermesine karşın, hizmet ticaretinde 10 milyar dolar fazlalık oluşmuştur. Sözleşme yürürlüğe girdiğinden beri, Güney Kore'nin ABD'ye yaptığı yatırım 2,2 milyar dolardan 5,8 milyar dolara çıktı ve 45 bin iş yarattı.

İki taraf ; "isteklerle ilgili konularda derinlemesine tartışmalar yaptık kendi değerlendirmelerimizin sonucunu açıkladık" Kim, toplantıdan sonra gazetecilere "Sanırım oldukça iyi gitti'' demecinde bulundu.

Değerlendirme, anlaşmanın genişletilmiş ticaret, yatırım ve pazar payı açısından her iki ülkeye de faydası olduğunu gösterdi ve bakanlık Güney Kore'nin otomobil, makine, ince kimyasallar ve tarımsal ve hayvancılık ürünlerinin ithalatındaki artışlar ile tarife eliminasyonu arasında net bir korelasyon olduğunu belirtti.

"Uzun vadede, Güney Kore-Amerika FTA'sına dayalı olarak her iki ülkeye de dengeli, ekonomik faydalar bekliyoruz" dedi.

İki taraf önümüzdeki ay Trump'ın Güney Kore ziyareti sırasında tekrar toplanmayı planlıyor.

ABD hükümetinin yasayla, bir değişiklikle ilgili müzakerelerin başlamasından 90 gün önce Kongre'yi bilgilendirmesini istemesi, müzakerelerin Ocak ayı başlarında başlayacağı anlamına geliyor.

-Kaynak-
[Resim: ZEzoQA.jpg]
Cevapla
#2
S. Korea, U.S. Agree to Begin Process to Amend Free Trade Deal

[Resim: YOrbBl.jpg]

WASHINGTON, Oct. 4 (Yonhap)

South Korea and the United States agreed Wednesday to begin a process to amend their free trade agreement at Washington's request, Seoul's trade ministry said.

The agreement was reached during talks in Washington led by South Korean Trade Minister Kim Hyun-chong and U.S. Trade Representative Robert Lighthizer, the ministry said in a statement.

"The two sides shared an understanding of the need to amend the free trade agreement to further strengthen the mutual benefits of the Korea-U.S. FTA," it said.

In accordance with South Korean law, the ministry will carry out the procedures necessary to begin negotiations for an amendment, including an economic feasibility study, public hearings and reports to parliament, it added.

The announcement marks an accomplishment for U.S. President Donald Trump, who has long vowed to fix trade deals he sees as unfavorable to American businesses and workers.

The Trump administration has blamed the five-year-old agreement, known as KORUS, for the U.S.' growing deficit in goods trade with South Korea. But Seoul has argued the deficit would be larger without the deal and called for a joint review of its impact on the two economies.

Wednesday's meeting was the second round of talks on U.S. demands for an amendment.

The first meeting held in Seoul in August reportedly ended in an impasse. Trump then threatened to terminate the deal but stopped short amid strong opposition from within the White House, Congress and relevant industries, as well as heightened tensions caused by North Korea's Sept. 3 nuclear test.

Speaking to reporters in Washington last week, Kim said he would press for a review before discussing amendments to the deal. But he also noted the threats of withdrawal were real, not a "bluff."

The U.S. has a deficit of US$27.7 billion in goods trade with South Korea but a surplus of $10 billion in services trade. Since the agreement took effect, South Korean investment in the U.S. has increased from $2.2 billion to $5.8 billion and created 45,000 jobs.

The two sides "held in-depth discussions on our respective issues of interest, and we explained the outcome of our (own) assessment (of the deal's impact)," Kim told reporters after the meeting. "I think it went fairly well."

The assessment showed the agreement's benefits to both countries in terms of expanded trade, investment and market share, and indicated a clear correlation between tariff elimination and increases in South Korean imports of autos, machinery, fine chemicals, and agro and livestock products, according to the ministry.

"Over the long term, we expect to see balanced, economic benefits to both countries based on the South Korea-U.S. FTA," it said.

The top negotiators plan to meet again during Trump's visit to South Korea next month.

The U.S. government is required by law to inform Congress 90 days prior to the start of negotiations on an amendment, meaning the talks could kick off as early as January.

-Source-
[Resim: ZEzoQA.jpg]
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz. Smile
Remember us, remember that
we lived..
''VON''

[Resim: oODZk9.gif]
Cevapla
#4
S. Korea, U.S. Agree to Begin Process to Amend Free Trade Deal
Translated by Talha ERIS

>>> https://www.facebook.com/koreaorganizationtourism/
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz. Smile
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi