Oritang /오리탕
Oritang guk çeşitli Kore çorbalarındandır, Oldukça yavaş kaynatılarak pişirilen bu çorba sebze ve ördek eti ile yapılır. İsmi Korece'den gelir. Ori "ördek" demektir. Bazı çeşitlerinde fazlaca biber ve baharat tozları kullanılır. Yapılış olarak ve tat açısından Maeuntang'a benzer. Oritang yerel bir uzmanlık alanıdır. Özellikle Gwyangju, Gyeonggi ili ve Güney Jeolla Eyaleti'nde sıklıkla yapılır. Bu bölgelerde yaklaşık 20 restoran Oritang konusunda uzmanlaşmıştır. Oritang ve diğer ördek yemekleri Yudong pasajı üzerinde sıklıkla görülmektedir. Yudong pasajı Buk-gu'dadır.
Çeviri: jang*geum
~ Kaynak ~
-----------------------------------------------------
-- English --
Oritang is a variety of guk, Korean soup or stew made by slowly simmering duck and various vegetables. Ori means "duck" and tang is another name for guk in Korean. While its recipe depends on region and taste, the soup is generally in a form of a clear soup. Some variants can contain chili pepper powder to make the soup spicy like maeuntang (spicy fish soup) or roasted perilla seeds to thicken the dish. Oritang is a local specialty of Gyeonggi Province and South Jeolla Province, especially Gwangju City. In Gwyangju, about 20 restaurants specializing in oritang and other duck dishes are centered on Yudong Alley in Buk-gu (Northern District)
~ Source ~
Oritang guk çeşitli Kore çorbalarındandır, Oldukça yavaş kaynatılarak pişirilen bu çorba sebze ve ördek eti ile yapılır. İsmi Korece'den gelir. Ori "ördek" demektir. Bazı çeşitlerinde fazlaca biber ve baharat tozları kullanılır. Yapılış olarak ve tat açısından Maeuntang'a benzer. Oritang yerel bir uzmanlık alanıdır. Özellikle Gwyangju, Gyeonggi ili ve Güney Jeolla Eyaleti'nde sıklıkla yapılır. Bu bölgelerde yaklaşık 20 restoran Oritang konusunda uzmanlaşmıştır. Oritang ve diğer ördek yemekleri Yudong pasajı üzerinde sıklıkla görülmektedir. Yudong pasajı Buk-gu'dadır.
Çeviri: jang*geum
~ Kaynak ~
-----------------------------------------------------
-- English --
Oritang is a variety of guk, Korean soup or stew made by slowly simmering duck and various vegetables. Ori means "duck" and tang is another name for guk in Korean. While its recipe depends on region and taste, the soup is generally in a form of a clear soup. Some variants can contain chili pepper powder to make the soup spicy like maeuntang (spicy fish soup) or roasted perilla seeds to thicken the dish. Oritang is a local specialty of Gyeonggi Province and South Jeolla Province, especially Gwangju City. In Gwyangju, about 20 restaurants specializing in oritang and other duck dishes are centered on Yudong Alley in Buk-gu (Northern District)
~ Source ~