yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ondol / 온돌 - Traditional Korean Room
Ondol / 온돌 - Traditional Korean Room

[Resim: 21801702.png]

Hakkında

Ondol (온돌) adı verilen geleneksel Kore odaları yine Ondol adı verilen geleneksel zemin ısıtma sistemlerine sahiptir. Kore'yi ifade eden ögelerden biri de "Ondol (온돌)" dur. Ondol odalarında yatak bulunmaz.

Tarihi, Goguryeo Krallığı dönemine dayanmaktadır. Ondol'un kelime anlamı "sıcak taş" demektir.

Koreliler, Ondol odası geleneğini günümüzde de sürdürmektedirler.

Hemen hemen her otelde Ondol odası bulunabilir. Ondol odalarında genellikle yok denecek kadar az eşya bulunur. Yalnızca birkaç parça geleneksel mobilya yer alır.

English

Ondol is a traditional room in Korea. It has floor heating to keep the floor warm during the winter season. The word ONDOL means "warm stone" in Korean. Since Koreans are used to sleeping and sitting on the floor, a hotel without an Ondol room would be incomplete. Ondol is a traditional Korean style room with no beds. Thick mattresses are placed on floor.

Kaynak / Source

Gudeul Hakkında Bilgi Almak için Buraya Tıklayınız! / Click for More Info About Gudeul!
Hakkınızı helal edin. ~
[Resim: 129nq2.png]

[Resim: 126vd6.jpg]

[Resim: 127ai7.jpg]

[Resim: 125mi2.jpg]
Hakkınızı helal edin. ~
Ne kadar ilginç bir durum. Ama tam bana göre. Az eşyalı, sade ortamlara bayılırım. Onay

Paylaşım için teşekkürler sunshine. Emeğine sağlık. Alkis
Çok güzel odaları, paylaşım için teşekkürler Tuğba Abla.

My Love JJ <3<3<3<3<3
TVXQ and JYJ Forever OT5 ~
Çeviri için teşekkürler. Ondol odalarını izlediğimiz dizilerde de çoğu kez görüyoruz zaten. Detaylı bilgi sahibi olduk sayende. Smile Ama linkte hata var sanırım açamıyorum.

When you feel you've lost it all
When you don't know who's your friend or foe
You wonder why you're so alone
Worry ends when faith begins.

Bunlar çok sade odalar, benim odam hiç buna benzemiyor. Biggrin
Emeğe saygı!
[Resim: hthreekingrh2.jpg]
Saraydaki Mücevher Fans. Sarayın Rüzgarı Fans. Düşlerimin Prensi Fans. Zoraki Prens Fans. Lee Young Ae Fans. Gyeon Mi Ri Fans. Joo Ji Hoon Fans. Yang Mi Kyeong Fans. Tasarımcılık Fans.
Bir gün Kore'ye gidebilirsem, kaldığım otelde mutlaka ondol tipi oda seçeceğim. Tanıtım için teşekkür ederiz Tuğba... Smile
Bence gayet güzel, sade ve geniş.
Bu odalar harika valla, bizler eşyayı odalara dolduruyoruz kendimize yer kalmıyor çoğu zaman. Biggrin Bu odalara baktığımda bizim köylerde olan yere minder serili odalar aklıma geldi. Smile
Çeviri ve resimler için çok teşekkürler Tuğba'cığım. Alkis
Süper, paylaşım için sağ ol.
Eminim hatın da kendisini anlatan bir felsefesi vardır.
Hong Guk Young Fan Club----- ^-^Lee-Seo-Jin^-^Fanclup^-^(Yi San) Zoraki Prens Fan Clup
Prens Yul Taraftarları Fan Kulübü Yi San Fan Club Myeong Se-bin (Kraliçe Hwa In) Fun Club Kraliçe'nin Annesi (Oh Mi Hee 오미희)Fan Clup קคгк ๔คє ร๏๏ Ŧคภ кยlüק

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi