yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Munmu-wang / 문무왕 (Silla)

Munmu-wang / 문무왕 (Silla)

[Resim: 70949916.png]

Hakkinda

Silla'li Munmu (hükümdarlik 661-681) Kore Silla Kralligi'nin 30. kralidir. Genellikle Birlesik Silla Kralligi Dönemi'nin ilk hükümdari kabul edilir. Munmu Kral Muyeol ve Kim Yu-shin'in ablasi Munmyeong'un ogludur.Babasinin hükümdarligi sirasinda denizcilik islerini yönettigi ve ülkenin T'ang Çin ile olan diplomatik baginin güçlenmesinde önemli rol oynadigi, Pajinchan'da yöneticilik yapti.Prens Beommin olarak dogdu ve babasinin yerine tahta çikinca Munmu adini aldi.

Birlesik Kralligin Kurucusu

Kral Munmu tahti Baekje ve Goguryeo ile olan uzun çatismalarin sisleri içinde almisti ve kisa bir süre sonra Generak Gyebaek ve Baekje 660 yilinda Sabi'de General Kim Yu-shin tarafindan maglup edildi. Bu mücadelelerinde, Silla T'ang'dan büyük yardim aldi.Hükümdarliginin ilk yili Goguryeo'yu yenmeye adanmisti, kisir hamlelerle devam eden 661 yili da. Sonunda, 667'de, yol gösterdigi baska bir saldiri emri verdi, 668'de, Goguryeo maglup edildi. Küçük kapali gruplarin direnisleri de yok edildikten sonra Munmu Kore Yarimadasi'nin tamamen birlesmis oldugunu gören ilk Kore Hükümdari oldu.

Çeviri: Lasfiniel

English

Munmu-wang

Munmu of Silla (reigned 661–681[1]) was the thirtieth king of the Korean kingdom of Silla. He is usually considered to have been the first ruler of the Unified Silla period. Munmu was the son of King Muyeol and Munmyeong, who was the elder sister of Kim Yu-shin. Under his father's reign, he held the office of pajinchan, who apparently was responsible for maritime affairs, and played a key role in developing the country's diplomatic links with T'ang China. He was born Prince Beommin (법민, 法敏), and took the name Munmu when he succeeded his father to the throne.

Unification of Three Kingdoms

King Munmu took the throne in the midst of a long conflict against Baekje and Goguryeo, shortly after General Gyebaek and Baekje had been defeated at Sabi by General Kim Yu-shin in 660. In these struggles, Silla was heavily aided by the Tang.The first years of his reign were spent trying to defeat Goguryeo, following an abortive attempt in 661. Finally, in 667, he ordered another attack which led, in 668, to the defeat of Goguryeo. After the small isolated pockets of resistance were eliminated, Munmu was the first ruler ever to see the Korean peninsula completely unified.
Tanitim için tesekkürler Ayse abla Smile
Tesekkürler elinze saglik Smile
Babasinin hükümdarligi sirasinda denizcilik islerini yönettigi ve ülkenin T'ang Çin ile olan diplomatik baginin güçlenmesinde önemli rol oynadigi, Pajinchan'da yöneticilik yapti.
Büyük isler basarmis Biggrin
Emegine saglik ayse x)
Kore tarihinin en önemli hükümdarlardan olsa gerek ciddi basarilari varmis
korenin birlestigini gören ilk kral
tanitim ve emege geçenler için tesekkürler
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün
Büyük isler yapmis.Tanitim için tesekkürler. Opucuk
Bilgi Için Tesekkürler Onay

Hyun Bin :j

Inanmiyorum Kim Chunchu Kim Yushin'in ablasi ile mi evliymis? Yasit sayilirlar öyleyse hatta belki Kim Chunchu büyüktür. Dizide tam tersiydiBiggrin
Tanitim için tesekkürler Ayse Smile
Herkes ölmüsKim Yushin hala ayakta masallah Smile
(08-10-2009, Saat: 5:16)Ho Min yazdı: Inanmiyorum Kim Chunchu Kim Yushin'in ablasi ile mi evliymis? Yasit sayilirlar öyleyse hatta belki Kim Chunchu büyüktür. Dizide tam tersiydiBiggrin
Tanitim için tesekkürler Ayse Smile

Evet ya çok sasirdim Kim Chunchu küçüktü ama burda büyük Biggrin
Tesekkür ederiz ablacimOpucuk

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi