Korean Cucumber Salad
![[Resim: f8lyB9y.jpg]](http://i.imgur.com/f8lyB9y.jpg)
Salatalık salatası Kore yemek kültüründe en çok sevilen yiyeceklerdendir. Taze salatalık,tatlı ve baharatlı karışımın keyfine varın.
Malzemeler:
Yarım kase 1/16 parmak kalınlığında doğranmış 1 büyük İngiliz salatalığı
2 çay kaşığı hakiki tuz
2 çorba kaşığı dövülmüş yeşil soğan
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı kırmızı biber ezmesi
Yarım çay kaşığı koyu susam yağı
Hazırlanışı:
Salatalıkları tuza bulayın ve sonrasında üzerine aldığı tuzu iyice silkeleyin. Oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.Bekleme neticesinde çıkan suyunu süzün ve sıkarak iyice kurutun.
Salatalığı, soğanları, pirinç sirkesini, şekeri, kırmızı biber ezmesini ve susam yağını karıştırın.
Dondurulmuş olarak ya da oda sıcaklığında servis edin.
English
Ingredients
2 seedless Cucumbers, sliced
1/2 Onion, thinly, thinly sliced
1 tsp. fine Sea Salt
1 Tbsp. Rice Vinegar
3 cloves Garlic, crushed
1 tsp. Gochugaru (Korean Chile Powder)
1 tsp. Gochujang (Korean Red Chile Paste)
1 tsp. Corn Syrup or Honey
1 tsp. Rice Vinegar
2 tsp. toasted Sesame Seeds
Directions
1- Mix the Cucumbers with the Sea Salt and let sit for ten minutes.
2- Cover the sliced Onion in cold water and 1 tablespoon of Rice Vinegar and let it sit in the refrigerator for 15 minutes.
3- Mix the Garlic, Gochugaru, Gochujang, Corn Syrup, 1 teaspoon of
4- Rice Vinegar, and Sesame Seeds. Taste and balance the flavors to your liking.
Rinse the Salt off the Cucumbers and add them to the garlic dressing.
5- Drain the Onions and add them to the garlic dressing.
![[Resim: f8lyB9y.jpg]](http://i.imgur.com/f8lyB9y.jpg)
Salatalık salatası Kore yemek kültüründe en çok sevilen yiyeceklerdendir. Taze salatalık,tatlı ve baharatlı karışımın keyfine varın.
Malzemeler:
Yarım kase 1/16 parmak kalınlığında doğranmış 1 büyük İngiliz salatalığı
2 çay kaşığı hakiki tuz
2 çorba kaşığı dövülmüş yeşil soğan
1 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı kırmızı biber ezmesi
Yarım çay kaşığı koyu susam yağı
Hazırlanışı:
Salatalıkları tuza bulayın ve sonrasında üzerine aldığı tuzu iyice silkeleyin. Oda sıcaklığında 20 dakika bekletin.Bekleme neticesinde çıkan suyunu süzün ve sıkarak iyice kurutun.
Salatalığı, soğanları, pirinç sirkesini, şekeri, kırmızı biber ezmesini ve susam yağını karıştırın.
Dondurulmuş olarak ya da oda sıcaklığında servis edin.
English
Ingredients
2 seedless Cucumbers, sliced
1/2 Onion, thinly, thinly sliced
1 tsp. fine Sea Salt
1 Tbsp. Rice Vinegar
3 cloves Garlic, crushed
1 tsp. Gochugaru (Korean Chile Powder)
1 tsp. Gochujang (Korean Red Chile Paste)
1 tsp. Corn Syrup or Honey
1 tsp. Rice Vinegar
2 tsp. toasted Sesame Seeds
Directions
1- Mix the Cucumbers with the Sea Salt and let sit for ten minutes.
2- Cover the sliced Onion in cold water and 1 tablespoon of Rice Vinegar and let it sit in the refrigerator for 15 minutes.
3- Mix the Garlic, Gochugaru, Gochujang, Corn Syrup, 1 teaspoon of
4- Rice Vinegar, and Sesame Seeds. Taste and balance the flavors to your liking.
Rinse the Salt off the Cucumbers and add them to the garlic dressing.
5- Drain the Onions and add them to the garlic dressing.