yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore Tarihinde Bugün 8, 9, 10, 11 Temmuz
8 Temmuz

8 Temmuz 1951 -- ABD öncülügündeki Birlesmis Milletler Komutanligi, 25 Haziran 1950 tarihinde Kuzey Kore'nin güneye dogru olan isgali ile baslayan Kore Savasi'ni bititrmek için Kuzey Kore ile görüsmelere basladi.

8 Temmuz 1977 -- Güney Kore Milli Marsi bestecisi Ahn Ik-tae’nin cenazesi Ispanya’dan Kore’ye getirildi. Ahn, Ispanyol bir bayanla evlenip ölünceye kadar da Madrid’in disinda bir sehirde yasamisti.

8 Temmmuz 1994 -- Zamanin Kuzey Kore Baskani Kim Il-song, 82 yasinda iken kalp krizi nedeniyle vefat eder.

English >>> http://www.korea-fans.com/forum/kore-tar...pid1094964

Benim yatigim çevirileri çalip kendilerinin gibi gösteren bazi kisiler forumda yaptigim (hatta herkesin yaptigi çevirileri, eklemeleri, resimleri, konulari ve diger tüm metinleri birebir kopyalayip) bir çok çevirileri alip kendi sitelerine sanki kendi emekleriymis gibi sunuyorlar. Ben birçok bölüme çeviri yaparak ekleme yapiyorum. Bu bölüme de hergün üsenmeden çeviri yapiyorum. Aylarca emek verdigim ve vermeye de devame decegim bir bölüm. Emeklerimin çalinip ki bunu da geçtim ben kendi hazirladiklari bir konuymus gibi gösterilmesini sindiremiyorum. O yüzden bende çevirilerimi bu sekilde ekliyorum. Gerçi bunu da bir sekilde çalarlar. Süphem yok ondan. Ama ben bu sekilde ekliyorum yine de...
Hakkınızı helal edin. ~
9 Temmuz

9 Temmuz 1966 -- Güney Kore, ABD'le kuvvetleri ile bir anlasma (SOFA) yapmistir.

9 Temmuz 1980 -- Ulusal güvenlik için özel bir komite yolsuzluk yapan 232 üst düzey hükümet yetkilisinin cezalarini açikladi.

9 Temmuz 1987 -- 1 milyondan fazla kisi askeri rejim nedeniyle yapilan iskenceleri protesto etmek amaciyla caddelere çikti.

9 Temmuz 1989 – Güney Kore, Irak ile diplomatik iliskiler kurmustur.

9 Temmuz 1996 – Güney Kore, Paraguay ile ticari bir anlasma imzalamistir.

9 Temmuz 2003 -- Güney ve Kuzey Kore, 11. Bakanlar toplantisini Seoul’de yapmistir.

9 Temmuz 2004 -- Güney Kore Baskani Roh Moo-hyun ve ABD Ulusal Güvenlik Danismani Condoleezza Rice, toplanti yapip ve Kuzey Kore’nin nükleer çalismalari hakkinda görüstüler.

English>>> http://www.korea-fans.com/forum/kore-tar...pid1094990
Hakkınızı helal edin. ~
Ellerine saglik ablacigim.
Böyle yapan insanlara yaziklar olsun.
Gerçekten çok tesekkürler ablacigim.
Hiç üsenmeden yapiyorsun.
Çok çok iyisin. Smile
Çok üzüldüm sizin adiniza,emege saygi tesekkür ederim paylasim için.
Tugbacigim ellerine,emegine saglik.Çok tesekkürler paylasimin için.
Dong_Yul ( Aylık Forum Dergisi )

Heart is

Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

İmzadaki gif 300kb'dan fazla olduğu için silinmiştir.
Ellerine saglik sunshine.Ellerin dert görmesin.Harika hazirlamissin,emegine çok tesekkürler.
Böyle gayet güzel olmus.Verdigin emeklere saglik Tugba ablacigim.Umarim daha fazla ileri gitmezler.
10 Temmuz

10 Temmuz 1953 -- ABD öncülügündeki Birlesmis Milletler Komutanligi uzun bir süreçten sonra Çin tarafindan desteklenen Kuzey Kore'yle ateskes anlasmasi yapilmasi konusunda tekrar bir görüsme yapti. 1951'de baslayan görüsmeler 2 yil içinde birkaç defa daha tekrarlandi ve taraflar (Güney ve Kuzey Kore) 27 Temmuz 1953'te bir ateskes anlasmasi ile Kore Savasi’ni bitirdiler.

10 Temmuz 1974 -- Güney ve Kuzey Kore, Kizilhaç görüsmelerine basladi. Görüsmelerde birbirinden ayrilip iki ülkenin farkli yerlerinde yasayan ailelerin birlesmesi konusu gündeme geldi. Ancak görüsmeler, Kore Yarimadasi'nda politik ve askeri gerilimler yasanmasi nedeniyle sona erdi.

English >>> http://www.korea-fans.com/forum/kore-tar...pid1094992
Hakkınızı helal edin. ~
11 Temmuz

11 Temmuz 1866 –- Birlesik Devletler'e ait General Sherman ticaret gemisi, Pyongyang’daki (simdiki Kuzey Kore baskenti) Taedong Nehri'ne dogru hareket etmek üzere iken, Koreliler'le yapilan bir çatismada yakildi. Gemi Kore'ye ticaret yapmak için girmisti ancak Koreliler bu duruma karsi çikti.

11 Temmuz 1876 -- Koreli vatansever Kim Koo’nun dogum tarihi. Kim, Japonya'nin Koreyi sömürgelestirdigi dönemde Sangay'a sürüldü ve burada Kore geçici hükümetinin önemli bir lideri oldu. 1945’te II. Dünya Savasi sonunda Japonya'nin bagimsizligindan sonra ulusun birlestirilmesinde çok önemli bir rol oynamistir. Seoul’de kendi evinde ugradigi bir suikast ile hayatini kaybetmisti.

11 Temmuz 1961 -- Kuzey Kore ve Çin, Pekin'de askeri ittifak anlasmasi imzaladilar.

11 Temmuz 2005 -- Kuzey ve Güney Kore, Seoul'de 10. ekonomik görüsmelerini yaptilar. Iki sinir arasinda yapilamakta olan demiryolu ile ilgili deneme sürüsü yapilamasini ve demiryolunun Ekim ayinda açimasini kararlastirdilar.

11 Temmuz 2006 -- Iki Kore Güney Kore'den Kuzeye pirinç yardimi ve Kuzey Kore'nin bu yil Temmuz ayinin ilk yarisinda baslattigi füze denemelerinide kapsayan bir takim anlasmazliklari görüsmek için güneydogudaki bir liman kenti olan Busan'da görüsmelerin 19. turunu Kabine düzeyinde gerçeklestirdi.

English >>> http://www.korea-fans.com/forum/kore-tar...pid1096794
Hakkınızı helal edin. ~
Demokraside çareler tükenmez,mükemmel bir çözüm.Harikasin.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi