yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore'den Van'a
KORE'DEN VAN'A
28/07/2007 - 17:19

Güney Kore'den Türkiye'ye gelen ve büyük bölümü üniversite öğrencilerinden oluşan 51 kişilik grup, Van'ın Bostaniçi beldesinde kadınlara ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlik gerçekleştirdi. Grup sorumlusu Dong Hyun Kim, Güney Kore'den gelen ve büyük bölümü Güney Kore'deki Hon Dong Üniversitesi öğrencilerinden oluşan grubun, her yıl kendi ülkelerindeki sponsor firmalar aracılığıyla farklı ülkelere gidip çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.2 yıldır Van'da yaşadığını ve bilgisayar programcılığı yaptığını belirten Dong Hyun Kim, grubun bu çalışmasını öğrendikten sonra Van'a gelmeleri için girişimde bulunduğunu bildirdi. Van'da bulunduğu sürede, Bostaniçi Belediyesi ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden Dong Hyun Kim, Belediye ile yaptıkları görüşmeler sonucu 51 kişiden oluşan grubun, ilçeye geldiğini belirtti.

Grubun Bostaniçi beldesindeki ilköğretim okulunun dış cephesini boyadığını anlatan Dong Hyun Kim, gruptaki bazı kadınların da beldedeki kadınlara yönelik faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti. Etkinlikler kapsamında Koreli kadınların, beldede yaşayan kadınlara ücretsiz olarak, geleneksel masaj yöntemi ve cilt bakımı uyguladığını, saç kesimi yaptığını anlatan Dong Hyun Kim, kadınların ve çocukların grubun bu faaliyetinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ise Van'da yaşayan Güney Koreli Dong Hyun Kim'in 1 bilgisayar firmasının katkısıyla 2 yıl önce Bostaniçi beldesine 8 bilgisayar hibe ettiğini hatırlattı. Bu yıl da Hong Dong Üniversitesi'nden gelen öğrencilerin yaptıkları faaliyetlerin, beldedeki kadınların ve çocukların sosyo gelişimine önemli katkı sağladığını ifade eden Şimşek, ilköğretim okulunun dış cephesinin boyanmasının yanı sıra, öğrencilerin beldedeki çocuklara kendi kültürlerine ait el sanatlarını, boyama ve müzik gibi birikimlerini de aktardıklarını vurguladı.

Bu etkinliğin, belde halkının farklı kültürleri tanıması ve kültürlerin buluşması açısından önemli olduğunu belirten Şimşek, ilçe ve köylerden göç eden ve sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan ailelerden oluşan Bostaniçi beldesindeki kadın ve çocukların, bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu kaydetti.

İLK KEZ YÜZLERİNE KREM SÜRDÜLER
Bostaniçi Belediyesi Kadın Kooperatifi Başkanı Filiz Kızılkaya da Güney Kore'den gelen kadınların beldedeki kadınlara ücretsiz cilt bakımı ve masaj uyguladığını, bu etkinliğe beldedeki kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Bu kadar büyük ilgi beklemediklerini ifade eden Kızılkaya, şunları söyledi: ''Yaşamları boyunca ilk kez yüzüne krem süren kadınlar oldu. İlk defa bakım yaptıranlar oldu. Yüze krem sürülmesini (ayıp) olarak karşılayanlar vardı. Buradaki kadınların bakımsız olması da Güney Koreli kadınlarda büyük şaşkınlık yarattı.''

www.haber7.com
Ülkemizdeki bazi olumsuz durumlar, ne yazik ki Koreli dostlarimizda da saskinlik yaratmis...
Tesekkürler Basak bu yaziyi bizimle paylastigin için, anlamadigim bir sey var; yüze krem sürmeyi neden ayip karsiliyorlar ki?
Bilmem, bence de farkli bir davranis... Ancak bunlar çok güzel haberler... Çok tesekkür ederiz. SmileSmile
KORE SEVER İNSANLAR KAFESİ JİNMİ'DE KORE FİLM GÜNLERİ BAŞLADI! SEN NEREDESİN ? ~~~

http://www.korea-fans.com/forum/kore-sev...#pid770811

Demek Koreli bayanlar bizim bayanlarimiza bakim yapmislar... Insanoglu böyledir iste ambalajda ambalaj. Niye sasiryosun vatandas ne var ortada sasiricak? Bizim köylümüz baska köylülere benzemez, onlar milletin efendisi. Adina nemlendirici, gerginlestirci, gözalti iyilestiri denince bir de ambalaja girince köylü bir sey sandi heralde. Zaten o kendi gelistirdigi yöntemlerle en dogal sekliyle kendine bakim yapiyor. Bugun piyasada (adini vermiyorum) çok fazla ragbet gören bir kremin formulunun köylülerden alindigi her yerde yaziyor valla. Onlarda o ilim mevcut ama dedigim gibi ambalajsiz. Koreli nerden bilsin benim köylümdeki cevheri. Hata bizde alicaksin o Koreli bayanlari götürüceksin bir termale, hamama islayacaksin güzelce, yurdumun sifali sularina sonra görücek o detoks neymis, spa neymis, peeling neymis, en alasini ama akillarina gelmedi büyük ihtimalle. Ülkeyi tanitalim derdi yok ki ah ah! Zaten yüze krem sürmeyle adam olunsaydi memleket ihya olurdu, dünya yuvarlak ama bu ülkenin batisiyla dogusu asla birlesemicek gibi. Basakcigim bu güncel bilgi için sagol... Köylünün durumu degil aci olan bizdeki sosyal adeletsizlik iste herkez beyaz Türk dogmuyor. Nisantasinda, Cihangir'de, Çankaya'da, Çayyolun'da yasiyamiyor.
Ne güzel, ben de Van'da okuyorum. Izmir'de yasiyorum Van'da okuyorum. Biggrin
Ne güzel bir sey ya. (Yüze krem sürülmesini (ayip) olarak karsilayanlar vardi.) Hiç sasirmadim dogrusu, toplumumuzda böyle çok insanlar var, haber için çok tesekkürler.
Bu haberleri duydukça Korelilere olan hayranligim bin kat daha artiyor.
Paylasim için tesekkürler... Onay Allah Allah, ilk defa duydum böyle bir seyi! Biggrin Nesi ayipmis acaba yüze krem sürmenin? Biggrin O zaman ben çok terbiyesiz biri olurdum yaa... Biggrin Biggrin

난 아주 행복 해요! ㅎㅎ ^^
♥ HyuNur ♥
█║▌│█│║▌║││█║▌ ║▌║
© %1oo Kσяeαη ®

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi