23-08-2016, Saat: 21:22
(Son Düzenleme: 23-08-2016, Saat: 21:39, Düzenleyen: imreaching.)
Kkomakhoe / 꼬막회(Kaynatılmış İstiridye)
** İstiridyeler kaynatılmış suda uzun süre bırakılmamalıdır. Eğer çok fazla kaynarsa, etleri sert olacaktır ve tatlı tatlarını kaybedeceklerdir.
Deniz kabuklarını iyice yıkayın ve kaynamış suda yarım kaynatarak kabukların bir kısmının açılmasını sağlayın. Baharatları istiridye etine serpiştirin ve tek tek: tavada kızartılmış sarı beyaz yumurta şeritleri ve sitaki mantarı ile süsleyin.
** İstiridyeler hemokromojen pigmenti nedeniyle kırmızı renklilerdir. Ayrıca glutamik asitlere sahipler, bu da onlara iştah açıcı tadı veriyor.
Malzemeler
- 500 gram istiridye
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1 kök büyük yeşil soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 diş zencefil
- 2 yemek kaşığı ezilmiş susam tohumu
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Doğranmış kırmızı biber
- 1 yumurta
Yapılışı
1) İstiridyeleri iyice yıkayın ve tozlarını kaybetmesi için tuzlu suya koyun. Eğer istiridyeler açılmış ise kaynamış sudan alın, akıtın ve soğutun. Yapışık olmayan yani açılan kabuğu ayırın. Düzgün bir şekilde istiridye eti yukarıda olcak şekilde yerleştirin.
2) Kesilmiş yeşil soğan, sarımsak, zencefil, doğranmış kırmızı biber, toz kırmızı biber,ezilmiş susam tohumlarını ve susam yağını soya sosuna ekleyerek baharatlayın. Bunu istiridyelere tek tek serpiştirin.
3) Tavada kızartılmış sarı ve beyaz yumurta şeritleri ile süsleyiniz
Afiyet Olsun!
// English \\
Kkomakho / 꼬막회(Boiled Ark Shells)
**Ark shells should not be put in the boiling water for long. if boiled too much, their meat becomes tough and the sweet taste is gone.
Thoroughly washed ark shells are parboiled in boiling water and one side of shells are removed. Seasonings are sprinkled on clam meats one by one; yellow and white pan-fried egg strips and shiitake mushrooms are garnished.
**Ark shells are tinged with red because of the pigment and hemochromogen. It also has glutamic acids that give savory taste.
Ingredients
- Ark shells 500g,
- Soy sauce 4 Tbsp,
- 1 root of large green onion,
- 4 cloves of garlic,
- 1 clove of ginger,
- Crushed sesame seeds 2 Tbsp,
- Sesame oil 2 Tbsp,
- Red pepper powder 1 Tbsp,
- Shredded red pepper,
- 1 egg
Directions
1) Wash ark shells thoroughly and put in salt water to eliminate silts. Put in boiling water and if shells are open, drain and let cool. Leave one shell where ark shell is attached and take off the other shell. Place evenly on a plate with clam meat side upward.
2) Add chopped green onions, garlic, ginger, shredded red pepper, red pepper powder, crushed sesame seeds, and sesame oil to soy sauce to make seasonings. Sprinkle this on ark shells one by one.
3) Garnish with pan-fried yellow and white egg strips.
Bon Appetit!
ezelkavsut
Kaynak/Source
** İstiridyeler kaynatılmış suda uzun süre bırakılmamalıdır. Eğer çok fazla kaynarsa, etleri sert olacaktır ve tatlı tatlarını kaybedeceklerdir.
Deniz kabuklarını iyice yıkayın ve kaynamış suda yarım kaynatarak kabukların bir kısmının açılmasını sağlayın. Baharatları istiridye etine serpiştirin ve tek tek: tavada kızartılmış sarı beyaz yumurta şeritleri ve sitaki mantarı ile süsleyin.
** İstiridyeler hemokromojen pigmenti nedeniyle kırmızı renklilerdir. Ayrıca glutamik asitlere sahipler, bu da onlara iştah açıcı tadı veriyor.
Malzemeler
- 500 gram istiridye
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1 kök büyük yeşil soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 diş zencefil
- 2 yemek kaşığı ezilmiş susam tohumu
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Doğranmış kırmızı biber
- 1 yumurta
Yapılışı
1) İstiridyeleri iyice yıkayın ve tozlarını kaybetmesi için tuzlu suya koyun. Eğer istiridyeler açılmış ise kaynamış sudan alın, akıtın ve soğutun. Yapışık olmayan yani açılan kabuğu ayırın. Düzgün bir şekilde istiridye eti yukarıda olcak şekilde yerleştirin.
2) Kesilmiş yeşil soğan, sarımsak, zencefil, doğranmış kırmızı biber, toz kırmızı biber,ezilmiş susam tohumlarını ve susam yağını soya sosuna ekleyerek baharatlayın. Bunu istiridyelere tek tek serpiştirin.
3) Tavada kızartılmış sarı ve beyaz yumurta şeritleri ile süsleyiniz
Afiyet Olsun!
// English \\
Kkomakho / 꼬막회(Boiled Ark Shells)
**Ark shells should not be put in the boiling water for long. if boiled too much, their meat becomes tough and the sweet taste is gone.
Thoroughly washed ark shells are parboiled in boiling water and one side of shells are removed. Seasonings are sprinkled on clam meats one by one; yellow and white pan-fried egg strips and shiitake mushrooms are garnished.
**Ark shells are tinged with red because of the pigment and hemochromogen. It also has glutamic acids that give savory taste.
Ingredients
- Ark shells 500g,
- Soy sauce 4 Tbsp,
- 1 root of large green onion,
- 4 cloves of garlic,
- 1 clove of ginger,
- Crushed sesame seeds 2 Tbsp,
- Sesame oil 2 Tbsp,
- Red pepper powder 1 Tbsp,
- Shredded red pepper,
- 1 egg
Directions
1) Wash ark shells thoroughly and put in salt water to eliminate silts. Put in boiling water and if shells are open, drain and let cool. Leave one shell where ark shell is attached and take off the other shell. Place evenly on a plate with clam meat side upward.
2) Add chopped green onions, garlic, ginger, shredded red pepper, red pepper powder, crushed sesame seeds, and sesame oil to soy sauce to make seasonings. Sprinkle this on ark shells one by one.
3) Garnish with pan-fried yellow and white egg strips.
Bon Appetit!
ezelkavsut
Kaynak/Source
Good days and bad days will come,
But the only person I think of is you...
But the only person I think of is you...