yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kkanpunggi / 깐풍기
#1
Kkanpunggi / 깐풍기

Spicy Garlic Fried Chicken
Sarımsak Baharatlı Kızarmış Tavuk

[Resim: o3BAJX.jpg]

Malzemeler (2-3 Kişilik)

Tavuk
- Yarım kilo (230gr kadar) küçük lokmalar halinde kesilmiş tavuk göğsü
- Yarım tatlı kaşığı kıyılmış zencefil
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- Çeyrek tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber
- Yarım bardak patates nişastası
- 1 adet yumurtanın beyazı (tavuk 1 kilo ise 1 yumurtanın tümü)

Sarımsaklı Baharat- ve Pırasalı İnfüzyon Yağı
- Çeyrek bardak bitkisel veya mısırözü yağı
- Yarım bardak ince rendelenmiş pırasa
- 4 diş yarım şekilde kesilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı iri taneli kırmızı pul biber

Sebzeler ve Çeşni
- 1 adet ince dilimlenmiş yeşil biber
- 1 adet ince dilimlenmiş taze kırmızı biber
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- Orta boy, doğranmış yarım soğan
- 3-4 adet kurutulmuş küçük kırmızı biber

Tatlı ve Ekşi Sos (Tümü küçük bir kase içerisinde karıştırılır)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı pirinç şurubu (veya şeker)
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 tatlı kaşığı patates nişastası

Yağ
- 1 bardak yemeklik yağ (üzüm çekirdeği yağı, bitkisel yağ veya mısır yağı)
- 1 tatlı kaşığı susam yağı

Yapılışı

Tavuğun Hazırlanışı
1) Tavuk, zencefil, soya sosu ve öğütülmüş karabiber bir kapta birleştirilir. Bir kaşıkla iyice karıştırılır ve 10 ila 20 dakika bekletilir.
2) Yumurtanın beyazı ve yarım bardak patates nişastası ilave edilir. El ile iyice karıştırılır.

Sarımsaklı Baharat- ve Pırasalı İnfüzyon Yağının Hazırlanışı
1) Çeyrek bardak yemeklik yağ ile küçük bir tava ısıtılır. Yağ ısınınca, orta ısıya düşürülür ve sarımsak ile pırasa eklenir. Sarımsak ve pırasa hafif kızarıncaya ve gevrekleşinceye dektahta bir kaşıkla birkaç dakika karıştırılır.
2) Sarımsak ve pırasa maşa ile alınıp bir küçük bir tabağa konur.
3) Ateş kapatılır ve sıcak yağa biraz pul biber eklenir. Karıştırılır ve birkaç dakika soğuması beklenir. Yağı süzülür.

Tavuğun Kızartılması
1) 1 bardak yemeklik yağ ile 12 inçlik saplı bir tencere veya kızartma tavası 3-4 dakika yüksek ateşte ısıtılır (335-350°F).
2) Orta ateşe kısılır ve tavuk kızartılır. Tavuk parçasının altı hafif kızarıp gevrekleştiğinde ters çevrilir. Tava çok doluysa birbirlerine yapışmalarını önlemek için maşa ile ayırılırlar. Tavuk parçaları döndürülür ve eşit şekilde 5 dakika kadar pişirilir.
3) Süzerek tavadan alınır ve ısı kapatılır.
4) Geniş bir tava ısıtılır. Baharatlı sarımsak pırasa infüzyon yağı eklenir. Yağ ısındığında, soğan, yeşil soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve kurutulmuş kırmızı biberler ilave edilir. Soğanlar gevrekleşmeye başlayıncaya dek orta ateşte 2-3 dakika kadar karıştırılır. Tatlı ve ekşi sos eklenerek 20-30 saniye kadar karıştırılır. Isı kapatılır.
5) Tavada yağ yeniden ısıtılır ve tavuklar ,iyice gevrekleşinceye ve rengi altın kahverengiye dönünceye dek, 3-5 dakika kadar bir kez daha kızartılır. Süzülür.
6) Sos cızırdayıncaya dek tekrardan ısıtılır. Tavuk, kızarmış pırasa, sarımsak ve damla susam yağı ilave edilir. Tavuğun sosla bütünleşmesi için karıştırılır.

Servis

1) Anında servis edilir. Kola ile iyi gider!


|| English ||


Ingredients (for 2-3 servings)

Chicken
- ½ pound chicken breast (about 230 grams), cut into bite size small pieces
- ½ teaspoon minced ginger
- 1 teaspoon soy sauce
- ¼ teaspoon ground black pepper
- ½ cup potato starch
- 1 egg white (If you use 1 pound chicken, use 1 whole egg)

Spicy garlic- and leek-infused oil
- ¼ cup vegetable or corn oil
- ½ cup thinly shredded leek
- 4 garlic cloves, cut into halves
- 1 tablespoon coarse red chili flakes

Vegetables and seasonings
- 1 green chili pepper, deseeded, sliced thinly
- 1 fresh red chili pepper, deseeded, sliced thinly
- 1 green onion, chopped
- ½ medium sized onion, chopped
- 3-4 small dried red chili peppers

Sweet and sour sauce (all mixed together in a small bowl)
- 1 tablespoon soy sauce
- 2 tablespoons water
- 2 tablespoons rice syrup (or sugar)
- 1 tablespoon white vinegar
- 1 teaspoon potato starch

Oil
- 1 cup cooking oil (grapeseed oil, vegetable oil, or corn oil)
- 1 teaspoon sesame oil

Directions

Prep the chicken
1) Combine the chicken, ginger, soy sauce, and ground black pepper in a bowl. Mix well with a spoon and let sit for 10 to 20 minutes.
2) Add the egg white and ½ cup potato starch. Mix well by hand.

Prep the spicy garlic- and leek-infused oil
1) Heat up a small pan with ¼ cup cooking oil. When the oil is heated, lower the heat to medium and add the garlic and leek. Stir them with a wooden spoon for a couple of minutes until the garlic and leek turn light golden brown and crispy.
2) Take the garlic and leek out with tongs and put them in a small plate.
3) Turn off the heat and add the chili pepper flakes to the hot oil. Stir it and let it cool for a few minutes. Strain the oil.

Fry the chicken
1) Heat up 1 cup of cooking oil in a 12 inch skillet or frying pan for 3-4 minutes over high heat (335-350°F).
2) Turn down the heat to medium high and fry the chicken. When the bottom of a piece of chicken turns crunchy and light golden brown, turn it over with your tongs. It’s ok if the skillet is crowded, but split the chicken pieces with your tongs if they get stuck together. Keep rotating the chicken pieces and turning them over so they’re cooked evenly, about 5 minutes.
3) Take them out and strain, and turn off the heat.
4) Heat up a large pan. Add the spicy garlic leek infused oil. When the oil is heated, add the onion, green onion, red chili pepper, green chili pepper, and the small dried red chili peppers. Stir over medium high heat until the onion starts turning crispy for about 2 to 3 minutes. Add the sweet and sour sauce and stir it for about 20 to 30 seconds. Turn off the heat.
5) Reheat the oil in the skillet and fry the chicken one more time for about 3 to 5 minutes, turning over with your tongs until it’s very crunchy and golden brown. Strain.
6) Reheat the sauce until it’s sizzling. Add the chicken, the fried leek and garlic, and a drop of sesame oil. Stir and mix to coat the chicken.

Serve

1) Serve right away. Goes well with Coke.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: j3l4oD.jpg]

[Resim: ZkGLrz.jpg]

[Resim: ljn7Bl.jpg]

[Resim: ZkGDgz.png]

[Resim: y5bMd0.jpg]
Cevapla
#3
Cevapla
#4
Kkanpunggi / 깐풍기
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz. Smile
Cevapla
#6
Teşekkür ederiz.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi