yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jikji / 직지

[Resim: jikjibsd71f5.jpg]

Bir Budist dökümanıdır.

[Resim: image114g.gif]

1377'de Goryeo Hanedanlığı esnasında basılan dünyanın en eski ve günümüze kadar gelen hareketli metal baskı kitabıdır. 2001 Eylül'de UNESCO "Jikji" bilinen en eski metal baskı kitabı olduğunu doğruladı. Jikji, Johannes Gutenberg'in "42-çizgi İncili'nden önce Heungdeok tapınağında basıldı. Jikji'nin büyük bir parçası kayıptır ve bugün elde olan kurtulan tek son cilttir. Fransa'da milli kütüphanenin Manuscrits Orientaux bölümünde kullanıma açıktır.

[Resim: jikji.jpg]

[Resim: imgcentrale.jpg]

[Resim: jikji1.jpg]

[Resim: jikji2.jpg]

[Resim: jikjics09dda.jpg]

[Resim: jikjias1dda7.jpg]

Angel  Buralar hep dutluktu...
Paylasim için tesekkür ederim. Bu gerçekten çok gurur verici bir kitap..Smile
Hakkınızı helal edin. ~
Emegine saglik tesekkürler. Smile
sunshine yazdı:Paylasim için tesekkür ederim. Bu gerçekten çok gurur verici bir kitap..Smile

Hakikaten öyle, tesekkürler Jang*geum. Smile
Paylasim için tesekkürler...
Bu çok degerli bilgi için tesekkürler..
YeomYang* yazdı:Bu çok degerli bilgi için tesekkürler..

Evet gerçekten çok güzel bir paylasim. Ama bir yarisinin yok olmasina üzüldüm. Çok degerli bir parçaymis. Smile
Oldukça degerli bi yapit en çok dikkatimi çeken tarafi ise hareketli olmasi ilk defa gördügümden olsa gerek. Büyük bir kisminin kayip olmasi üzücü ancak bu kadar uzun süre geçmesine ragmen oldukça iyi görünüyor. Paylasim için tesekkürler.

Müthis bir eser ama Fransa'da olmasina üzüldüm en yakin zamanda asil topraklarina döner insallah tanitim için tesekkürler.
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün
Emegine saglik, tesekkür ederiz. Smile

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi