yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeonggwanheon Hall (Deoksugung)

Jeonggwanheon Hall (Deoksugung)

Kralın Dinlenme Odası

1900 yılında yapılan bu salon ilk Avrupa mimarisidir. Kore'deki hiç bir kraliyet sarayında böyle bir bina inşa edilmemiştir. Kral Gojong bu salonda partiler düzenlerdi. Gojong burada boş zamanını kahve içerek harcardı. Binanın arkasında Rus elçisinin gizli bir geçidi vardı, bugünde mevcut durumdadır. Binanın ön genişliği 7 kan, derinliği ise 5 kan olup; sıra sıra sütunları ahşaptan iç ve dışta sıralanmıştırlar. İç sütunlar kalın ve daire şeklindedir. Dış sütunların tepeleri Roma mimarisi tarzıdır ve sütun tepeleriyle yer arası kafes örgüsü tasarımlarıyla dekore edilmiştir. Kafes örgüsü geyik, çam, yarasa ve girişik bezeme şeklinde yapılan tasarımlar, dış sütunların alt kesimlerini Kore tarzı bir havaya büründürür.

English

Built in 1900, this is the first European architecture ever built in a royal palace. King Gojong held parties here. Gojong enjoyed drinking coffee and spending his free time here. The back of the building had secret passageways to the Russian Emissary, which still exist today.There are inner and outer rows of wooden columns in this building of 7kan frontal width and 5kan depth. The inner columns are thick and round. Tops of the outer columns are Romanesque and the space between column tops in decorated by openwork designs. Openwork deer, pine, bats, and arabesque floral designs connects the lower part of the outer columns to produce a Korean-style atmosphere.

Kaynak > Source

[Resim: ZiXMMz6.jpg]

TÜRKİYE ℂ⋆
Yine çok güzel bir tanıtım olmuş Merve'm çok teşekkürler. Smile
SO Jİ SUB <3

Konu için teşekkür ederiz koçum. Opucuk Her ne kadar Avrupa tarzında yapılmış olsada kendi kültürlerini de taşıdığı belli oluyor. Onay
Aman ya kral olmak vardı şimdi... Sarhos Biggrin

Tanıtım için teşekkürler canım.Opucuk

BIGBANG is V.I.P!!~
Bu güzel tanıtım için teşekkür ederim. Emeğine sağlık. Oymalar bir harika, yakından görebilme şansımız olsaydı keşke...
Işıklandırılmış hali çok güzelmiş. Paylaşım için teşekkürler.Smile
İmzanız büyük olduğundan silinmiştir.
Bu salon ilk Avrupa mimarisiymiş. Paylaşım için teşekkürler. Opucuk
No wonder, we are team of dream!
»» TVXQ! ««

Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...
seni seviyorum -özgü ehe
Tanıtım için teşekkürler canım. Opucuk
İmzamçokBÜYÜKhani
Konu için teşekkür ederiz.
Teşekkür ederiz. (:
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi