yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeongeup Daejeong Organic Farming Green Village's Vegetables
#1

Jeongeup Daejeong Organic Farming Green Village's Vegetables

[Resim: 00071b.jpg]

Balsam Armudu :

Balsam armudu , tropikal bölgelerde yetişen bir asma kabağı bitkisidir. Balsam armudu aynı zamanda Kore'de yeoia ya da yeoji diye de anılır, çünkü tadı acılıdır. Çinliler tarafindan kokwa ve Japonlar tarafından koya ya da nigawoori diye adlandırılır. Balsam armudunun acı tadı fitosterol, amino asitler, galaktoz asidi, pektin ve meyve içindeki diğer elementlerden kaynaklanır. Meyve, cucurbitaceae (kabakgiller) türüne aittir, şekli uzun ve ovaldir. Her meyvenin son kısmı dar ve küçük şişkinlikler vardır ve dış kısmında yapışkanlı bir tabaka vardır. Olgunlaşan armutlar düzensizce çatlar ve çekirdeklerinin kırmızımsı olduğu görülür. Kore'de meyve yeoji'ye (litchi) benzerliği görülene kadar yeoju olarak adlandırıldı. Olgunlaşmamış meyveler yiyecek olarak ve kırmızımsı çekirdekler doğuya özgü ilaç olarak kullanılır. Balsam armudunun turşunu yapıp ya da pişmiş etin yanında yiyebiliriz.


Ssamchae :

İlk başta Ssam (Korelilerin geleneksel yiyecekleri olan yapraklarla yapılan pirinç sarması ) olarak kullanılan sebzeler marul, yeşil perulla, pişmiş lahana ve haşlanmış kabak yapraklarıyla sınırlıdır. Bununla birlikte son zamanlarda insanlar pek çok farklı türde sebzeyi kullanmaktadır. Mesela yabani otlar, tıbbi otlar ve dünyanın her yerinden diğer sebze yaprakları.


[Resim: 00073.jpg]

Green Romaine :

Ege denizindeki Kos Adası, yeşil marulun ana yurdudur ve bazen Kos marulu diye de adlandırılabilir. Gren Romaine bir çeşit maruldur ama diklemesine büyür ve lahana gibi baş yapar. Yeşil caesar ve kırmızı caesar olarak iki türü vardır ve yeşil caesar, gren raomaine diye adlandırılır. Salatalarda çiğ olarak yenir ve yapraklardan sonra kalan parçaları ssam'da kullanılır. Salata caesar salata olarak adlandırılır çünkü Caesar'ın bu salatayı sevdiği söylenir. Yaprakları yumuşak ve tatlıdır bu yüzden diş problemi olan insanlar için tüketmesi kolaydır.


Kırmızı Hardal :

Kırmızı hardal esas olarak Kimchi'nin içerisinde kullanılır ve belirgin acı tadı ve aromasi vardır. Yaprakları yeşil ve koyu kırmızının karışımıdır. Hardal yaprağıyla çok benzerdir ama farklılığı, kırmızı hardal yaprağının salata olarak yenebilmesidir. Yaklaşık 20 cm boyunda olan yaprakları Ssam olarak kullanmak için koparırız. Yapraklar oldukça geniş, yuvarlak ve çok az hareketlidir. Aynı zamanda bitki soğuk hava şartlarına karşı koyabilmektedir bu yüzden sonbaharda sağlıklı büyüyebilir.

Yaprakları koparıp ssam için kullanılabilir. Yaprakların rengi ve damarları yeterince canlı olduğundan enerjisini hissedebiliriz ve yaprakları aynı zamanda ince ve tazedir. Kimchi'nin içeriğinde kullanıldığinda lezzetlidir. Aynı zamanda eşsiz aromasıyla Ramyeon ile kaynatıldığında ya da et ile pişirildiğinde yemeye tat katar.


[Resim: 00072a.jpg]

Kırmızı Biber :

Daejeong Organik Tarım Kasabası'nda üretilen Taeyangcho kırmızı biberleri, insan sağlığına zarar veren hiçbir kimyasal katkı maddesi içermemektedir. Çiftçiler sadece kendi ürettikleri mayalanmış pirinç kepeği, pirinç sapı, laktik asit, mikroorganizmalar ve amino asitleri kullanmaktadırlar. Aynı zamanda çiftçiler; bitki ekstraktları, balık amino asidi, ot sıvısı ve zehirli böceklerden elde ettikleri fakat insan sağlığına zarar vermeyen sülfür kullanarak kendi organik -kimyasal tarımlarını yapmaktadırlar. Böylece bölgemizde yetişen kırmızı biberler yemek için güvenlidir.


Çeviri : otuker

Kaynak

_________________________________________________________________

English

Jeongeup Daejeong Organic Farming Green Village's Vegetables

Balsam Pear

Balsam pear is vine gourd plant that grows in torpical area. Balsam pear are also called Yeoja or Yeoji in Korean and because it tastes bitter Chinese call them Kokwa and Japanese call them Koya or Nigawoori. The bitter taste of Balsam pear is due to Phytosterol, amino acids, galactose acids, pectin and other elements inside the fruit. The fruit belongs to Cucurbitaceae and it is long and oval. Each end of the fruit is narrow and has small lumps sticking out in the outer layer. When the pear ripe the fruit gets cracked irregularly and the seeds covered in reddish flesh can be seen. In Korean, the fruit is called Yeoju since it looks similar to Yeoji (Litchi). The reddish testae and unripe fruits are used as food and the seeds are used as oriental medicine. We pickle the fruit and eat them or eat them with cooked meats.

Ssamchae

Originally, vegetables that were used as Ssam (Korean Traditional food with rice wrapped in leaves) was limited to lettuce, green perilla, cooked cabbage, and boiled pumpkin leaves. Recently, however, people use many different kinds of vegetables such as wild greens, medicinal herbs and other vegetable leaves from all over the world.


Green Romaine

Kos Island in Aegean Sea is the home of Green Romaine and the vegetable is sometimes called “Kos Lettuce”. Green Romaine is kind of lettuce but it grows in an upright position and makes a head just like cabbage. There are green Caesar and red Caesar, and the green Caesar is called Green Raomaine.

It is eaten raw as salads and remaining part after the leaves are removed is used in Ssam. The salad is often called Caesar Salad because it is said that Caesar had loved the salad. The leaves are soft and sweet, so it is also good for people who have bad teeth.

Red Mustard

Red mustard is mainly used as an ingredient in Kimchi, and it has distinctive hot taste and fragrance. Its leaves are green, dark red or mixture of red and green. It is very similar to leaf mustard but the difference is that red mustard leaves can be eaten as salads. We tear off the leaves in the length of about 20cm when we want to use the leaves as Ssam. The leaves are quite wide, round and slightly wriggly. Also, the plant can withstand cold weather so it can be grown in autumn as well.

We tear off the leaves and use it as Ssam. The colors of the leaves and vein are vivid enough that we can feel its energy and the leaves are also thick and fresh. It is also tasty when used as ingredients of Kimchi. It is also its unique fragrance compliments the food when boiled together with Ramyeon or cooked with meat.

Red Pepper

Taeyangcho red peppers that are grown in Daejeong Daejeong Organic Farming Green Village do not use any chemicals that are harmful to the human body. Farmers only use rice straws, fermented rice bran, lactic acids, microorganisms, and amino acids that they personally cultivate. Also, farmers personally make organic agrichemicals using extracts from plants, fish amino acids, grass liquids, sulfur which are all venomous to insects but healthy to human body. Thus red peppers grown in our area are safe to eat.

Source
Cevapla
#2
Paylaşım için teşekkürler Fatma'm. Kalp
SO Jİ SUB <3


Cevapla
#3
İsmini hiç duymadığım sebzeler...
Konu için teşekkürler.
Cevapla
#4
Paylaşım çok güzel. Onay
www
Cevapla
#5
Balsam armudu dikkatimi çekti. Adını görünce armut sandım sonra asma kabağı bitkisi çıktı. Bir de acıymış. İlginç. Smile
Konu için teşekkür ederiz. Onay
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi