31-03-2007, Saat: 11:20
Kim Sa Ran yazdı:Ilk olarak bu foruma gelmemi saglayan Ebru arkadasima Tesekkür ederim.Oun sayesinde Denizler Imparatorlugunu tanima sansina sahip oldum ve Song Il-Guk (yeom yang) gibi kaliteli bir oyunculuk sergileyen kisiyi tanimamda da büyük payi olmustur Ebrunun.
ve diger arkadaslarim olan gavsnia(Zehra),kangjoonsang(Can),bu-il(begüm)ve nameleseda (seda) arkadaslarmida ve leonardo pasotti(Gökhan)merhabalar.sizleri de gördüm ya daha ne isterim Allahtan
kiday baksi yazdı:Sonuçta bugün,aradan yüzyillar geçmesine ragmen Kore'de bir halk kahramani olarak kabul edilen Jang Bo-go.Yeum ise JBG sayesinde tanidigimiz bir karakter.Madam Jami,Chundura,Bay Lee gibi...
simdi arkadasimortada bir senaryo var ve bunun gerek günümüz için olsun gerekse geçmis zaman için olsun hiçbir sekilde böyle siniflandirilmasi hos degil bence.
Ayrica Kore kahramani olarak belirttigin sahis ününe ancak Emperor of the Sea kavusmus bundan önceki 9 çalismasinda da gereken ün ve söhret yok açikcasi.
Ancak elestirdigin karakterlerden biri olan Song Il-Guk basarisini çevirdigi dört dizide de bariz sekilde ortaya koydu.
anliyacagin bir kisinin çevirdigi dizi veya film sayisi degil göstermis oldugu performans yani rol kabiliyetidir dikkati çeken bilmem anlatabildim mi veya anlayabildin mi
Birincisi biz burada birbirimize '' anlayabildin mi '' seklinde yaklasmiyoruz.
Paylasimlarda bulunuyoruz,yeri gelince tartisiyoruz ancak bu hep belli bir ölçüde,saygi çerçevesinde kaliyor.Ikincisi,sen daha dizimizin adini bile tam ögrenememissin.Dizimizin adi,''Denizler Imparatorlugu '' degil,DENIZLER IMPARATORU.Bence ilk önce ise dizinin adini tam olarak ögrenerek basla.Üçüncüsü biz burada esas olarak JBG ve Yeum karakterlerini,yani bir bakima insanlarin hayata bakis açisini,tercihlerini tartisiyoruz.Burada tartistigimiz Song veya Choi degil.Sanirim sen bölümleri karistirdin veya aslinda anlayamayan sensin...