yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hwang-u Rice Village's Wheat (Hwang-u Pirinç Köyü Buğdayı)
#1

Hwang-u Pirinç Köyü Buğdayı

[Resim: bugday.jpg]

Besin öğeleri

Buğday arpayla birlikte Neolitik Çağa ait bulunan yetiştirilmiş en eski tahıllardan biridir. Buğday Kore’de Baekje’nin bölgesi Shinla’da keşfedilmiştir.

Çok çeşitli yemeklerde kullanılmaktadır. Kore insanı buğdayı daha çok tercih ettikçe buğday içeren yemeklerin tüketimi yükselmektedir. Korelilerin diyetlerinin çok büyük bir parçası olduğu için 1986’dan bu yana yılda 2 tondan fazla buğday ithalatı yapılmaktadır.
Buğday, 100 gramında içerdiği 350 kalori ile yüksek kalorili bir besindir. içermektedir. İçerdiği yaklaşık 12 gram protein pirincin iki katıdır. Buğdaydaki protein diğer tür proteinlerden farklıdır. Buğdaydan yapılmış hamur çeşitli tarzda yemeklere şekil vermeyi kolaylaştıran gluten içermektedir. Buğday unu, gluten miktarı ve kalitesine göre her bir kullanım için sınıflandırılır.

Kore Buğdayı'nın İthal Buğdaydan Farkı

Kore buğday unu koruyucu ve beyazlatıcı kullanılmadan üretilir. Ön sözleşmelere göre üretilip doğal un eldesi için Tarımsal İşbirliği Kuruluşu’nun kendi değirmenlerinde işlemden geçirilir. Yapılan çalışmalara göre Kore buğdayı, kalp hastalıklarını ve bağışıklığı güçlendirici etkisiyle yaşlanmayı önlemektedir. Ayrıca Kore buğdayının tümör ve ras hastalığını tedavi edici özelliğinin olduğu bilinmektedir.

Çeviri: Orion-gng

Kaynak:<<invil>>

Kore bugdayinin yetistigi Hwang-u Pirinç Köyü için Tikla!

[Resim: bugday1.jpg]

Hwang-u Rice Village’s Wheat

Nutritional Characteristics

Wheat is one of the oldest cultivated grain with barley to be found in Neolithic era sites. Wheat is discovered in Shinla, Baekje's sites in Korea.

It has been used in many kinds of food. Korean people prefer wheat more and more raising consumption of its related food.
It takes a large part in Korean people's diet importing more than two million tons a year since 1986. Wheat is a high-calorie food with about 350 calories in 100g.
Protein content about 12.0g that is twice of rice.
Protein in wheat is different from other kinds of protein.
Dough made of wheat contains gluten that makes it possible to form a lot of shape to make variety kinds of food. Wheat flour is graded according to the quality and amount of the gluten for each use.

Difference of Korean wheat and imported wheat

Korean wheat flour is produced without any preservatives or bleachs.
It is cultivated on pre-contracts and processed in Agricultual Cooperative Association's own mills to make natural flour. There are studies that Korean wheat is more than twice as effective in preventing heart disease and aging with effects to improve immunity.
Also, Korean wheat is known to contain substances to cure tumor and rash

From:<<invil>>

Click to Hwang-u Rice Village where the Korean Wheat is cultivated!


Cevapla
#2
Paylasim için tesekkür ederim.Smile
♥BEAST|B2UTY♥
[Resim: yudqkf3.gif]
☆BeastistheB2ST☆

Cevapla
#3
Paylasim için tesekkürler. Smile
Cevapla
#4

Çok güzel olmus. Ellerine saglik Ayse ablacim Opucuk
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi