Gulbi Village's Yeonggwang Clam / Gulbi Köyü Yeonggwang Deniz Tarağı
Seoldopogu ve Yeomsan-myeon'u ziyaret edenler Yeonggwang deniz tarağının tadını tam anlamıyla çıkarabilir. Kabuklu deniz ürünlerinin tadının ilkbaharda, ahtapotun tadının ise sonbaharda çıktığı söylenir. Kabuklu deniz ürünlerinin ilkbaharda mükemmel lezzeti vardır. Özellikle deniz tarağı , Çin, Japonya ve Filipinler'de yaygındır. Kore'de, Batı kıyılarında yaşamaktadır.
Deniz tarağının şekli
Deniz tarağının kabuğu kalındır ve iki kahverengi şerit ile yuvarlak çizgileri vardır. Deniz tarağının yaşı çizgileri ile tespit edilebilir. Genel olarak, beş ya da altı yaşındakiler en lezzetlilerdir. Mavi parlak kabuklara sahip deniz tarağı taze olarak kabul edilir.
Çeviri: ^^tubi^^
![[Resim: deniztaragi.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/358/deniztaragi.jpg)
Gulbi Köyü Için Tiklayin...
English
Visiting Seoldopogu, Yeomsan-myeon, one can enjoy the Yeonggwang clam fully. It is said 'enjoy shellfish in spring and octopus in the autumn'. Shellfish tastes excellent in spring; especially, clams are distributed to China, Japan and the Philippines. In Korea, it lives along the West coast.
Shape of the clam
The clam shell is thick and has circular stripes with two brown bands. Clams age can be determined from its stripes. Generally, those aged five or six years are most tasty. Clams with blue lustrous shells are considered fresh.
Click Here For Gulbi Village...
Kaynak / Source
Seoldopogu ve Yeomsan-myeon'u ziyaret edenler Yeonggwang deniz tarağının tadını tam anlamıyla çıkarabilir. Kabuklu deniz ürünlerinin tadının ilkbaharda, ahtapotun tadının ise sonbaharda çıktığı söylenir. Kabuklu deniz ürünlerinin ilkbaharda mükemmel lezzeti vardır. Özellikle deniz tarağı , Çin, Japonya ve Filipinler'de yaygındır. Kore'de, Batı kıyılarında yaşamaktadır.
Deniz tarağının şekli
Deniz tarağının kabuğu kalındır ve iki kahverengi şerit ile yuvarlak çizgileri vardır. Deniz tarağının yaşı çizgileri ile tespit edilebilir. Genel olarak, beş ya da altı yaşındakiler en lezzetlilerdir. Mavi parlak kabuklara sahip deniz tarağı taze olarak kabul edilir.
Çeviri: ^^tubi^^
![[Resim: deniztaragi.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/358/deniztaragi.jpg)
Gulbi Köyü Için Tiklayin...
English
Visiting Seoldopogu, Yeomsan-myeon, one can enjoy the Yeonggwang clam fully. It is said 'enjoy shellfish in spring and octopus in the autumn'. Shellfish tastes excellent in spring; especially, clams are distributed to China, Japan and the Philippines. In Korea, it lives along the West coast.
Shape of the clam
The clam shell is thick and has circular stripes with two brown bands. Clams age can be determined from its stripes. Generally, those aged five or six years are most tasty. Clams with blue lustrous shells are considered fresh.
Click Here For Gulbi Village...
Kaynak / Source