yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guisin-wang / 구이신왕 (Baekje)
Guisin-wang / 구이신왕 (Baekje)
Guisin üç krallik döneminde Baekje’nin 19. Kraliydi.Karl Jeonji ve Lady Palsu’nun en büyük ogluydu.Kore tarih kaynagi Samgu Sagi’de de Guisin’in hükümdarligi resmi olarak da geçmektedir.Ancak bu zamanlarda hazirlanmis Çin kaynaklarinin pek çoguna göre de 414–429 ve 430 yillari arasinda tahtta kaldigi belirtilmistir.

420 yilinda Çin’in yeni hanedanligi Song Baekje’ye ve pek çok bölgeye elçi göndermisti.Amaçlar daha önceden düsmüs(politik açidan) olan Dogu’daki Jin Eyaletini yeniden onaylatmak ve ona canlilik kazandirmakti.Ayrica bu isteklerinin karsiligi olarak da Baekje ve diger devletlere koruma hakki saglayacaklardi.Baekje’ye gönderilen bu teklifle birlikte Kral Guisn’e “Dogunun Arabulucu Generali” ünvanini vereceklerdi.Kral Guisin 424 yilinda yapilan teklifi kabul etti ve bir miktar vergi karsiliginda hem General ünvanina kavusmus hem de Baekje’yi de korumus oluyordu.Böylece Goguryeo ile aralarindaki dengeyi de kurmustu.

Çeviri Setsuna

Kaynak: Wikipedia

English:

Guisin of Baekje

Guisin of Baekje (?–427, r. 420–427) was the 19th king of Baekje, one of the Three Kingdoms of Korea. He was the eldest son of King Jeonji and Lady Palsu.
The traditional dates of Guisin's rule are based on the Samguk Sagi. On the basis of more contemporaneous Chinese records, Best (1979) has suggested that the years 414–429 or 430 are more plausible.
In 420, the new Song dynasty of China sent envoys to Baekje and many other states, re-confirming or enhancing the titles granted by the fallen Eastern Jin. They gave Guisin the title "Great General Stabilizing the East". In 424, Guisin replied with a tribute mission to the Song court. In 425, Song sent a mission praising his loyalty. He sent tribute missions every year thereafter. These ties with Song may have been intended to counterbalance Goguryeo’s ties with the Northern dynasties in this period.

Source: Wikipedia

[Resim: 65458151.png]
Tesekkür ederim canim.
Iyi bir hükümdarmis.Smile
Tanitim için tesekkürler Damla. Smile
(17-03-2009, Saat: 20:52)hyun_bin yazdı: Iyi bir hükümdarmis.Smile
Tanitim için tesekkürler Damla. Smile

Evet. Onay
Tesekkürler. Smile
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Paylasimin için tesekkür ederim.
Tanitim için tesekkürler canim... Metni okudum...Smile
Hakkınızı helal edin. ~
Tanitim için tesekkürler. Smile

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Tesekkürler... Ünvan da almis. Biggrin

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi