yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dictée (Kitap)
[Resim: chadictee.jpg]

Dictee, Theresa Hak Kyung Cha’nın en çok bilinen tek kitabıdır.Kitap sıradan bir kadın olan devrimci Yu Guan Soon’u anlatır.Aynı zamanda Cha’nın annesi Hyun Soon Huo ile aralarındaki ilişkiden tutun, yer yer yunan mitolojisine yer verilmesi kitabın ilginç noktalarından biridir.Kitap dokuz bölümden oluşmaktadır.Yer yer mektuplarla oluşturulmuş bu kitap geçmişin karanlıklarına yer yer değinmekle beraber yazarın kişisel duygularını ortaya çıkarmanın da bir yolu olmuştur.Yazarın Fransa'da olduğu dönemler bu kitabın oluşmasında etkili olmuştur.

Kaynak

[Resim: chacf.jpg]

English:

Theresa Hak Kyung Cha (March 4, 1951 — November 5, 1982) was an American novelist and artist most famous for her 1982 work, Dictee.

She was born in Busan, Korea during the Korean War. Her family eventually moved to the United States and settled in California. She received her B.A. and M.A. in Comparative Literature and an M.F.A.from the University of California, Berkeley. After leaving university, she moved to Paris where she studied filmmaking and critical theory before returning to the Bay Area as a filmmaker and performance artist. Cha's interdisciplinary background is clearly evident in Dictee which experiments with juxtaposition and hypertext of both print and visual media.

Cha was raped and murdered by Joey Sanza in New York City a week after the publication of Dictee.

Source
Harikasin Damla'cim ne diyeyim ya. Smile Laf bulamiyorum çok tesekkür ederim... Emegine saglik.
Yazarin degeri iyice belli oldu, tek bir eser yazmis ve sebepsizce öldürülmüs. O'na da rahmet dileyelim. Smile

Bu eseri gerçekten harikaymis bir kadinin yasam hikayesini anlatiyor ve içinde genç yasta yasamini yitiren bu bayan yazarimizin da kisisel duygulari var demek ki. Okumaya deger bir kitap. Alkis
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
(21-06-2009, Saat: 15:17)a7xmeltem yazdı: Harikasin Damla'cim ne diyeyim ya. Smile Laf bulamiyorum çok tesekkür ederim... Emegine saglik.
Yazarin degeri iyice belli oldu, tek bir eser yazmis ve sebepsizce öldürülmüs. O'na da rahmet dileyelim. Smile

Bu eseri gerçekten harikaymis bir kadinin yasam hikayesini anlatiyor ve içinde genç yasta yasamini yitiren bu bayan yazarimizin da kisisel duygulari var demek ki. Okumaya deger bir kitap. Alkis

Biliyor musun aslinda anlattigi kisi yani devrimci annesi olabilir... Bu nedenle göçmüs olabilirler... Zaten kitap çiktiktan bir hafta sonra kadini öldürmüsler... Çok gizemli bence...
(21-06-2009, Saat: 15:20)Setsuna yazdı:
(21-06-2009, Saat: 15:17)a7xmeltem yazdı: Harikasin Damla'cim ne diyeyim ya. Smile Laf bulamiyorum çok tesekkür ederim... Emegine saglik.

Biliyor musun aslinda anlattigi kisi yani devrimci annesi olabilir... Bu nedenle göçmüs olabilirler... Zaten kitap çiktiktan bir hafta sonra kadini öldürmüsler... Çok gizemli bence...

Kesinlikle sana katiliyorum. Genç yasta yazik olmus. Smile
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
E book için tiklayin!

Paylasim için tesekkürler. Sanirim Türkçesi yoktur ama Ingilizcesi olan arkadaslar için e-book linkte var.
Tesekkür ederiz çok makbule geçti....
Tanitim için tesekkür ederiz... Emegine saglik...

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi