yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daeso-wang / 대소왕 (Dongbuyeo)
Daeso-wang / 대소왕 (Dongbuyeo)

Kral Daeso (7 M.Ö – 22 AD), eski Kore krallıklarından Dongbuyeo’nun üçüncü kralıdır.

Arka Plan

Kral Daeso, bir önceki Kral Geumwa’nın en büyük oğlu ve Dongbyeo’nun kurucusu Hae Buru‘nun torunuydu.

Not: Jumong dizisi ile ilgili spoiler içerebilir.

Veliaht Prens Dongbuyeo

Daeso, Dongbuyeo'nun ilk prensi olduğu gibi, babası tarafından veliaht prens olarak da ilan edilmiştir. Ancak veliaht prens olmadan önce, okçuluk yeteneği ile ünlü Jumong, Daeso ve diğer altı erkek kardeşi tarafından kıskanılmaktaydı. Jumong, Dongbuyeo'da yaşamının tehlikede olduğu biliyordu ve bu sebeple Jolbon Buyeo'ya kaçmayı kararlaştırdı. MÖ. 36'da Jumong, Goguryeo Krallığı’nı kurdu. Kral Geumwa bundan yıllar sonra MÖ. 7’de öldü. Daeso; babası ölünce, Kral Geumwa’nın yerine geçerek tahta yükseldi ve Dongbuyeo'nun üçüncü kralı oldu.

Dongbuyeo'nun Kralı Daeso’nun Goguryeo Krallığı ile Savaşı

Yeteri kadar askeri gücü toplayan Kral Daeso, Goguryeo'ya saldırmıştır. Daeso saldırıdan önce, Goguryeo'lu Kral Yuri'ye (Jumong’un oğlu) bir elçi yolladı ve Yuri’den Dongbuyeo'ya kraliyetle ilgili birini rehine yollaması için ona emir verdi. Goguryeo Krallığı bu emri geri çevirdi ve 6 AD’de ilk Goguryeo-Dongbuyeo savaşı başladı. Daeso, Goguryeo'ya 50,000 kişilik ordu getirdi. Ağır kar yağışı nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı. Kral Daeso, Goguryeo'yla ilk savaşı kaybettikten sonra tam yedi yıl bekledi. 13 AD’de Daeso tekrar ordusu ile Goguryeo'ya geldi. Bu kez Daeso’yu Goguryeo'nun prensi olan Prens Muhyul (Daha sonra Kral Daemusin olacak.) onu karşıladı ve Goguryeo’nun ordularını alarak Daeso’yu pusuya düşürdü. Daeso'nun ordusunu yerle bir etti. Sadece o ve adamlarından birkaçı kurtulabildi. Yaşanan bu iki başarısızlıkla beraber Dongbuyeo'nun ekonomisi kötüye gitti ve bir kaosun oluşması kaçınılmaz hale geldi.

Ölümü

Goguryeo'nun Kralı Yuri (Jumong’un oğlu)'nin ölümünden sonra, veliaht Prens Muhyul (Jumong’un Torunu), tahta geçti ve Kral Daemusin unvanını aldı. Kral Daemusin, ordusunu alıp Dongbuyeo'ya saldırdı ve burayı ele geçirdi. Kral Daemusin, sonunda Daeso'yu öldürdü. Buna rağmen Dongbuyeo'yu yok etmedi.

Daeso'nun ölümünden sonra, Kral Geumwa'nın üçüncü oğlu tahta yükseldi ve Dongbuyeo'nun kralı oldu.

Çeviri: sunshine

English

King Daeso (대소왕, 帶素王), (7 BC–22 AD) was the third ruler of the ancient Korean kingdom of Dongbuyeo. Contents [hide]

Background

King Daeso was the first son of the previous King Geumwa, and the grandson of Dongbuyeo’s founder and first ruler, Hae Buru.

Crown Prince of Dongbuyeo

As Daeso was the first prince of Dongbuyeo, he was made Crown Prince by his father. Before this occurred, however, Jumong’s famed archery gave cause for tremendous jealousy and envy from Daeso and his six brothers. Jumong knew that his presence in Dongbuyeo would only be dangerous to himself, and decided run to Jolbon Buyeo. In the year 36 BC, In 37 BC, Jumong established Goguryeo, and King Geumwa died years later during 7 BC. Daeso rose to the throne and became King of Dongbuyeo.

King of Dongbuyeo War with Goguryeo

Daeso gathered enough military power to attack Goguryeo. Before attacking, however, he sent an envoy to Goguryeo’s King Yuri, ordering him to send a royal hostage to Dongbuyeo. Goguryeo rejected the order and caused the first Goguryeo-Dongbuyeo war to occur in 6 AD. Daeso directly led a 50,000-man army into Goguryeo, but was forced to retreat when heavy snow began to fall. With this, Daeso would have to wait for seven years in order to regain what he had lost from the first war with Goguryeo. Then, in 13 AD, Daeso led his armies into Goguryeo once again. This time, Muhyul, a prince of Goguryeo, led the armies of Goguryeo in a well-planned ambush and slaughtered all of Daeso’s army. Only he and a few of his men escaped home. With these two failures, the economy of Dongbuyeo fell and chaos was inevitable.

Death
After the death of Goguryeo’s King Yuri, the Crown Prince Muhyul rose to the throne to become King Daemusin. King Daemusin led an army and invaded Dongbuyeo, eventually killing Daeso, but he didn't destroy Dongbuyeo. The year was 21 AD, almost seven years after Daeso’s previous defeat.

After Daeso's death, the third son of King Geumwa rose to the throne and became King of Dongbuyeo.

Kaynak / Source
Hakkınızı helal edin. ~
Oldukça hırslı bir kralmış ancak hırsını başarıya dönüştürememiş. Tanıtım için teşekkür ederiz Tuğba...
Dizimizde de karşımıza çıkıyor. Teşekkürler Tuğba abla. Smile
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Bugün izledim dizide kendisi çok hırslı. Gerçekte nasıl bir kraldı bilemem. Biggrin Teşekkürler Tuğba abla.
Jumong'a karşı hırsı belli ki geçmemiş. Bu yüzden Jumong'un oğlunun yönettiği topraklara saldırmayı göze almış.

Hırsı kontrol eden kişi istediklerini elde etmede başarılı olmuşken, hırsın kontrolüne girmiş kisi başarısızlığa ve hezimete mahkum olmuştur. Bu yazıyı okurken bu görüşe sahip oldum.

Tanıtım için teşekkürler Tuğba. Smile
Daeso'nun çok hırslı olduğu belli. Kral olabilmiş demek ki bu hırsla. Smile
Tanıtım için teşekkürler Tuğba. Alkis
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
Tanıtım için teşekkürler Tuğba abla. Smile

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Hırsın yüzde otuzu kar yüzde ellisi ise zarar getirir diyor örgenci milleti. Smile Ben de katılıyorum bir süre sonra insan kendini yer. Smile Bu güzel çeviri için teşekkürler Tuğba, ellerine sağlık. Smile
Hırsın kurbanı olmak buna denir herhalde. Bilgilendirdiğin için teşekkürler Tuğba.
Bu hırsıyla bu kadar uzun yaşamış, Jumong'un torunu tarafından öldürüldüğüne göre bayağı tahtta kalmış anlaşılan...

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi