Yorumları: 840
Konuları: 4
Teşekkür Puanı:
65
Elimde yesil çayim, arkada güzel bir müzik (tercihen CNBLUE  ), monitörde süper bir CNBLUE röportaji...
Su an çeviriyorum, azicik uzun oldugundan bu geceye yetismeyecek. Röportaj çok eglenceli, bitmesini bekleyemedim buraya yaziverdim.  En kisa zamanda bitirip ekleyecegim. 
Itiraf edin, bir an yeni röportaj geldi zannedip heyecanlandiniz, degil mi?  Nihaha kandirdim, yasasin kötülük.  Saka saka, çok yakinda gelecek. 
Biliyorum beni özlediniz, ben de sizleri özledim.
Aşk hiç bu kadar gamzeli olmamıştı.. )
![[Resim: normaljh11.jpg]](http://img804.imageshack.us/img804/8965/normaljh11.jpg)
Yorumları: 8,063
Konuları: 124
Teşekkür Puanı:
414
Aynen öyle sandim tabii ya çok kötüsün, boicelerin hisleriyle oynanir mi hiç?
Neyse artik röportaj dedigin gibiyse affederiz bir seferlik. :img-bee:
Yorumları: 3,713
Konuları: 96
Teşekkür Puanı:
416
07-11-2010, Saat: 5:48
(Son Düzenleme: 17-04-2011, Saat: 13:27, Düzenleyen: lüteb89.)
Hadi bakalim heycanla bekliyoruz.
Teşekkür Puanı:
65
Elle Japan – December issue
In the midst of the many dance group in Korea, CNBLUE uniquely stand firm as a band style group. They studied music for half a year, last year in Japan where they did live house and live street performances. They performed their own song with a high musicality, in Korea they were dubbed “the rookie that is not like a rookie”, while in Japan their live house ticket performances were always sold out in an instance.
Leaving all other aside, all four members have a model type figure with 180cm tall, making them ideal to be called “KkotMiNam” (handsome) idols.
Now, let’s get to know more about them.
What kind of group is CNBLUE?
MH: as you can see, we’re a 4-member band consisting of a bassist, 2 guitarist and a drummer.
JH: (in Japanese) we’ve said this before, but our goal is to be a successful live band.
Your 2nd single [I don't know why] had been released.
JH: I composed the song [Lie]. The lyrics is in Japanese, in my opinion you can capture the emotion better with Japanese than English. I can’t write in English because i don’t know English. I wish that I know many languages so that i can express what’s in my heart.
YH: I write and compose the song [I don't know why]. I thought that I want to try doing what i’ve never tried doing before and sweden synthesizer had been popular to use these days, so i experimented with that kind of style. It’s a song that capture the emotion after debut until now.
How do you compose songs in the midst of your busy schedule?
JH: Yonghwa hyung do not sleep to compose.
YH: Because it’s something that I like, refreshing and composing at the same time.
Is the result of your experience of studying in Japan included in these 2 songs?
YH: I think it influences about more that 80% of the song.
MH: If mine and Jungshin’s song included in the album, i think it would have shown everything we have learned.
JS: I’m currently learning how to compose from Yonghwa hyung.
All 4 members came to Japan to study music. I’ve heard that they they enjoyed Japanese drama and fashion, what do they think about Japanese women?
MH: I think Japanese women way of speaking and accent is cute. I’m not fuss about nationality, my ideal girl is someone that’s like a friend, that i can feel comfortable with when i’m around her. Right now i’m still young…
YH: Many japanese woman sounds a bit nasally, i think it’s their charm. Actually i like girls that can always be there for me to support me.
JH: I like the main female lead character in the movie [Be With You]
JS: the female character in Japanese drama, how they cook and the way they speak, I can feel their charm.
Yonghwa and Jungshin has a lot of interest in fashion, could you alight us with your obsession on clothes, including the other members too.
YH and JS: (in chorus) there’s A LOT~ we could really talk a lot.
MH: I’m not really into fashion before, i got many influence from the fashion enthusiastic Yonghwa hyung and Jungshin. I like wearing sweats and also the neat and tidy, smart type clothes. I like the brand Bottega Venetta.
YH: I like TOPSHOP in Harajuku and also MERCIBEAUCOUP.
JH: I don’t really know much about fashion.
YH: Jonghyun has a lot of Adidas (laugh). He’s always in sweats (training wear).
Seems like Jungshin also has an obsession on clothes
JS: My wardrobe consists of black and white. I like Junya Watanabe and Comme des Garçons (both are Japanese brand)
You are also a model for casual brand in Korea, right?
YH: That brand is the best! please advertise it.
You debuted in Korea last January, going back and forth to Japan in between your hectic schedule, everyone is worried about your health.
JH: MH skin is very smooth like a baby. I also do what he’s doing… I always try to look things from the bright side, now I’m paying more attention so that the stress is not piling up.
What do you do to relieve stress?
YH: Performing. Relieving it on stage.
JH: I can forget all my troubles when I’m performing.
Finally, what is CNBLUE dreams and goals?
YH: I want to perform at places that we haven’t got the chance to perform, I would like for our music to be heard by more people and be band that receive love by many people in the world.
MH: I would like for us to continue together even we become a Grandfather, that is what I really wanted.
JUNG YONG HWA
Q. When you were young, what did you want to be when you grow up?
A. I would like to perform in front of a lot of people.
Q. Who’s the most influential people in your life, till now?
A. Family. I learned about a lot of pop song from my older brother.
Q. Favorite mother’s cooking food?
A. Fried Chicken Coated With Sweet Tangy Sauce (Tak-Kang-Jeong)
Q. Favorite place in Tokyo and Korea?
A. In Tokyo – Shinjuku, Shibuya, Yoyogi park, Harajuku. In Korea – Hongdae
street in Seoul
Q. The most memorable event during your street live performance in Tokyo?
A. The one we did in beside Shinjuku station, our first live. There were a lot of Koreans.
Q. Besides Japan, other country you would like to study music?
A. Sweden, England and US.
Q. One word that describes your personality
A. Cheerful
Q. CNBLUE good and bad point
A. Good point – we have a lot of potential, and we’re committed to show that.
Bad point – we’re still new and still lack of experience.
LEE JONG HYUN
A. I wanted to be an athlete
A. Father. He told me that A Man has to achieve what he wants to do in life.
Q. Fave things other than music
A. All kind of sports. Hobby: watching dramas and movies
A. In Tokyo – Shibuya. In Korea – beach in Busan
Q. The most memorable event during your street live performance in Tokyo?
A. On the way to live performance, got pulled off by the police
Q. One word that describes your personality
A. Preseverance
Q. What are you going to be at 30 y.o
A. I think I would like to establish myself as an artist
Q. Fave drama and movie
A. I watch a lot of Japanese movies and dramas. For movie [Be With You], for drama [Pride]
LEE JUNG SHIN
A. When i was young, there were many kinds of job that i wanted to do such as businessman, photographer, police officer. It changed as i grew older, when i started knowing about music, I started wanting to become an artist.
A. My parents. They taught me to be friendly and get along in life and give me encouragement. They also told me to keep being honest (straight forward) and have a sense of justice.
A. Taking pictures in a place where many people walk by. Billiards and also shopping.
A. In Tokyo – Shibuya and the streets in Shinjuku. In Korea – lake, La Festa (shopping mall) and Western Dome. There are also lots of events in Ilsan.
Q. Are you still taking pictures now? Do you have plans to publish your photos in a photo blog or a photo gallery?
A. I’m quite busy these days that i think that i have to return the camera that my uncle gave me. such a waste. Right now my photography skill is still lacking, i would like to study more if i have the time.
KANG MIN HYUK
A. Until middle school, I wanted to be a baseball player. Then i started to have an interest on music as a hobby in middle school, for a proffesion, i wanted to be a lawyer.
A. My parents. They taught me to have a grateful heart and respect others.
Q. Favorite mother’s cooking food?
A. bean paste stew and kimchi stew
A. I like baseball and soccer. and I also like traveling.
A. In Tokyo – around Shibuya. In Korea – Sky Park in Sangam Dong, downtown Seoul
Q. You studied piano and flute when you were young, do you still have the time to play these days? Are you still listening to classic musics?
A. Sometimes when i play, i feel that i can’t play well. I’m thinking to learn it again. First time learning about music, whether it was piano or other, it was classic. These days i even listen to ‘new age’ type of music.
![[Resim: normaljh11.jpg]](http://img804.imageshack.us/img804/8965/normaljh11.jpg)
Teşekkür Puanı:
65
Umarim begenirsiniz demiyorum, begeneceginize eminim. 
Elle Japan – Aralik Sayisi
Kore'de bir çok dans grubunun ortasinda, CNBLUE benzersiz grup stiliyle dimdik ayakta.
Yarim yil müzik egitimi aldilar, geçen yil Japonya’da “live house” ve canli sokak performanslari sergilediler. (live house: Japonya’da bir mekan, bar gibi birsey sanirim.) Yüksek müzik kalitesiyle kendi sarkilarini seslendirdiler. Kore’de “çaylak gibi olmayan çaylak” diye adlandirildilar. Japonya’da live house performans biletleri hep ilk anda bitip tükendi.
Hepsi bir yana, dört üyenin hepsinin de 180cm civarindaki boylariyla model tipine sahip olmalari, onlara “’KkotMiNam’ (yakisikli) idoller” denmesini sagliyor.
Hadi simdi onlari biraz daha yakindan taniyalim.
CNBLUE ne çesit bir grup?
Min Hyuk: Gördügünüz gibi, bir bassist, 2 gitarist ve bir bateristten olusan dört kisilik bir grubuz.
Jong Hyun: (Japonca) Bunu daha önce de söylemistik, hedefimiz basarili bir grup olmak.
2. single’niz “I don't know why” yayinlandi.
Jong Hyun: “Lie” sarkisini ben besteledim. Sözler Japonca, bence Ingilizceye oranla Japonca sarki sözleriyle duyguyu daha iyi yakalayabilirsiniz. Ingilizce yazamiyorum çünkü Ingilizce bilmiyorum. Keske birçok dil bilseydim, böylece kalbimdekileri ifade edebilirdim.
Yong Hwa: “I don't know why”i ben yazdim ve besteledim. Daha önce denemedigim bir türü denemek istedim. Bugünlerde Isveç synthesizer’in kullanimi çok popüler. Bu yüzden böyle bir tür denedim. Çikisimizdan bu yana duyguyu yakalayabileceginiz bir sarki. (Synthesizer(birlestirici): farkli türde bir müzik yaratmak ve elektriksel sinyaller üretmek için kullanilan bir müzik aletidir.Synthesizer,amfilerden ses çikarmak için elektriksel sinyalleri amfilere gönderir. Kaynak: Wikipedia )
Yogun takviminizin arasinda bu sarkilari nasil besteleyebiliyorsunuz?
Jong Hyun: Yong Hwa abi sarki bestelemek için uyumuyor.
Yong Hwa: Çünkü bu sevdigim birsey, bestelemek ayni zamanda tazeleyici.
Bu iki sarki Japonya’daki egitim deneyiminizin bir sonucu mu?
Yong Hwa: Bence sarkinin %80’inden fazlasini bu etkiledi.
Min Hyuk: Eger benim ve Jung Shin’in sarkisi albüme eklenseydi, bence ögrendigimiz herseyi göstermis olurduk.
Jung Shin: Su siralar Yong Hwa abiden sarki bestelemeyi ögreniyorum.
Dört üye de Japonya’ya müzik egitimi almaya geldi. Japon dizilerini ve modasini çok begendiginizi duydum, Japon bayanlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Min Hyuk: Bence Japon bayanlarin konusmasi ve aksani çok sirin. Milliyet konusunda o kadar titiz davranmiyorum. Benim ideal tipim, arkadas olabilecegim, yanindayken kendimi rahat hissedebilecegim biri. Henüz çok gencim...
Yong Hwa: Birçok Japon bayanin sesi biraz genizden geliyor, bence bu onlarin cazibesi. Aslina bakarsaniz, her zaman bana destek olmak için orada olabilecek kizlardan hoslaniyorum.
Jong Hyun: “Be With You” filmindeki ana karakter gibi yol gösterici bayanlardan hoslaniyorum.
Jung Shin: Japon dizisindeki bayan karakter, yemek yapislari ve konusma sekilleri, onlarin cazibelerini hissedebiliyorum..
Yonghwa ve Jungshin modayla çok ilgileniyor. Diger üyeler de dahil olmak üzere, giyim takintilariniz hakkinda bizi aydinlatabilir misiniz?
Yong Hwa ve Jung Shin: (birlikte ayni anda) Çook var. Bu konu hakkinda çok konusabiliriz.
Min Hyuk: Önceden modayla pek ilgili degildim. Modaya çok merakli olan Yong Hwa abi ve Jung Shin beni çok etkiledi. Esofman giymeyi seviyorum ayrica sade ve derli toplu, sik giysileri seviyorum. “Bottega Venetta” markasini begeniyorum.
Yong Hwa: Harajuku’daki TOPSHOP’u begeniyorum. Ve ayrica “MERCIBEAUCOUP”u begeniyorum. (Harajuku: Tokyo’da bir semt. Ayni zamanda Harajuku degisik, alisilmisin disinda giyinen Japon gençlerine verilen addir. Buranin müdavimi gençler zamanla bölgenin adiyla anilmaya baslanmislardir. Kaynak: Wikipedia )
Jong Hyun: Moda hakkinda çok fazla bir bilgim yok.
Yong Hwa: Jong Hyun’un çok fazla “Adidas”i var. Hep esofmanlar içinde.
Jung Shin’in giyim konusunda çok takintisi var gibi görünüyor.
Jung Shin: Dolabim siyah ve beyazdan olusuyor. “Junya Watanabe” ve “Comme des Garçons” markalarini begeniyorum. (her ikisi de Japon markasi)
Yong Hwa, sen ayrica Kore’de günlük giyim markasi için modelsin, degil mi?
Yong Hwa: O marka en iyisi! Lütfen reklamini yapin.
Geçen Ocak ayinda Kore’de çikis yaptiniz, yogun takviminizin arasinda Japonya’ya gidip geliyorsunuz. Herkes sagliginiz hakkinda endise ediyor.
Jong Hyun: Min Hyuk’un cildi bir bebek gibi pürüzsüz. O ne yapiyorsa ben de onu yapiyorum… Her zaman olaylara iyi tarafindan bakmaya çalisiyorum. Daha çok dikkat ediyorum, böylece strese girmiyorum.
Stresinizi atmak için ne yapiyorsunuz?
Yong Hwa: Performans. Sahnede stresimi atiyorum.
Jong Hyun: Performans esnasinda tüm dertlerimi unutuyorum.
Son olarak, CNBLUE’nun hayalleri ve hedefleri nelerdir?
Yong Hwa: Performans yapma sansi bulamadigimiz yerlerde konser vermek istiyorum. Dünyada müzigimizin daha çok insan tarafindan duyulmasi ve grup olmanin daha çok insan tarafindan sevilmesini istiyorum.
Min Hyuk: Büyükbaba olana kadar birlikte devam etmek istiyorum. Bunu gerçekten istiyorum.
JUNG YONG HWA
Soru: Küçükken, büyüyünce ne olmak istiyordun?
Cevap: Bir çok insanin önünde performans sergilemek istiyordum.
S: Simdiye kadar, hayatinizi en çok etkileyen insanlar?
C: Ailem. Abimden pop sarkilari hakkinda çok sey ögrendim.
S: En sevdiginiz anne yemegi?
C: Tatli Tangy sosla kapli kizarmis Tavuk (Tak-Kang-Jeong)
S: Tokyo ve Kore’de en sevdiginiz yerler?
C: Tokyo – Shinjuku, Shibuya, Yoyogi parki, Harajuku. Kore – Seoul’deki Hongdae caddesi
S: Tokyo’da canli sokak performansiniz sirasinda unutamadiginiz aniniz?
C: Shinjuku istasyonunun yanindaki performansimiz, ilk canli performansimizdi. Bir çok Koreli vardi.
S: Japonya disinda, Hangi ülkelerde müzik egitimi almak isterdiniz?
C: Isveç, Ingiltere ve Amerika.
S:Kisiliginizi tanimlayan bir kelime?
C: Güler yüzlü.
S: CNBLUE’nun iyi ve kötü noktasi?
C: Iyi noktasi – Potansiyelimiz var ve kendimizi bunu göstermeye adadik.
Kötü noktasi – Hala yeniyiz ve tecrübesiziz.
LEE JONG HYUN
S: Küçükken, büyüyünce ne olmak istiyordun?
C: Sporcu olmak istiyordum.
C: Babam. Bir erkegin hayatta ne yapmak istiyorsa onu basarmak zorunda oldugunu anlatirdi.
S: Müzik disinda sevdiginiz seyler?
C: Her tür spor. Hobi: Film ve dizi seyretmek.
C: Tokyo – Shibuya. Kore – Busan sahili
S: Tokyo’da canli sokak performansiniz sirasinda unutamadiginiz aniniz?
C: Performans yapacagimiz yere giderken, polis tarafindan kenara çekilmemiz.
S:Kisiliginizi tanimlayan bir kelime?
C: Azimli.
S: 30 yasinda ne yapiyor olacaksiniz?
C: Kendimi sanatçi olarak kanitlamis olmayi istiyorum.
S: En sevdiginiz Film ve dizi?
C: Çok fazla Japon film ve dizi izliyorum. Film olarak “Be With You”, dizi olarak “Pride”.
LEE JUNG SHIN
C: Küçükken, yapmak istedigim pek çok is vardi. Is adami, fotografçi, polis memuru gibi. Büyüdükçe degisti. Müzik hakkinda birseyler bilmeye baslayinca sanatçi olmayi istemeye basladim.
C: Ailem. Içten olmayi ögrettiler ve hayat boyunca bana cesaret verdiler. Ayrica her zaman dürüst ve adaletli olmayi ögrettiler.
C: Bir çok insanin yürüdügü bir yerde fotograf çekmek. Ayrica bilardo ve alisveris yapmak.
C: Tokyo – Shibuya ve Shinjuku sokaklari. Kore – göl, La Festa (alisveris merkezi) ve Western Dome. Ilsan’da pek çok etkinlik vardir.
S: Hala fotograf çekiyor musunuz? Fotograflarinizi bir fotograf günlügü ya da fotograf galerisinde yayinlamayi planliyor musunuz?
C: Bu aralar çok yogunum. Amcamin bana verdigi kameraya geri dönmem gerektigini düsünüyorum. Ah, ne ziyan. Su an fotografçilik becerim hala eksik. Zaman bulabilirsem fotografçilik konusunda daha çok çalismak istiyorum.
KANG MIN HYUK
C: Ortaokula kadar, Beyzbol oyuncusu olmak istedim. Sonra, ortaokulda hobi olarak müzikle ilgilenmeye basladim. Meslek olarak, avukat olmak istiyordum.
C: Ailem. Bana, iyi bir kalbe sahip olmayi ve diger insanlara saygi göstermeyi ögrettiler.
S: En sevdiginiz anne yemegi?
C: Fasulye ezme yahnisi ve kimchi bugulama.
C: Beyzbol ve futbol seviyorum. Ayrica seyehat etmeyi de seviyorum.
C: Tokyo –Shibuya civari. Kore – Seoul sehir merkezi Sangam Dong’da Sky Park
S: Küçükken piyano ve flüt egitimi almissiniz. Bu günlerde piyano ve flüt çalmaya zaman ayirabiliyor musunuz? Hala klasik müzik dinliyor musunuz?
C: Bazen çalarken, iyi çalamadigimi düsünüyorum. Tekrar ögrenmem gerek. Ilk müzik ögrendigimde, piyano veya baska birsey olsun, klasik müzikti. Bugünlerde “new age” müzik türü dinliyorum. (New Age müzik: rahatlama ve pozitif hisleri yaratma amaçli, çesitli tarzlarda huzur verici bir muziktir. New Age müzigi genelde rahatlatici, ilham verici ve siklikla yoga, masaj, meditasyon, okuma gibi aktivitelerle stresten arinma ya da huzurlu bir ortam olusturmak için kullanilir. Kaynak: yine Wikipedia )
Çeviri: narn
Teşekkür Puanı:
414
Yes bitti...
Zevkle okudum of niye bitiyor ya her okudugumda yanimda hissediyorum onlari.
Öncelikle Min'icigim:
Sarkilari alinnmais albüme bak bak havaya bak, alinsaydi kendimizi göstermis olurduk diyor, bayildim özgüvenine yerim yerim.
Henüz çok gencim,demis karar ver artik, geçen sefer büyüdüm diye tutturmustun. :d
Büyükbaba olana kadar birlikte devam etmek istiyorum. Bunu gerçekten istiyorum.
Insallah farem insallah.
Sevdikleri yerleri gidip görmek istiyorum, Japonya'yi bu ka sevmelerinden hoslanmiyorum ama ne yapalim yildizlari orda parladi.  Japon Boicelere torpil geçiyorlar kiskaniyorum.
Polis tarafindan çekilmelerine de çok güldüm.  Çok samimiler ya.
Wikipediayi bile hizmetimize sunan Betül Hanimcigim sizi çok seviyorum. Çok tesekkürler.
New age  ders çalisirken iyi gidiyor.
Yorumları: 2,130
Konuları: 68
Teşekkür Puanı:
312
Çok güzel bir röportaj olmus canim tesekkürler.
Teşekkür Puanı:
65
Bu kez kisa ve öz...
CNBLUE Üye Tanitimi – Ray Magazine 2011 Ocak Sayisi
Jung Yong Hwa
Hobi: Müzik
Özelligi: Klarnet, Beat Box
Favori Giysi Markasi: TOPSHOP
Hoslandigi kiz tipi: Dürüst ve destek olan
Eger bir hayvan olsaydin, ne olurdun: köpek (Çok hareketli oldugu için)
Kisiligi: Dürüst
Lee Jong Hyun
Hobi: Müzik, spor
Özelligi: Judo
Favori Giysi Markasi: Adidas (Çünkü her zaman esofmanlar içinde)
Hoslandigi kiz tipi: Birlikte oldugumuz zaman hep gülümseyen bir kiz. Ideal bayanim “Ima, Ai ni Yukimasu / Be With You” filmindeki Takeuchi Yuko.
Eger bir hayvan olsaydin, ne olurdun: kedi yavrusu
Kisiligi: Erkeksi, çaliskan
Kang Min Hyuk
Hobi: Futbol, basketbol
Özelligi: Flüt
Favori Giysi Markasi: Bottega Veneta
Hoslandigi kiz tipi: Rahat bir arkadas tipinde bir kiz
Eger bir hayvan olsaydin, ne olurdun: Tavsan (Bu onun yüz hayvani)
Kisiligi: Utangaç ve biraz içine kapanik
Lee Jung Shin
Hobi: Müzik
Özelligi: Rap
Favori Giysi Markasi: Junya Watanabe, Comme des Garcons (Çünkü bu marka çok sayida B&W kiyafete sahip)
Hoslandigi kiz tipi: Cana yakin, iyi kalpli bir kiz
Eger bir hayvan olsaydin, ne olurdun: kurbaga (Büyük gözlerinden dolayi)
Kisiligi: neseli ve sicakkanli (yakinlasmasi kolay)
Çeviri: narn
(B&W: Ne anlama geldigini bilmiyorum ama Black&White oldugunu tahmin ediyorum yani Siyah&Beyaz. Jung Shin daha önce siyah&beyaz renk kombinasyonundan hoslandigini söylemisti.)
Teşekkür Puanı:
65
CNBLUE Member Intro – Ray Magazine Jan 2011 issue
Jung Yonghwa
Hobby: Music
Specialty: clarinet, beat box
Fave clothing brand: TOPSHOP
Type of girl: honest and supportive
If you’re animal, you’d be a: dog (because he’s active)
Personality: honest
Lee Jonghyun
Hobby: music, sport
Speciality: Judo
Fave clothing brand: Adidas (coz he’s always in training suit)
Type of girl: A girl who’s always full of smile when we’re together. My ideal woman is Takeuchi Yuko from the movie “Ima, Ai ni Yukimasu / Be With You”
If you’re animal, you’d be a: kitten
Personality: Manly, hard working
Kang Minhyuk
Hobby: Soccer, basketball
Speciality: flute
Fave clothing brand: Bottega Veneta
Type of girl: A comfortable friend type of girl
If you’re animal, you’d be a: Rabbit (it’s his face animal)
Personality: Shy and a bit introvert
Lee Jungshin
Hobby: music
Speciality: Rap
Fave clothing brand: Junya Watanabe, Comme des Garcons (coz it has a lot of B&W clothes)
Type of girl: a warm-hearted girl
If you’re animal, you’d be a: frog (coz of his big eyes)
Personality: bright and friendly (easy to get close to)
Teşekkür Puanı:
414
Tesekkürler.  JHyun koptum kedi yavrusu ve erkeksi öyle mi hehe.  Çok çeliskili. :d
|