yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir Koreli'yle Türkiye Hakkında...
Özür dilerim, gayet haklı bir tepki bu.
Dizileri, ünlüleri, kültürü sevebilirsin ama başka bir ülkeye '' hayran '' olmak bana kalırsa biraz abartılı.
Umarım bir an önce kızlarımız da akıllanır ve sırf Koreliler diye adamları taciz etmekten vazgeçerler.
Bu görüşün kişisel olduğunu düşünüyorum. Sevmeseler bile saygı duyuyorlardır. Ben bir kore hayranı değilim. Kore yapımı olarak izlediğim tek şey abnormal summit. Onu da zaten Enes Kaya var diye izliyordum. Kore Savaşını bile doğru düzgün bilmezdim. Benim Kore'ye aşık değilim, hayran da olmadım. Sanki tüm Türkler Korelileri seviyor mu ? Siz Kore hayranı olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz. Bende Korelilere karşı bir şeyler hissetmezdim. Ankara'da çok öğrenci Korelilerle karşılaştım. Ama yanımda kim varsa aaa ''Çinli'' diyorlar. Yani bizde onları tanımıyoruz. Dünya onları K-Pop sayesinde tanıyor. Türkiye'de ki kızların çok az bir kısmının hoşuna gidiyor K-Pop.JB dinleyeceklerine keşke onları dinleseler.
Çinli ve Japon’ları bile mi demesi normal çünkü asyalıları severiz demişsin. Kore’yi hem Japon’lar hem Çinliler işgal edip durmuş. savaşta küçük kızlara ve kadınlara tecavüz edilmiş. Tarihi çok biliyor gibi Kore savaşını öne sürmemek gerekir bu yüzden asyalıları severiz demene tepki vermesi normal. Koreliler tarihlerinde Türklerden çok Çin ve Japon’larla olan savaşlarını işledikleri kesin. Bu yoğun işgallerden dolayı ülke büyümemiş ve devletin içinde karışıklıklara neden olmuştur. Çok tuhaf ki Çinliler Japonlara ve Koreliler’e işgal edip durmuş Japon’larda Koreliler’i işgal edip durmuş. 2. Dünya savaşında kaybeden Japonya beyazlılar tarafından maymuna benzetilerek aşağılanmışlar. Dünyadaki her ülke birbirine karşı savaşıp savaşta insanlık suçları işleyip durmuşlar. Her ülke kendine yapılan ağır şeyleri anlatıp duruyor ama kendi verdikleri zararların üstünü örtüyorlar. Zaten biz insanlar ırktı güzel çirkindi ülkeydi diye ayırdığımız için savaşıp durmuşuz modern bir dünyadayız ama hala bu konuları aşabilmiş değiliz. Bu yüzden geçmişe dayalı ya da zor durumlardan dolayı düşman veya dostuz diye anılmak istiyor olsak bile bu gerçek sevgi olmaz. Ayrıca bu dünyayı bu hale getiren biz insanlarsak bir de minnet beklemek egoistliğin zirvesi olurdu. Ben insanların ne yaptıklarını,dünya tarihini ve insanların farklı yaşayış şekillerini öğrenmeyi seviyorum. Ama sırf yakışıklı güzel diye kimseye ölüp bitemem fanıda olmadım onlarda insan bizlerde. Ayrıca Asyalılar belki aşağılandıkları için estetikten geçilmiyorlar makyaj ürünleri konusunda baya gelişmişler bizler onları buna itmişiz şimdide göklere çıkarıyoruz bu da bize bir ceza gibi. İnsanları sevmek için dış görünüşleri, ne kadar güçlü oldukları ya da dizi, filmlere ihtiyaç olmamalı. Ama kapitalist bir dünyada biz insanlar vahşileştirilmiş ve egoist olarak bu düşüncelerden öteye geçemeyecek gibiyiz. Yinede dünyadaki insanları anlayabilmem için bu dizi, film ve müziklerin popüler olup bizlerle buluşturulmasından dolayı mutluyum yoksa hepimiz merak etsek bile Japonca Çince Korece gibi dilleri öğrenemeyeceğiz.

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi