Bajirak
Eylül ve aralık ayları arası karidesler için en iyi sezondur. Hongseong karidesleri diğer bölgelerdeki karideslere kıyasla daha büyük ve etli olduğundan, eskilerden beri tanınmış ürün olarak bilinmektedir. Köyden her yıl 100 tonun üzerinde karides sağlanmaktadır ve Hongseong karidesleri vucüt için gerekli besinleri içermesi bakımından üst sınıf bir gıda olarak bilinmektedir.
Batı denizinin kirlenmemiş bölgesi Cheonsu Bay, gelgit seviyesi düşük olduğundan ve su sığ olduğundan karideslerin üremesi için uygun bir bölgedir. Eylül ve kasım ayları arasındaki yumurtlama sezonunda yakalanan karideslerin tatları çok iyidir ve bol miktarda proteinle besin içerir.
Kabugu soyulmus çiğ karidesler ya da tuz ile kavrulmuş olanlar lezzetlidir. Ayrıca una bulanarak kızartılan karides, çocukların yani sıra yaşlı insanlar tarafindan da sevilerek yenilir.
Çeviri: kim is love
Kaynak
English
September ~ December is the best season for prawns, and Hongseong prawns have been considered since the old days as a noted product because they are larger and full with meat compared to those of other regions. The village is gaining income by catching over 100 tons of prawns every year, and Hongseong prawns are known as a high-class food that contains the nutrients needed for our body.
Western sea’s unpolluted area Cheonsu Bay is suitable for prawns to breed because the difference between the rise and fall of the tide is small and the water is shallow. Prawns caught during the egg-laying season September ~ November have the best taste and nutritions and are also abundant in protein.
Prawns are tasty if eaten raw with the skin peeled, or roasted on salt. Also you can rub prawns in frying powder to fry them, and the fried prawns have a neat and savory taste, which can be enjoyed by children as well as old people.
Source
![[Resim: 4iy5j86.gif]](http://www.firegoon.com/images/4iy5j86.gif)
Sungkyunkwan Scandal
kim is love ~ ileri