yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güney Koreli İş Adamları Denizli'de
Güney Koreli İş Adamları Denizli'de

Güney Kore'nin Önde Gelen Mermer Alıcıları ve İnşaat Firmalarının Temsilcileri, Denizli'ye Gelerek Bir Dizi İnceleme Yaptı.

Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) davetlisi olarak Denizli'ye gelen Güney Kore Yeniden Yapılandırma Derneği Başkanı Jeong Yoon CHA ve Güney Koreli 17 iş adamı, Denizli'de mermer ve inşaat firmalarını gezerek incelemelerde bulundu, dün akşam polis evinde verilen yemeğe katıldı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve sanayicilerin katıldığı yemekte, her iki ülkenin iş adamı ve sanayicileri ikili görüşmelerde bulundu.

Yemekte konuşan Güney Kore Yeniden Yapılandırma Derneği Başkanı Jeong Yoon CHA, Güney Kore'nin bugün dünyanın en zengin 11. ülke olmasını Türkiye'ye borçlu olduğunu belirterek, "Bugün bu başarıya ulaşmamızda Kore Savaşı’nda yanımızda olan Türkiye'nin büyük katkısı var. Türkiye ile ticaretimizi artırmak için Denizli'ye geldik. Denizli'de mermer sektörünü gelişmiş bulduk. İki ülke arasında ticareti geliştirmek istiyoruz. DTO yönetimine ev sahipliği sebebiyle teşekkür ederim" dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer de, ihracatta mermer ürünlerinin tekstilden sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, "Denizli antik çağlardan beri mermer işleyen bir kültür mirasına sahip. Zengin bir mermer ve traverten rezervine sahibiz. Denizli genelinde 72 milyon metreküp görülür olmak üzere 1 milyar 77 milyon metreküp mermer rezervi var. Dünyanın her yerine mermer ihracatı yapıyoruz ancak daha büyük ölçekli işletmeler kurmak istiyoruz" diye konuştu.

06.05.2008
(AV-HO-Y)
Tesekkürler. Smile
Insallah Güney Kore'yle iliskilerimiz her zaman çok çok iyi olur. Smile

(...Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

Ataol Behramoğlu)
Konu için tesekkürler .
Neredeyse bir yila yakindir Naftalin'i hiç görmedim ama unutmadim onu çok iyi bir insandi.
Eger olurda okursa, selam olsun ona buradan. Smile
Paylasim için tesekkürler.
Gururlandim bir an. Smile Sonuçta memleketim. InsAllah, böyle güzel haberler hep duyariz.

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi