yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The King and The Clown / 왕의 남자 (2005)
The King and The Clown / 왕의 남자 (2005)

İsmi : The King's Man / 왕의 남자 / Wang-ui namja
Tür : Drama, Dönem Draması
Film Tarihi : Ocak 2005
Süresi : 119 dakika
Yönetmen : Lee jun-Ik / 이준익
Yapımcı : Jeong Jin-wan / 정진완, Lee jun-Ik / 이준익

HİKAYE

2007’de Oscar adayı olan, ülke tarihinin en yüksek hasılatlı bu filmi, Kore tarihinden gerçek kişilerin ele alındığı bir dönem dramı. Kendisiyle alay eden kadınsı kraliyet soytarısına âşık olan acımasız kralın bu hayranlığı, en gözde cariyesinin kendisine derin öfke ve kıskançlık duymasına yol açmıştır. Gösterilerinde genellikle kadın rollerini canlandıran soytarı, aynı zamanda bir erkek soytarıyla da yoğun bir duygusal ilişki içerisindedir. Tüm bunlara rağmen film bu aşk üçgenini değil, kader, güç ve sınıflar arasındaki mücadele ile özgür bir ruha sahip olma temalarını işlemektedir..

OYUNCULAR

Lee Jun Ki -- Gonggil

Jeong Jin Yeong -- King Yeonsan

Kang Seong Yeon -- Jang Noksu

Gam Woo Seong -- Jangsaeng

ÖDÜLLER

Lee Junki bu film sayesinde 2006 43.Dragon Festivalinde en iyi erkek oyuncu seçildi... Ayrıca en popüler oyuncu seçildi.

2006 Kore En İyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

[Resim: 3resizekc3md6.jpg]

English:

Alternative Title: The King's Man / 왕의 남자 / Wang-ui namja
Genre: Drama, Period Drama
Film Date: January, 2005
Runtime: 119 min.
Directed : Lee jun-Ik / 이준익
Produced : Jeong Jin-wan / 정진완, Lee jun-Ik / 이준익

Synopsis:

Two clowns living in the Chosun Dynasty get arrested for staging a play that satirizes the king. They are dragged to the palace and threatened with execution, but are given a chance to save their lives if they can make the king laugh.

Cast:

Lee Jun Ki -- Gonggil
Jeong Jin Yeong -- King Yeonsan
Kang Seong Yeon -- Jang Noksu
Gam Woo Seong -- Jangsaeng

Source/Kaynak
Anlamadigim bir sey var. Bu soytari kadin mi erkek mi?
Iki soytari da erkek. Görünüs olarak bayana benzetebilirsin ama sesi erkek sesiydi.

O dönemlerde aynen eskiden dünyanin bir çok yerinde de oldugu gibi kadinlarin oyunculuk yapmasi yasak oldugundan kadin rollerini de erkekler oynuyordu. Filmdeki bütün soytarilar erkek yani. Smile Ama tabi Lee Joon Ki filmdeki tüm kadinlara da tas çikartiyor oyunculuguyla. Happy0064
Harika bir film. Lee Jun Ki çok iyi bir oyuncu. Hangi rolü verirsen oynuyor. Oyuncu dedigin onun gibi olmali. Her rolün hakkini verebilmeli.
Anlamadim kral kadin soytariya mi asik, erkek soytariya mi?
Ne psikopat bir kraldi bu böyle ya. Ilk part hüsran olsa da 2. part çok güzeldi. Benim gibi aglayan var mi bu filmde. Jun Ki'cigim agladi, ben agladim. Ama oskarlik bir sey göremedim.
[Resim: b02005101220258579mf7.jpg]
[Resim: 6a00d8345163ca69e200e55hw0.jpg]
[Resim: b44442112vq9fd5.jpg]
[Resim: behindphilosophy03wangnmo8.jpg]
[Resim: 17365ex8.jpg]
[Resim: behindphilosophy03wangnfo3.jpg]
[Resim: behindphilosophy03clowngj5.jpg]
Sag ol. Onay

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi