18-08-2011, Saat: 6:10
(Son Düzenleme: 31-07-2012, Saat: 16:07, Düzenleyen: Koreli-kız.)
Youngjeon Yellowcher Village Shiitake
![[Resim: expedojaki12.jpg]](http://img846.imageshack.us/img846/8820/expedojaki12.jpg)
Shiitake'nin Özellikleri
Shiitake ilkbahardan sonbahara kadar ölü meşe gibi çeşitli geniş yapraklı ağaçlar yetiştirmektir. Ağaç ekimi ve talaş ekimi konumuna göre ve düşük sıcaklık, orta sıcaklık ve yüksek sıcaklıktaki ekili dönemine göre sınıflandırılır. Ayrıca, çatlaklık ve renk derecesine göre Hwago, Donggo, Hyanggo, Hyangsan ve Deungoe olarak sınıflandırılır. Renkleri kırmızımsı - kahverengi veya sarımsı-krem olmalı ve kafaları bir kaplumbağa kabuğu gibi eşit bir şekilde kırık olmalıdır. Ayrıca, 0~5℃ sıcaklığında muhafaza edilmelidir.
---------------------------------
English
Characteristics of Shiitake
Shiitake is cultivated in various broad-leaved trees such as dead oaks from spring to autumn. They are classified into wood cultivation and sawdust cultivation according to the location and into low temperature, mid temperature and high temperature according to the cultivated period. Also, they are classified into Hwago, Donggo, Hyanggo, Hyangsan and Deungoe according to the degree of cracks and colors. High-quality shiitake should have round or oval heads with thick heads spread less than 50%. The colors should be reddish-brown or yellowish-cream and the heads should be cracked evenly like a turtle shell. Also, they should be stored in 0~5℃ temperature.
Kaynak~Source
Youngjeon Yellowcher Village~Youngjeon Yellowcher Köyü
![[Resim: expedojaki12.jpg]](http://img846.imageshack.us/img846/8820/expedojaki12.jpg)
Shiitake'nin Özellikleri
Shiitake ilkbahardan sonbahara kadar ölü meşe gibi çeşitli geniş yapraklı ağaçlar yetiştirmektir. Ağaç ekimi ve talaş ekimi konumuna göre ve düşük sıcaklık, orta sıcaklık ve yüksek sıcaklıktaki ekili dönemine göre sınıflandırılır. Ayrıca, çatlaklık ve renk derecesine göre Hwago, Donggo, Hyanggo, Hyangsan ve Deungoe olarak sınıflandırılır. Renkleri kırmızımsı - kahverengi veya sarımsı-krem olmalı ve kafaları bir kaplumbağa kabuğu gibi eşit bir şekilde kırık olmalıdır. Ayrıca, 0~5℃ sıcaklığında muhafaza edilmelidir.
---------------------------------
English
Characteristics of Shiitake
Shiitake is cultivated in various broad-leaved trees such as dead oaks from spring to autumn. They are classified into wood cultivation and sawdust cultivation according to the location and into low temperature, mid temperature and high temperature according to the cultivated period. Also, they are classified into Hwago, Donggo, Hyanggo, Hyangsan and Deungoe according to the degree of cracks and colors. High-quality shiitake should have round or oval heads with thick heads spread less than 50%. The colors should be reddish-brown or yellowish-cream and the heads should be cracked evenly like a turtle shell. Also, they should be stored in 0~5℃ temperature.
Kaynak~Source
Youngjeon Yellowcher Village~Youngjeon Yellowcher Köyü