20-08-2010, Saat: 19:06
(Son Düzenleme: 10-08-2012, Saat: 14:13, Düzenleyen: 2DoNGHae94.)
Yeongcheon Eriği
![[Resim: plums.jpg]](http://img714.imageshack.us/img714/7477/plums.jpg)
1.Eriklerin Tarihi
Samguk Sagi'de yani üç imparatorluğun tarihi kayıtlarında eriklerin tarihçesi hakkında bir kayıt var. Bu kayıtlara göre erikler üç grupta sınıflandırılır. Kore topraklarında yetiştirilen Dongyak Erikleri bünyelerinde bulunan yüksek su miktarı, ilave doğal tatları ve zor şartlar altında (soğuk hava ve verimsiz topraklar) bile yetişebilmesi ile bilinir.
2.100 Gram Eriğin İçeriği
Su Oranı: % 85
Lif: % 1,1
Şeker: % 12,6
Kalsiyum: 8 mg
Fosfor: 11 mg
Demir: 1,3 mg
C Vitamini: 5 mg
B1 Vitamini: 0,02 mg
B2 Vitamini: 0,03 mg
Çeviri: isfendan
- Kaynak -
- Yeongcheon Sehri -
--------------------------------------------------------------
--- English ---
1. Story of Plums
There is a record about the plums (Oyat) in Year 23 (102) of Pasanisaryeong of Shilla in Samguk Sagi (the Historical Records of the Three Empire). Plums are classified into three types. Dongyak Plums that are cultivated in Korea are characterized by high water content, the addition of natural flavor additives, and the tendency to grow to be high in quality even in cold and infertile soils.
2. Contents of Plums (100g)
Water Content: 85%
Fiber: 1.1%
Sugar: 12.6%
Calcium: 8mg
Phosphorous: 11mg
Iron: 1.3mg
Vitamin C: 5mg
Vitamin B₁: 0.02mg
Vitamin B₂: 0.03mg
- Source -
- Yeongcheon City -
![[Resim: plums.jpg]](http://img714.imageshack.us/img714/7477/plums.jpg)
1.Eriklerin Tarihi
Samguk Sagi'de yani üç imparatorluğun tarihi kayıtlarında eriklerin tarihçesi hakkında bir kayıt var. Bu kayıtlara göre erikler üç grupta sınıflandırılır. Kore topraklarında yetiştirilen Dongyak Erikleri bünyelerinde bulunan yüksek su miktarı, ilave doğal tatları ve zor şartlar altında (soğuk hava ve verimsiz topraklar) bile yetişebilmesi ile bilinir.
2.100 Gram Eriğin İçeriği
Su Oranı: % 85
Lif: % 1,1
Şeker: % 12,6
Kalsiyum: 8 mg
Fosfor: 11 mg
Demir: 1,3 mg
C Vitamini: 5 mg
B1 Vitamini: 0,02 mg
B2 Vitamini: 0,03 mg
Çeviri: isfendan
- Kaynak -
- Yeongcheon Sehri -
--------------------------------------------------------------
--- English ---
1. Story of Plums
There is a record about the plums (Oyat) in Year 23 (102) of Pasanisaryeong of Shilla in Samguk Sagi (the Historical Records of the Three Empire). Plums are classified into three types. Dongyak Plums that are cultivated in Korea are characterized by high water content, the addition of natural flavor additives, and the tendency to grow to be high in quality even in cold and infertile soils.
2. Contents of Plums (100g)
Water Content: 85%
Fiber: 1.1%
Sugar: 12.6%
Calcium: 8mg
Phosphorous: 11mg
Iron: 1.3mg
Vitamin C: 5mg
Vitamin B₁: 0.02mg
Vitamin B₂: 0.03mg
- Source -
- Yeongcheon City -