~~Yeoju Greentour Köyü Fasulyeleri~~
![[Resim: ynut01.jpg]](http://a.imageshack.us/img175/6901/ynut01.jpg)
Fasulye zengin protein ve yag içerdiğinden uzun bir süre Kore perhizinde protein kazanımında kullanılmaktadır.
Fasulye güçlü bir yapıya sahiptir, bundan dolayı onun sindirim oranı yüksektir ve pişirme süresi çeşitlidir. Yumuşatma koşullarından biri soya ve süttür. Parşalarına ayıklanmış ve mayalanmış şekli ise soya sosu ve fasulye hamurudur. Pişmemiş durumda yenmemesi gerekir, çünkü sindirilemez. Soya hamuru ve tofu, pişmiş fasulyeden daha yüksek sindirim oranına sahiptir, ve bu sırasıyla 80% ve 95%'dir.
^^Yeoju Greentour Köyü^^
Çeviri: nazlim[

-Kaynak-
--------English ------
~~Yeoju Greentour Village Beans~~
Bean has been the supplier of protein for Korean dietary for a long time because of rich protein and fat.
Bean has hard constitution, so it raises its digestion rate.Bean has hard constitution, so it raises its digestion rate by various processing. The softened one is tofu or milk, and dismantled and fermented one is soy sauce and soybean paste.Bean should not be intaken in uncooked condition because it cannot be digested. Soybean paste and tofu has much higher digestion rate than cooked bean, and that's 80% and 95% respectively.
^^Yeoju Greentour Village^^
-Source-