Yellow Croaker / Sarı Croaker
Chujado Adasının suyu derindir ve hızlı akar. Temiz sulara sahiptir. Sıcaklığı uygun olduğu için sarı croakerler buraya yumurta bırakır. Suların gelgitli olması, sarı croakerlerin lezzetli etlerinin olmasını sağlar. Sarı croakerler Kore'nin geleneksel yemeğidir, protein açısından zengin bir balıktır. Kore ataları bu balıkları kurutup yemeyi düşünmüş, böylece sindirimi de kolay hale gelmiş. Ayrıca enerji yaptığı da söylenir.
Sarı Croakerlerlr Yapılabilecek Yemekler
1. Tuzlayıp kızartabilirsiniz yada ızgara yapabilirsiniz.
2. Kemiklerini çıkarıp balık köftesi yapabilirsiniz.
3. Çorba yapabilirsiniz.
Çeviri: axi kraliçe
--ENGLISH--
Chujado Island has fast current and deep, clean waters. This is where warm current meets cold current, and the precious yellow croaker lays eggs here. The fast tides and bedrock underwater of the seas make it ideal to grow meaty and tasty yellow croaker. Yellow croaker is a traditional food rich in protein that has been very popular across Korea. Korean ancestors considered dried yellow croaker a valuable kind of fish. The fish that energizes you.
How to cook yellow croaker
1. Salt and grill as a whole.
2. Remove bones and make fish cake.
3. Boil in soup.
*Kaynak/Source*