Keske sonunda kavussalardi ama ressam kiz hocasinin zarar görmemesi ve sanatina devam etmesi için ayrilip uzaklara gitti. Ressam Dan Won'da sevdigi kadin için herseyi birakti ama sonunda birlikte olamadilar orasi baska. Ah ressam Dan Won, Hye Won'un kiz oldugunu bilmeden de ona asik olmustu zavalli adam kendini gay saniyordu.

Bayildim adamin karakterine bazen cool bazen espritüel bazen sapsal olabiliyordu.

Kizin kiz oldugunu bilmeden sirf onu sevdigi ve sanatina saygi duydugu için yapmadigi kalmadi onun için. Ressam kizimiza kiz haliyle tabi ki erkek kiliginda kisaengin birinin gönlünü çalmisti. Zavalli kizimiz yasayamadigi kadinligini onda görüyordu baslarda kendini ona asik saniyordu. Bu yüzden ressam Dan Won kiskaniyordu onu.

Kisaeng kiz Hye Won'un kiz oldugunu ögrendikten sonra bile ona asikti.

Hye Won kendini erkek olarak göstermek zorunda oldugu için hiç bir zaman kiz gibi davranamadi. Hocasi sayesinde aski ögrendi ve kadin oldugunu hatirladi.

En begendigim sahneler söyleydi; Kral'in portresi çizilirken bizim kiz portrenin arkasina geçmisti ve gölgesi yansiyordu portrenin önünde de ressam Dan Won vardi onu erkek saniyordu o zamanlar da ama duygularinin önüne geçemiyordu kizin gölgesini elleriyle tutmaya çalisir gibi yapiyordu çok romantikti o siradaki ikilinin konusmalari çok güzeldi. Kral'in portresini yirtan Hye Won'a Kral'in öfkeyle bagirmasi, harikaydi Kral orada.

Portrenin yirtilmasindan dolayi idam cezasina çarptirilan Hye Won'un affedilmesi için Dan Won'un elini yanan odunlarin içine sokup ressamin affedilmesini isteyisi (ki ressamlarin ellerinin önemli oldugunu söylememe gerek yok sanirim). Birde en komik sahne Dan Won bizim kiz bayilinca doktora gösterdi kizi, kiz kendine geldi. O sirada kiz gidince doktor Dan Won'a sevgiline iyi bak deyince Dan Won'da sasirdi orda malum kizimizi erkek saniyor, ne demek istedigini sordu doktora doktorda kimi kandiriyorsunuz, iyi bir doktor olamayabilirim ama kizla erkegi ayirt edebilirim dedi. Orada Dan Won'un surati çok komikti.

Herkese sonu mutlu biten böyle asklar yasamak nasip olur umarim.
Asagidaki replikler diziden en begendigim replikler.
Hye Won: Hocam sizinle yollari ayirmamiz gerekmiyor mu ?
Dan Won: Ne demek istiyorsun?
Hye Won: Onlar benim pesimde. Sizinle birlikte hareket edersek, siz de zarar görürsünüz.Simdiye kadar benim yüzümden bir çok insan zarar gördü.Parçalara ayrilan ailem. Young Bok agabeyim ve de Jeong Hyang.
Benim yüzümden aci çektiler.Ayni sekilde Kralimiz da benim yüzümden zor durumda kaldi.Simdi de siz zarar göreceksiniz hocam. Ayrilmaliyiz böylece size herhangi bir zarar gelmez.
Dan Won: Su dünyada aci çekmeyecegimiz bir yer var mi? Hem sensiz yasamak bu aci nasildir, bilir misin ? Sensiz, resim yapabilir miyim yalniz basima ? Nasil bir hayat olur bu?
Seninle dünyanin sonuna kadar gidecegim.
Hye Won: Öyleyse, sizin için kimim ben?
Dan Won: Sen, benim ögrencim arkadasim ve en iyi arkadasimin kizisin.
Hye Won: Bu kadarcik mi ?
Dan Won: En iyi arkadasimin kizisin, ögrencimsin, ömür boyu korumak istedigim kisisin, sevdigim kisisin.
Söylenemeyen sözler nihayet söylenmisti.
Dan Won: Size bir hikaye anlatmak isterim. Neselendigim zaman mutlu olur,hüzünlendigim zaman aci çekerim.Onu düsündügüm zamanlar,nese içinde mutlu olurken onu kaybettigimi hatirladigimda,
hüzünlenir aci içinde kivranirim.O benim hem ögrencim, hem hocam,hem arkadasim, hem de biricik askimdi.
Bu sözler çok etkileyiciydi gerçekten.