yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suro-wang / 수로왕 (Gaya)
Suro-wang / 수로왕 (Gaya)

[Resim: 79805034.jpg]

Kral Suro (Sureung / 수릉) (r. 42 - 199)
Suro, Geumgwan Gaya Kralliginin efsanevi kurucusu ayni zamanda ilk hükümdaridir.

Geumgwan Gaya'yi kurucusunun efsanesine göre, Kral Suro 6 tane prens arasindan altin kutuda gökyüzünden yere inen yumurtalardan dogmustu. Suro diger 6 prens arasinda Gaya'nin lideriydi.

Yine esfaneye göre, Kral Suro'nun esi Kraliçe Heo Hwang-ok, Ayuta(bugün genelde Hindistan'da Ayodhya adiyla taninir.) ülkesinden Hintli bir prensesti. Kral Suro'nun toplam 10 oglu vardi.

Kral Suro'nun mezari:

English:
Suro-wang / 수로왕 (Gaya)

According to the founding legend of Geumgwan Gaya recorded in the 13th century texts of the chronicle Garakguk-gi (hangul: 가락국기) of Samguk Yusa, King Suro was one of six princes born from eggs that descended from the sky in a golden bowl wrapped in red cloth. Suro was the firstborn among them and led the others in setting up 6 states while asserting the leadership of the Gaya confederacy.
Emegine saglik hyun_bin. :d
Joo Ji Hoon Fan Club
Yoon Eun Hye Fan Club
Resim çok çirkin çekilmis biraz sismanca çikmis ama Kral'in resmi bu..Smile
Hakkınızı helal edin. ~
Hintliler güzel olur... Biggrin Tesekkürler tanitim için. Smile
(25-02-2009, Saat: 15:36)sunshine yazdı: Resim çok çirkin çekilmis biraz sismanca çikmis ama Kral'in resmi bu.. Smile

Gerçegi söylemek gerekirse evet, öyle olmus, ama demeyelim öyle. Iyi bir kral olduktan sonra dis güzelligin önemi yoktur. Biggrin Onay Biliyorum, zaten sen demiyorsun, ama ben bir hatirlatayim. Biggrin

Tesekkürler Kezban Sultan. Biggrin
Abracadabra da irwojyeora..
Tesekkürler emegine saglik. Smile

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi