10-01-2009, Saat: 16:42
(Son Düzenleme: 01-07-2012, Saat: 14:39, Düzenleyen: masal durgun.)
Sigeumchi Namul / 시금치 나물
![[Resim: dsc0153uu0.jpg]](http://img341.imageshack.us/img341/6396/dsc0153uu0.jpg)
Malzemeler:
1 demet ıspanak
2 diş sarımsak ve karanfil
1 dmt. yeşil soğan
1.5 kaşık soya sosu
susam yağı ve susam
Yapılışı:
1- Suyu kaynatın, ıspanağı tuzlayın 30 saniye bekleyin ve ayıklayın.
2- 3 kere sudan geçirin ve süzün.
3- Ispanakları doğrayın.
4- Ispanakları haşlayın.
5- Sarımsağı ve karanfili dövün. Soğanı, soya sosunu ve susam yağını büyük bir kaba alın ve hepsini güzelce karıştırın.
6- Pişen ıspanağı karışım içine yerleştirin ve iyice karıştırın.
7- Susamları kızartıp üstüne dökün ve servis edin.
![[Resim: p5100613jy1.jpg]](http://img111.imageshack.us/img111/9523/p5100613jy1.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
* 1 bunch of spinach
* 2 cloves of garlic
* 1 green onion
* 1.5 tbs of soy sauce
* sesame oil and sesame seeds
Preparation:
1. In boiling water, add 1 ts of salt and blanch a bunch of spinach for 30 seconds after removing dead the leaves and roots.
2. Drain the cooked spinach and rinse it in cold water 3 times, and squeeze it gently to get the water out.
3. Cut the spinach a few times and set it aside.
4. Place 2 cloves of minced garlic, 1 chopped green onion, 1.5 tbs of soy sauce and ½ tbs sesame oil in a large bowl and mix them all up with a spoon.
5. Place the spinach into the sauce and mix by hand.
6. Transfer the spinach onto a serving plate and sprinkle ½ tbs of toasted sesame seeds.
(maangchi)
![[Resim: dsc0153uu0.jpg]](http://img341.imageshack.us/img341/6396/dsc0153uu0.jpg)
Malzemeler:
1 demet ıspanak
2 diş sarımsak ve karanfil
1 dmt. yeşil soğan
1.5 kaşık soya sosu
susam yağı ve susam
Yapılışı:
1- Suyu kaynatın, ıspanağı tuzlayın 30 saniye bekleyin ve ayıklayın.
2- 3 kere sudan geçirin ve süzün.
3- Ispanakları doğrayın.
4- Ispanakları haşlayın.
5- Sarımsağı ve karanfili dövün. Soğanı, soya sosunu ve susam yağını büyük bir kaba alın ve hepsini güzelce karıştırın.
6- Pişen ıspanağı karışım içine yerleştirin ve iyice karıştırın.
7- Susamları kızartıp üstüne dökün ve servis edin.
![[Resim: p5100613jy1.jpg]](http://img111.imageshack.us/img111/9523/p5100613jy1.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
* 1 bunch of spinach
* 2 cloves of garlic
* 1 green onion
* 1.5 tbs of soy sauce
* sesame oil and sesame seeds
Preparation:
1. In boiling water, add 1 ts of salt and blanch a bunch of spinach for 30 seconds after removing dead the leaves and roots.
2. Drain the cooked spinach and rinse it in cold water 3 times, and squeeze it gently to get the water out.
3. Cut the spinach a few times and set it aside.
4. Place 2 cloves of minced garlic, 1 chopped green onion, 1.5 tbs of soy sauce and ½ tbs sesame oil in a large bowl and mix them all up with a spoon.
5. Place the spinach into the sauce and mix by hand.
6. Transfer the spinach onto a serving plate and sprinkle ½ tbs of toasted sesame seeds.
(maangchi)