Seokseong Mushroom Village's Champignon and Agaricus
![[Resim: 94564252.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/4025/94564252.jpg)
Champignon: Mantar yetiştirmek için sırayla, besinler kümes hayvanlarına bırakılarak karıştırılıyor, pirinç kepeği ve zımpara tozu, yaklaşık %70 su içeren pirinç samanıyla 20 gün mayalanma izni veriliyor. Ve sonra, 50-620℃ sıcaklık korunur ve yetiştirilecek yer ikinci fermantasyon sonrasi döl aşılamaktadır. Kök yaş dönemi 15 gün sonra, 2-3cm kalınlıktaki toprak örtüsüyle onları karşılar ve bu son hazırlıktır. Mantar 6 gün geçtikten sonra kapalı topraktan çıkmaya başlar. Bu durumla 40-50 gün 15℃'de korunur ve sonra kullanılabilir hasat haline gelir. 5-7 kez mantar ve hasat mantarları yeniden hasat edilebilir hale gelene kadar 90 gün sürer. Ayrıca bir yılda 3 kez yetiştirilebilir.
Çeviri: hayalkuşu
![[Resim: agaricuscalifornicusfs0.jpg]](http://img15.imageshack.us/img15/2796/agaricuscalifornicusfs0.jpg)
Agaricus: Agaricus mantarları, Dünya çapında belki 300 ülkede yenilebilir gözüken ve zehirlenebilir türü de olan, iki türü de içeren büyük ve önemli bir cinstir. Bunlar ülkemizde 'Kültür Mantarı' olarak bilinen Agaricus Bisporus ve ülkemizde 'Çayır Mantarı' olarak bilinen Agaricus Campestris'tir. Agaricus türleri etli bir kaskete sahip olmalarıyla tanınırlar. Kendisinde çıplak sporlar üretilen solungaçları büyürler.
Seokseong Mushroom Köyü için Tıklayın...
English
Campignon: In order to cultivate champignon, mixing nutrients like fowl dropping, rice bran and emery powder with rice straw containing about 70% of water and then let them ferment for 20days.
And then, inoculating spawn after secondary fermenting in cultivating place that maintains 50-620℃ of temperature.
After 15days of rootage period, cover them with 2-3cm thick soil and this is the end of preparation.
Mushroom begins to come out from the covered soil after 6days have passed.
Maintain 15℃ for 40-50 days with this condition and then harvesting become available.
It takes about 90days until harvest mushroom and champignon can be re-harvested for 5-7times.
Also it can be cultivated for 3times a year.
Agaricus: Agaricus is a large and important genus of mushrooms containing both edible and poisonous species, with possibly over 300 members worldwide.The genus includes the common ("button") mushroom (Agaricus bisporus) and the field mushroom (Agaricus campestris), the dominant cultivated mushrooms of the West.
Members of Agaricus are characterized by having a fleshy cap or pileus, from the underside of which grow a number of radiating plates or gills on which are produced the naked spores.
Click here for Seokseong Mushroom Village
Kaynak/Source
Kaynak/Source 2
![[Resim: 94564252.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/4025/94564252.jpg)
Champignon: Mantar yetiştirmek için sırayla, besinler kümes hayvanlarına bırakılarak karıştırılıyor, pirinç kepeği ve zımpara tozu, yaklaşık %70 su içeren pirinç samanıyla 20 gün mayalanma izni veriliyor. Ve sonra, 50-620℃ sıcaklık korunur ve yetiştirilecek yer ikinci fermantasyon sonrasi döl aşılamaktadır. Kök yaş dönemi 15 gün sonra, 2-3cm kalınlıktaki toprak örtüsüyle onları karşılar ve bu son hazırlıktır. Mantar 6 gün geçtikten sonra kapalı topraktan çıkmaya başlar. Bu durumla 40-50 gün 15℃'de korunur ve sonra kullanılabilir hasat haline gelir. 5-7 kez mantar ve hasat mantarları yeniden hasat edilebilir hale gelene kadar 90 gün sürer. Ayrıca bir yılda 3 kez yetiştirilebilir.
Çeviri: hayalkuşu
![[Resim: agaricuscalifornicusfs0.jpg]](http://img15.imageshack.us/img15/2796/agaricuscalifornicusfs0.jpg)
Agaricus: Agaricus mantarları, Dünya çapında belki 300 ülkede yenilebilir gözüken ve zehirlenebilir türü de olan, iki türü de içeren büyük ve önemli bir cinstir. Bunlar ülkemizde 'Kültür Mantarı' olarak bilinen Agaricus Bisporus ve ülkemizde 'Çayır Mantarı' olarak bilinen Agaricus Campestris'tir. Agaricus türleri etli bir kaskete sahip olmalarıyla tanınırlar. Kendisinde çıplak sporlar üretilen solungaçları büyürler.
Seokseong Mushroom Köyü için Tıklayın...
English
Campignon: In order to cultivate champignon, mixing nutrients like fowl dropping, rice bran and emery powder with rice straw containing about 70% of water and then let them ferment for 20days.
And then, inoculating spawn after secondary fermenting in cultivating place that maintains 50-620℃ of temperature.
After 15days of rootage period, cover them with 2-3cm thick soil and this is the end of preparation.
Mushroom begins to come out from the covered soil after 6days have passed.
Maintain 15℃ for 40-50 days with this condition and then harvesting become available.
It takes about 90days until harvest mushroom and champignon can be re-harvested for 5-7times.
Also it can be cultivated for 3times a year.
Agaricus: Agaricus is a large and important genus of mushrooms containing both edible and poisonous species, with possibly over 300 members worldwide.The genus includes the common ("button") mushroom (Agaricus bisporus) and the field mushroom (Agaricus campestris), the dominant cultivated mushrooms of the West.
Members of Agaricus are characterized by having a fleshy cap or pileus, from the underside of which grow a number of radiating plates or gills on which are produced the naked spores.
Click here for Seokseong Mushroom Village
Kaynak/Source
Kaynak/Source 2
Agaricus çevirisi bana ait olduğundan hatalar olabilir...