Seodu Village's Ginger
![[Resim: senggang.gif]](http://img682.imageshack.us/img682/5475/senggang.gif)
Halkın zencefil yetiştirmesi Wanju arazisiyle başladı ve Kore'deki diğer arazilerde yavaş yavaş yayıldı. 1930'dan sonra sadece zencefil yetiştirmeye Seosan arazisinde başlatıldığı bilinir.Zencefil yetiştirmek için bir ürünün 3-4 yıl ara ile ekilmesi tavsiye edildi..
Çok safhalı üretim için, 2-3 yılı aşmadığımızdan emin olmalıyız,yoksa,ürün verimi zararlı böcekler ve rahatsızlık yüzünden birden bire azalacaktır.Bu günlerde, Iksan, Kimje, Jeongeup ve Namwon yakınlarındaki tarım alanını da kapsamaktadır.Çevresel şartları ile oluşan,Bongdong'daki yeraltı sığınakları arazilerde üretilen zencefil için bir depo olarak kullanılmaktadır.
#KAYNAK#
Çeviri:nazlim (Nazlı ablama) çok teşekkürler

English
The nation's ginger cultivation originated from the Wanju area and was gradually expanded to other areas in Korea. It is known that the Seosan area started to cultivate ginger only after 1930. 3-4 years
of a crop rotation is recommended for growing ginger. For multiple cultivation.
Make sure it does not exceed 2-3 years, otherwise, crop yields will drop sharply due to disease and harmful insects. Currently the cultivation area includes nearby Iksan, Kimje, Jeongeup and Namwon. With its environmental condition, dugouts in Bongdong are utilized as a storage place of ginger produced in such areas.
#SOURCE#
^^Big Bang^^
^^2NE1^^
^^2NE1^^