yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sayin Müstesar Bay CHO'nun Evine Misafir Olduk / 04.12.2010
Harika 2 günün ardindan böyle bir aksam çok güzel olmus.(katilanlar çok sanslilar)Yapilan tüm etkinlikler ve ayricada Korea-fansa evlerini açtiklari için Bay Cho ve esine çok tesekkürler.Gerçekten ne kadar sicakkanli insanlar olduklarini tekrar görmüs olduk. Smile
Bay ve Bayan Cho gerçekten çok nazik insanlar. Bizleri evine kabul ettikleri için tesekkür ederim.
Hava kararmis, ateste pisen kestanelerin dumani arasinda renkli magaza isiklarinin aydinlattigi Tunali Hilmi Caddesi'nin asagisindan Kugulu Park'a dogru giderken farkli sehirlerden farkli yüzler kaldirimi isgal etmeyecek sekilde gruplar halinde ters istikamete giden yola varma çabasi içinde koyu bir sohbete dalmisti. Istanbul'un Taksim'i, Izmir'in Kordon'u, Eskisehir'in Avrupa sehirlerini animsatan, sehrin göbeginden geçen Porsuk Çayi, Kocaeli'nin Darica'si baslica sohbet konulari olmus, herkes birbirini kendi sehrinde görmeyi istiyordu. Yol ayrimina geldigimizde davetli oldugumuz adres bos bir kagida özensizce yazildi ve iki grup sari renkli binek toplu tasima araçlarindaki yerlerini aldi. Smile

Cinnah Caddesi'ni kat ederken 300 m. ilerideki sokagin içinde yerlesik uluslararasi resmi bir kurumda görevli, daha önce ataselik görevini üstlenmis, simdi ise müstesar statüsünde bulunan Bay Cho'nun davetine icap ediyor olmamiz her birimiz için heyecan uyandiran önemli bir gelismeydi. Adrese önce varan grubun içindeki kisi olarak yanlis bir kararla geç varmaya sebep olabilirdim; neyse ki ucuz kurtulduk. Biggrin Arkadan gelen grupla giris yaptigimiz binada asansörün gecikmesinden dolayi maglup duruma düstük. Semti, caddeleri, binalari, numaralari asip dairenin önüne tam kadro vardigimizda sadece iki bayin bulundugu grupta dogal olarak giris hakkini ilk olarak bayanlara verdik. Onay Müstesar statüsündeki Bay Cho'nun ev sahibi rolünde esiyle birlikte bizleri içten ve misafirperverce karsilamalarini yine büyükelçilikte görevli, Kore'de Türk Dili ve Edebiyati bölümü mezunu Aynur (akrabalik bagi bulunmamakla birlikte Sayin Müstesar ile ayni adi tasimaktadir, Bayan Cho Biggrin) ve Türkiye'de Kore Dili ve Edebiyati bölümü mezunu Derya hanimlarin gelisleri takip etti. Smile

Gösterilen salona ilk girdigimizde göze çarpanlar, masa üzerindeki çömlegin içindeki Kore ve Türk bayraklari, duvardaki aile fotografi ve geleneksel Çince ile yazilmis evlilik bildirisiydi. Her birimiz uygun yerlerde yerimizi aldiktan sonra teker teker kendimizi tanitmaya basladik. Bu arada Bayan Shim mutfak önlügüyle salona gelerek bizlere tekrar hosgeldiniz deyip esi Bay Cho'ya yemeklerin hazir olacagi zamani söyledi. Orta sehpa üzerinde yer alan alkollü-alkolsüz tüm içecekleri ikram etmeden önce özellikleriyle tanitti, ev sahibi Bay Cho. Içeceklerimizi yudumladigimiz anda Bayan Shim yemeklerin hazir oldugunu söyledi ve Bay Cho yemekleri tanitmak üzere bizleri mutfaga aldi. Mutfaga giderken kapida karsilastigim Derya Hanim'a önden buyurmasi konusunda israrci davrandim ve basarili oldum. Biggrin

Bay Cho, Aynur Hanim'la birlikte yemekleri tanitmadan önce Bayan Shim en güzel açiklamayi yapti; yarisiii Türk yemegi, yarisiii Kore yemegi seklinde. Biggrin Çogunlukla pirinçten yapilan yemeklere çorba, kimchi, soslu tavuk ve börek eslik etmekteydi. Yemeklerimizi yerken Türkiye ile Kore arasindaki iliskiler ve gelecek projeleri üzerine sohbet de ediyorduk. Bir ara bos yemek tabagimi mutfaga götürdügümde Bayan Shim, tekrar doldurmam konusunda teklif etti, "Daha ye!" Biggrin Elinize, kolunuza, emeginize saglik Bayan Shim, tüm yemekler çok lezzetli olmus. Salona gitmek üzereyken Derya Hanimla kapida tekrar karsilasmam ve kendisini içeriye önden buyur etmemde basarili olamamam beni zor durumda birakti. Basarisiz bir centilmen profili çizdigim için önden yürümek zorunda kaldim. Bu beni utandirmisti. Yerime oturdugumda Derya Hanim olayi Aynur Hanim'a anlatinca onunla da göz göze geldim ve utancim iyice artti. Daha fazla dayanamayip ceketimi çikardim ve bu sekilde oturmaya devam ettim. :icon­­_redface:

Bay Cho'nun Kore'nin ab-i hayatini kagittan kadehlerimize doldurmasiyla 100 yil yasayacagimizin inanci içicilerine hakim olmustu. Sarhos Kadehlerimizi saglikli ve uzun ömrümüze kaldirarak sohbetimize kaldigimiz yerden devam ettik. Yemeklerden sonra üç sicak içecek alternatifi sunulmustu; yesil çay, Türk çayi ve kahve. Birçogumuz yesilçaya karar kilmisti; ta ki Türk çayini Bayan Shim'in ilk defa yaptigini ögreninceye kadar. Siyah çaya pek bir asina olan bizlerin Bayan Shim'in ilk denemesindeki becerisine 10 üzerinden 10 verdigimizi söyleyebilirim. Alkis

Ev sahibi Bay Cho'nun biz misafirleri için hazirladigi hediye paketlerini kagit üzerindeki çizgilerin arasinda istedigimiz yere ismimizi yazip özel bir hesaplama esasina dayanan teknikle adil bir sekilde paylastirmasi son derece ilginçti. Kralgul Hediyeler dagitildiktan sonra ziyaretin finali aile fotografinin çekilmesiyle yapildi. Evden ayrilirken Bay Cho ile Bayan Shim bizleri bina kapisinin önüne kadar inerek ugurladilar. Güleryüzleri, misafirperverlikleri ve nezaketleriyle bizleri agirladiklari için Sayin Bay Cho ve Sayin Bayan Shim'e tesekkürü bir borç bilirim. Smile

Ha bu arada, Bay Cho "bir gün ... gidelim" teklifinize "hay hay!" diyerek istirak etmeyi umuyorum... Sarhos
Wando bu ne hos bir yazi böyle sanki ordaymisim gibi hissettim Onay
Vay be... Ne güzel bir anlatim olmus Onay
Okurken gözümün önünde canlandirdim da kendimi o aksami yasamis gibi hissettim. Biggrin Klavyene saglik Sinan.
Ayrica Darica'nin da sohbet konusu olmasina pek bir sevindim Sarhos (yasadigim yer olunca) :img-hysterical:
Bayildim resimlere çok güzel bir bulusma olmus.Alkis

V.I.P ~~ BLACK JACK

Arkadaslar tek kelimeyle süpersiniz.Hepinizi tek tek tebrik ediyorum.Bende sizlerle birlikte orda o ani yasamak isterdim ama kismet degilmis.Insallah bende bi gün sizlerle bulusurum.Yazin çok güzeldi ordaymisim gibi hissettidin.Onay
Wando, bir insana olmadigi bir yerdeki olaylari, gelismeleri ancak bu kadar güzel, detayli, içten ve canli bir sekilde anlatailabilirdi. Tebrik ediyorum. Gidenlere imreniyorum. Ben de gitmek istiyorum. Her sehirde onlara bir ev mi ayarlasak da her üye bu duygulari tatsa nasil olur :P GozlukgulmekBiggrin
Ya senin hediyene bayildim çok güzel . Bu güzel ziyareti bizle paylastiginiz için tesekürler
İmza fazla yer kaplıyor.

Çok güzel anlar geçirmissiniz. Hediyeler için oyun oynanmasi da ayri güzel olmustur. Smile Duvardaki siirin Türkçesini merak ettim dogrusu... Hediyler hayirli olsun. Smile Güle güle kullanin. Smile Bay CHO ve esine vakit ayirip agirladiklari için tesekkür ederiz.

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi