yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Republic of Korea Undergraduate Scholarship 2013
(18-09-2012, Saat: 22:33)htcc yazdı: merhaba benim anlamadığım ekte verilen forum1 forum2 gibi belgeleri kendimiz mi doldurup yollayacağız..birde 1 orjinal ve 3 fotokopi deniliyor her belgenin üç fotokopisi mi bu denilen..ve ayrıca diploma ve transkirip noter onaylı mı tercüme edilmeli

Hayır, veline doldurtup yolluycaksın hysterical
aklımda bazı soru işaretleri vardı giderdiğin için sağol.ben velimle oturup yapayım o zaman
Belgeyi indirip okursanız her şeyi anlayabilirsiniz. Herkes başvurmak istiyor ama hiç kimse belgeyi indirip okumuyor. Direk sorular soruyorsunuz.
Bende belgeyi okuyup açıklama yapayım dedim.

***Yaş sınırı için 25 yaşın altında olmak gerekli diye yazıyor. 1988 sonrası doğumlu demek yani 1990,1991, 1992 vs oluyor yani. Maksat yaşınız 25 den küçük olsun.

*** Herhangi bir fiziksel yada sağlıksal sorununuz olmayacak. Herhangi bir ciddi hastalığınız bulunmayacak.

***Gereken belgelerden orjinalini göndereceksiniz. Ayrıca bu orjinal belgelerin her birinin 3 tane fotokopisi olacak.
Orjinal belgeleri bir zarfa, diğer fotokopi çekilenleri başka ayrı bir zarfa koyacaksınız. Ayrıca zarfın içinde de belgelerden her biri ayrı ayrı şeffaf dosyalar içinde olacak.

*** Bu programla giden adı üstünde undergradute = üniversite eğitimi = lisans eğitimi
1 yıl Korece hazırlık + 4 yıl üniversite okuyacak.
3 yılı okudum 4. yılı Kore'de okuyayım diye bir şey yok malesef. Baştan başlamanız gerekli.

*** Not ortalaması yüzde 80 in üzerinde olacak. Yani örneğin 100 üzerinden 80 olması gerekiyor transkriptinizin.

*** Tıp, dişçilik ve mimarlık bölümleri kabul edilmiyormuş. Bunları seçemezsiniz.

*** Anne ve babanızın Koreli olmaması gerekiyor. (Örneğin annem Koreli babam Türk derseniz başvuramazsınız. Ailenizde Kore vatandaşı olan birinin olmaması gerek.)

*** Eğer şu an okuyorsanız, okuduğunuz okuldan 1 Mart 2013 tarihine kadar mezun olmanız gerekiyor.

*** Daha önceden bu tip bir burs almamış olmanız gerekiyor. Değişim öğrencisi olarak daha önce Kore'ye gelmemiş olmanız gerekiyor. ( Yani kısacası hiç bir şekilde daha önceden burs almayıp, Kore'ye gelmemiş olmanız gerekiyor.)

*** Yurt dışına çıkma engelinizin olmaması gerekiyor.

*** Eğer Korece veya İngilizceyi iyi bilirseniz seçilmenizde avantaj sağlıyor.

*** Belgeleri İngilizce yazıp bunların orjinal olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. Noter tasdikli ve ya elçilik onaylıyorsa elçilik onaylı olacak. ( Bu konuda elçiğe danışabilirsiniz bence. Belgelerin onayını nasıl yapmalıyız diye. Çünkü noterler çok pahalı oluyor. Sayfa başına birsürü para istiyorlar. Gerekmedikçe noter onaylı yapmayın derim. Eğer noter gerekiyorsa mecburen sayfa başına ne kadarsa o parayı verip noter onayı almalısınız. )

Daha gerekli pek çok şeyde belgede yazıyor. Ben tüm sayfalara şöyle bir baktım.
29 sayfanın Türkçe özetini tek tek yazamayacağım buraya. Ciddi olarak başvurmayı düşünen arkadaşlar bir zahmet okuyunuz. Bilmiş
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
Harika bir şey bu ya, umarım benim zamanıma da denk gelir. :S
Kim Woo Bin♥
T.O.P♥
종현아 1990∞
arkadaşlar bu lisans bursuna başvuran var mı üniversite mezunu olupta..kore kültür merkezinden üniversite mezunu olanlar başvuramaz dediler de.
(20-10-2012, Saat: 0:11)htcc yazdı: arkadaşlar bu lisans bursuna başvuran var mı üniversite mezunu olupta..kore kültür merkezinden üniversite mezunu olanlar başvuramaz dediler de.

Bu zaten Kore'de üniversite okuma bursu. Üniversite mezunu neden bir daha üniversite okumak isteyip başvursun. İkinci bir üniversite mi okumak isteniyor. İkinci üniversiteyi de okuyayım diyen kişi sayısı az. Çoğunluk bir üniversite okuyup, sonrasında yüksek lisans-doktora vs yapıyor.

Ayrıca diğer bir şeyde üniversite mezununun büyük ihtimalle yaş sınırını tutmadığı için başvuramıyor.
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
Duyuru için teşekkürler...Smile
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
(14-09-2012, Saat: 23:43)Anime Girl yazdı: Ben şimdi coğrafya 3.sınıfta okuyorum kaldığım yerden devam edebilecek myim orda yoksa başka bir bölüm mu okuyor olacağım orda tam anlamış değilim doğum tarihim tutuyor lise mezuniyet puanım 74 filandı sanırım oluyor mu?

(15-09-2012, Saat: 12:26)seda46 yazdı:
(14-09-2012, Saat: 23:43)Anime Girl yazdı: Ben şimdi coğrafya 3.sınıfta okuyorum kaldığım yerden devam edebilecek myim orda yoksa başka bir bölüm mu okuyor olacağım orda tam anlamış değilim doğum tarihim tutuyor lise mezuniyet puanım 74 filandı sanırım oluyor mu?

Haklısın... Böyle bir durumda ne olacağını açıklayabilir misiniz?? Huh

Öyle devam etme falan yok.
Baştan üniversite 1. sınıftan başlayıp okuyacaksınız. Türkiye'deki okulu bırakmanız gerekecek.
1 yıl Korece hazırlık ve 4 yıl da üniversite okuyacaksınız.
Acaba bu senenin başvuruları ne zaman başlar bilen var mı?
İmzanız 400*103 kuralına uymadığı için silinmiştir.

HODRİ MEYDAN POWER RANGERS....

herkese merhaba.bu bursa başvurmak için geç mi kaldım sizce şimdi?tarih sınırını göremedim çünkü.özür dileyerek soruyorum..

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi