yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Red Shrimp
#1
Kırmızı Karides (Metapenaeus intermedius) nedir?

[Resim: 33957388.jpg]

Kırmızı karides görece yağlı ve kalın kabukludur. Gövdesinin pürüzlü yüzeyi mikroskobik dikenler ve kılla doludur. Erkek karidesler genellikle dişilerden daha ufaktır. Alnındaki duyarga daha dardır ve erkeklerin ki daha düzdür ve dişilerinkinin üst ucu daha geniştir.

Kırmızı karidesin tadı nasıl çıkar?

İyi kırmızı karidesler tamamıyla kurutulmuştur ve kırmızı rengiyle parlar. Büyük olanların tadı içkiyle ya da çeşni olarak kullanıldığında çıkar. Onlar, kuru baharat olarak veya dağ yeşillikleriyle soya çorbasına katıldığında mükemmeldir.

Kore'de üretilen Et

- Biz geçmişte sığır yetiştirme çiftliklerini kullanırdık, ancak bugünlerde birçok sığır eti için yetiştiriliyor. Kore'de üretilen etler pahalı, ama birçok insan güzel tadından dolayı onu tercih ediyor. Gwangyang mangalda pişirilen etleriyle çok iyi bilinmektedir. Her yıl düşük fiyatlarla Kore'de üretilen etlerin tadını çıkarmak için Gwangyang Izgara Sığır Eti Festivali düzenlenir.

Çeviri: S.T.

English

What is Red Shrimp (Metapenaeus intermedius)?


Red shrimp is relatively fat and has a thick shell. The rough surface of its body is filled with microscopic thorns and hair. Male shrimps are generally smaller than the females. The horn on its forehead is narrower and straighter for male and broader with an upward tip for female.

How to enjoy red shrimp?

Good red shrimps are completely dried and shiny with red color. The large ones are enjoyed with drinks or used to make condiments. They are great as dried condiments or added to soybean soup with mountain greens.

Korea-bred Meat

- We used to utilize cattle to cultivate the farms in the past, but most cattle these days are grown for meat. Korea-bred meat is expensive, but many people prefer it because of its good taste. Gwangyang is well-known for its charcoal-grilled meat. Gwangyang Grilled Beef Festival is held every year for many people to enjoy Korea-bred meat at low prices.

Kaynak / Source
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi