yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Queen Jeonghui / 여왕 정희
Queen Jeonghui / 여왕 정희

Kraliçe Jeonghui (1418-1483) Joseon Hanedanligi Kral Sejo'nun esi, Kore'nin kadin refakatçisidir. Kore'de 1468-1469 ve 1469-1477 yillari arasinda Kore'de naip olarak görev yapmistir.

Basbakanin kizi olan Jeonghui, oglu Yejong (Joseon) 1468'da tahta çiktiginda fiziksel hasta olmasindan dolayi tekrar hükümdar oldu. Bu dönemin kayitlarina göre, Kral Sejo tarafindan alinan siyasi kararlar nedeniyle kraliçe olarak atandi.

1469'da oglu, görevini yegeni Seongjong (Joseon)'a devretti ve Jeonghui hükümdarliga devam etti, çünkü torunu Seongjong daha 13 yasindaydi. Kralin annesi olan gelini Kraliçe Insu (Aslinda kocasi kral olmamisti) ile birlikte Seongjong'un adindan halka hükmetti. Hükümdarligi boyunca ortak olan çiftçilere, aslinda askeriyeye ait olan alanlari yetistirmek hakki tanindi. 1474'te bu kanun, ilk kez Kral Sejo tarafindan düzenlenmis, tamamlanmis ve yürürlüge girmistir.

1477'de hükümdarligi sonlandirilmistir.

Çeviri / Translation: NaMGiL_lover

~~~~~~~~
English

Queen Jeonghui (1418–1483) was a Queen consort of Korea as the spouse of king Sejo of Joseon. She served as regent of Korea in 1468–1469 and in 1469–1477.

Daughter of a Prime minister, Jeonghui became regent when her son, Yejong of Joseon ascended to the throne in 1468, because he was physically ill. According to records of this era, political decisions were taken by the Queen and three subjects nominated by King Sejo.

In 1469, her son was succeeded by his nephew, her grandson Seongjong of Joseon, and she continued her regency because of Seongjong's young age (13). She ruled the nation in Seongjongs name along with her daughter-in-law, the king's mother, Queen Insu (whose husband had never actually been king). During her regency common farmers were granted the right to cultivate fields which originally belonged to the military. In 1474, the code of law, first ordered by King Sejo, was completed and put into effect.

Source / Kaynak

[Resim: 3905359539e2102205aa.jpg]

Kral Sejo ve Kraliçe Jeonghui'nin Kraliyet Mezari
(King Sejo and Queen Jeonghui's Royal Tomb)
Bilgiler için tesekkür ederim. Ben bir arastirayim fotograf bulabilir miyim? Dodgy

-*-*-Korea-*-*-
TaemiN'in Pamuk Şekeri
Paylasim için tesekkürler. ^^
Paylasiminiz için tesekkür ederim.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Tesekkürler. Onay
Dostlarım diye söylemiyorum, çok iyi ticaretle uğraşırlar.
Sıkıştıklarında çok iyi satarlar...
Bu bilmedigim bir kraliçeydi. Tanitim için tesekkürler. Smile
Paylasim ve bilgi için tesekkürler.^^

♥ Goo Hye Sun ♥ Yoon Eun Hye ♥ Jang Geun Suk ♥
♥ Park Sung Yeon ♥ : Bu benim Korece Adım Smile
~ 8 ay boyunca yokum,beni unutmayın Biggrin ~
~ Birden bire hayatımın tümü oldun,gecelerime gün gibi doğdun ~

Tanitim için tesekkürler. Smile

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi