yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pyogo Mushroom in Gigye Village
#1
Pyogo Mushroom in Gigye Village / Gigye Köyü'ndeki Pyogo Mantarı

[Resim: popyomush2.jpg]

Pyogo mantarı çeşitli şekillerde isimlendirilir; Korecede Hangsim, Mago ya da Chamnamue Boeseot; Çincede Sangue; Japoncada Shiitake; İngilizcede mese mantarı, kara orman mantarı ya da Shiitake (Japonca telaffuzuyla tam anlamıyla aynı).

Pyogo mantarı; testere dişi mesesi, Moğol mesesi ve queritron(Bir mese türü.) vs. gibi mese türünden ölü ağaçlarda veya ilkbahardan sonbahara kadar longispica(Bir ağaç türü.) ve kestane ağacı gibi geniş yapraklı ağaçlarda yetişir. Songi mantarı ve nuingie mantarıyla birlikte Kore'deki en iyi üç yenilebilir mantar türünden biri olarak kabul edilen böylesine güzel bir tadı vardır. Rengine, biçimine ve boyutuna göre, hwagoe, dongoe, hyangoe, hyangsin diye sınıflandırılır. Daralmış tepesi, kalın eti, canlı rengi olan en iyilerden biri olarak kabul edilir.

Çeviri: S.T. Opucuk

English

The pyogo mushroom is named in various ways; Hangsim, Mago, or Chamnamue Boeseot in Korean; Sangue in Chinese; Shiitake in Japanese; oak mushroom, black forest mushroom, or Shiitake(just the same as the Japanese pronunciation) in English.

The pyogo mushroom grows on the dead tree of the kind of oak, like sawtooth oak, Mongolian oak, and queritron etc, or the kind of broad-leaved tree, like longispica and chestnut tree, from spring to autumn. It has such a good taste that it has been considered as one of the best three edible mushrooms in Korea; songi mushroom and nuingie mushroom. It is classified into hwagoe, dongoe, hyangoe, hyangsin by its color, shape, flesh size. It is considered as the best one that had shrunk head, thick flesh, vivid color.

Kaynak * Source

[Resim: 18yorum.jpg]

*

JangAşina ~
Cevapla
#2
Mantarlar, Şirinler'in yuvalarına benziyor. hysterical Çok sevimli. ^^ Paylaşım için teşekkür ederim. Alkis
Cevapla
#3
Paylaşım için teşekkürler. Onay
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Cevapla
#4
Tanıtım için teşekkürler. Smile
Cevapla
#5
(18-07-2011, Saat: 18:51)S.T. yazdı: Mantarlar, Şirinler'in yuvalarına benziyor. hysterical Çok sevimli. ^^ Paylaşım için teşekkür ederim. Alkis

Evet aynen onlara benziyor. Biggrin Konu için teşekkür ederim. Opucuk
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi