yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orijangnim Forest / 오리장림

Orijangnim Forest / 오리장림

[Resim: 66847350.jpg]

Hakkinda

Orijangnim denilen bu tarihsel orman, günümüzde Jacheon Ormani olarak bilinmektedir. Orijangnim adiyla eski günlerde, yollar yapilmadan önce, Jacheoniri'yi çevreleyen, O-ri'ye kadar uzanan sik bir orman vardi. Ulusal karayolu gelistigi için orman iki bölüme ayrildi. Daha sonralari ormanin büyük bölümünden okul binalari, genis yollar ve Typhoon Sara elden gitmistir.

Elbetteki bu çok üzücüdür ki, artik sadece Jacheon Köyü yakinlarindaki yerlesim yerleri uzun zaman önce ormanda nasil bir yasam oldugu hissini verebilir. Ancak, kalabalik olmayan bu yolda bir sürücü olarak, bölgenin huzurunu hissetmeniz mümkün olacaktir.

Asagi yukari 400 yil önce orman ilk olusturuldugunda, köylüler her yil Haziranin 15'inde bir ayin düzenliyorlardi. Bu ayinde atalarina hürmet göstererek onlardan, köylerinde baris ve güvenlik diliyorlardi.

Orman en fazla 12 agaç türüne sahiptir. Bu türlerin 9 tanesini, 231 tane genis yapraklari agaç türleri olusturur: Gingko agaci, Glandusa willow, Oriental oak, Hemipteleae davidii, Zelkova serrata, Celtis sinensis ve birkaç isim daha... Ayrica daima yesil olan agaçlara gelince, çam agaci, karaçam agaci ve Himalaya cedar olmak üzere 3 tür daha vardir. Ormandaki agaçlarin çogu 20 ile 350 yillik olmasiyla birlikte, uzunluklari 6 ve 24 metreden olusmaktadir.

Adres: Gyeongsangbuk-do Yeongcheon-si Hwabuk-myeon Jacheon-ri 1421-1

Tür: Orman

Çeviri: cilekess

English

About

Historically the forest was called Orijangnim (오리장림) but nowadays it is also widely known as the Jacheon Forest (자천숲). The name Orijangnim originates from the fact that in olden days, before roads were established, there was a thick forest that stretched as far as "O-ri (five-ri or 1963m)"surrounding Jacheon-ri. As the national road was developed, the forest was divided into two parts, and afterwards major parts of the forest were lost to school buildings, wider roads and Typhoon Sara.

It’s surely a pity that only the remaining settlements near Jacheon village can give us a feeling on what life was like in the forest long ago. However, as you drive down the un-crowded road, surely you will be able to feel the tranquility of the region.

Around 400 years ago when the forest was first created, villagers annually held a ritual at midnight on the 15th of January of the lunar year to pay tribute to their ancestors and wish for peace and safety in the village.

The forest has a total of 12 species of trees made up of 9 species of 231 broadleaf trees including a gingko tree, Glandulosa willow; oriental oak; Hemipteleae davidii; Zelkova serrata; and Celtis Sinensis, to name a few. As for evergreen trees, there are 3 species of them including pine trees, black pine trees; and the Himalayan Cedar. Most of the trees in the forest are huge with an average age ranging from 20 to 350 years and a height of six to 24 meters.

Address: Gyeongsangbuk-do Yeongcheon-si Hwabuk-myeon Jacheon-ri 1421-1

Type: Forest

Translater: cilekess

Kaynak/Soruce
[Resim: 99774268.jpg]

[Resim: 15866192.jpg]

[Resim: 13852552.jpg]

[Resim: 51012540.jpg]

[Resim: 75464479.jpg]

[Resim: 90369276.jpg]

[Resim: 77368325.jpg]

[Resim: 29346956.jpg]

[Resim: 32646373.jpg]
Insanin huzur bulacagi nadir yerlerden biri... Smile Tanitim için tesekkürler canim... Alkis

let it be...
Katiliyorum kesinlikle huzur veren bir yer.Smile
Tanitim için tesekkürler kuzum.Opucuk

Love is real, real is love,
Love is feeling, feeling love,
Love is wanting to be loved.
~
Love is you,
You and me,
Love is knowing,
We can be...

Ay ama burasi çok güzel, buralar dururken ben hala apartmanda yasiyorum. Dodgy Vallahi elimde olsa izci malzemelerimi alir buraya yerlesirim. Biggrin Emegine saglik Fatma, sayende biraz huzur doldu içim! Kalp
-Rüyada ölürsen gerçek hayatta uyanırsın.
+Peki ya gerçek hayatta ölürsek?
-Ölürsün salak, bu yüzden gerçek hayat diyoruz.
...
+Amy, bir gezegen yutmuşsun!
-Hamileyim.
+Kocamansın!
-Evet, hamileyim.
+Şuraya bak, dünyalar çarpışıyor!
-Doktor, hamileyim.
Çok güzel bir yermis yesillikle dolu... Smile Çok güzel bir tanitim olmus ellerine saglik... Sarhos

Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
Yesillik ve huzur.Kalp
Insan ruhunu dinlendirmeli burda.Super
Tanitim için tesekkürler.Opucuk Onay
Çok güzel bir yere benziyor.Yemyesil...Gerçekten çok hos. Alkis

Paylasim için çok tesekkürler. Onay
Ormanlari severim, bilgilendirme için tesekkürler Fatma. Opucuk
Bigeast____ ~ Cassiopeia

We won't let go! TVXQ/JYJ

[Resim: 51467173.jpg]

[Resim: 54395044.jpg]

[Resim: 73896369.jpg]

[Resim: 73480721.jpg]