yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
New Economic Policy Plan Heralds Paradigm Shift for S. Korea
#1
New Economic Policy Plan Heralds Paradigm Shift for S. Korea
Yeni Ekonomik Politika Planı G. Kore için Paradigma Değişimini Habercisi

SEJONG, 25 Temmuz (Yonhap)

Salı günü yayınlanan yeni Moon Jae-in hükumetinin ekonomi politikası planı, ilerleyen gelir ve tüketim önderliğindeki büyümeye paradigma değişikliği getirdiğini açıkladı.

Başkan Moon'un sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklemek için çeşitli politika araçlarının yardımıyla hane halkı gelirlerini artırma ve harcama yapılması çağrısında bulunan "gelir temelli büyüme" sloganının gerçekleştirilmesi için tam teşekküre dayalı bir hareket imzalandı. Hükumet, bu tür çabaların, Asya'nın dördüncü büyük ekonomisinin 2017'de üç yıl içinde ilk kez yüzde 3 büyümesine olanak sağlayabileceğini iddia etti.

Hükumet, son on yılda ekonomik gelişmeye öncülük eden işletmeler üzerinde, önde gelen bir ekonomik etmen olarak insanlara daha fazla odaklanarak, ekonomik politikadaki değişimi yapma zamanının geldiğini söyledi.

Ülke, hem hane halkı hem de işletmelerin ekonomik kalkınmanın meyvelerinden faydalanmasını sağlayan dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme arayışına girdiğinden, düşük ticari büyüme döneminde eski ticari odaklı ekonomik çerçevenin eskidiğini belirtti.

[Resim: kW7JVW.jpg]

Güney Kore ekonomisi, son dokuz yılda yılda yüzde 5'in altında büyüdü; 2010'da yüzde 6,5'lik bir artış oldu. 2016'da yüzde 2,8'e düştü.

Ayrıca, Kore Bankası (BOK), kronik düşük doğum oranı ve hızla yaşlanan nüfus nedeniyle ülkenin büyüme potansiyelinin yüzde 3 seviyesinin altına düştüğü konusunda uyarıda bulundu.

Aynı zamanda, Güney Kore gelir farkını daha da genişletti.

Hükumet verilerine göre, ortalama bir hane halkının toplam gelirinin zenginler ve fakirler arasındaki gelir eşitsizliğinin anahtar göstergesi olan Gini katsayısı 2016'da, bir önceki yıl 0.341 olan orana kıyasla, 0.353 olarak gerçekleşti.

Ülkenin toplam gelir dağılım oranı da geçen sene 9.32'ye çıktı. Bu, en büyük yüzde 20'lik gelir grubunun geçtiğimiz yılın en düşük yüzde 20'sine kıyasla dokuz kat daha fazla kazanç sağladığı anlamına geliyor.

Hükumet, geleceğin ekonomi politikalarını önümüzdeki beş yıl içinde gelir temelli büyüme, iş yaratma ekonomisi, adil ekonomi ve yenilikçi büyüme olmak üzere dört temel ilke ile yürütecek.

Maliye Bakanı Kim Dong-yeon Seoul'de düzenlenen resmi bir basın konferansında "Yeni ekonomik paradigma insanlarla birlikte başlar" dedi ve hükumet planının büyüme, dağıtım, istihdam ve gelir alanlarında erdemli bir daire oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Hane halkı harcamaları, ekonominin yeni büyüme ivmesi olacağından hükumet, asgari saatlik ücreti şu anki 6.470 won'dan 10.000 won'a çıkartacak ve gelir farklılıklarını azaltmak için çeşitli sübvansiyonlar sunacak.

Gelir odaklı büyüme planı doğrultusunda, hükumetin yeni sosyal güvenlik ve eğitim yardımları da dahil olmak üzere yeni vergilendirme politikaları ve ekonomik araçları, iş yaratma ve gelirleri, zenginler ve fakirler arasındaki boşluğu azaltacak şekilde yeniden dağıtmaya öncelik vermesi için yeniden tasarlanacaktır.

Hükumet, hane halkının daha fazla gelir elde etmesine ve daha fazla harcama yapmasına yardımcı olmak için yaşam döngüsünün aşamalarına uygun olarak insanlara geniş finansal destek sunacak.

Aynı zamanda, büyük iş gruplarının ekonomik hakimiyetini de düşürecek ve küçük firmaların dengeli büyümeyi teşvik etmek için pazardaki varlığını geliştirmelerine yardımcı olacak.

Her şey planlandığı gibi giderse, hükumet 2014 yılında yüzde 3,3 olan ülkenin büyüme potansiyelinin de yükselmesi ile birlikte ekonominin en anlamlı kazancı elde etmesini beklemektedir.

Maliye Bakanı Lee Chan-woo, "Başka düşünceler var biliyorum, ancak Güney Kore ekonomisinin hala yüzde 3 büyüme potansiyeli var" dedi. "Gelir odaklı bir büyüme sistemi ile ekonomimizi iyileştirdiğimizde hedefimize güvenle ulaşacağız" dedi.

[Resim: N18WMO.jpg]

Fakat bazı ekonomistler, sismik kaymanın ekonomi politikası paradigmasına etkisi konusunda temkinli davrandılar.

LG Ekonomik Araştırmalar Enstitüsünün kıdemli araştırmacısı Lee Geun-tae, "Gelir odaklı büyüme stratejisini denemek için önemli bir deney" dedi. "Ancak büyüme potansiyelinin yükselişini garanti etmiyor. "

Zengin ve para harcayacak kişilerin yurt dışına çıkmayı ve iç talepte hiçbir katkı yapmamayı seçebileceğine dikkat çekti.

Kore Finans Enstitüsü'nden Park Sung-wook, "Planlanan paradigma değişimini gerçekleştirmek çok maliyetli. Hükümet mali yükü paylaşma planlarını hazırlamalı" dedi.

By Kim Boram

Kaynak
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#2
New Economic Policy Plan Heralds Paradigm Shift for S. Korea

SEJONG, July 25 (Yonhap)

The economic policy plan of the new Moon Jae-in government released on Tuesday effectively proclaims a paradigm shift toward income- and consumption-led growth moving forward.

It marks a full-fledged move to realize President Moon's slogan of "income-led growth," that calls for increasing household income and spending with the help of various policy tools to fuel sustainable economic growth. The government claimed such efforts can allow Asia's fourth-largest economy to achieve 3 percent growth in 2017 for the first time in three years.

The government said it is time to make the change in economic policy, focusing more on people as a leading economic driver, and less on businesses, which have led economic development for the past decades.

It pointed out that former business-oriented economic frame is outdated in the time of low growth and polarization of wealth as the county has to seek balanced and sustainable growth that allows both households and businesses to enjoy the fruit of economic development.

[Resim: kW7JVW.jpg]

The South Korean economy has grown less than 5 percent per year for the past nine years, except for a 6.5 percent expansion in 2010. Its pace dropped to 2.8 percent in 2016.

Moreover, the Bank of Korea (BOK) earlier warned that the country's growth potential fell below the 3 percent level amid a chronically low birth rate and rapidly aging population.

At the same time, South Korea saw its income disparity widen.

According to government data, the Gini coefficient, a key gauge of income disparity between the haves and have-nots, of total income of an average household stood at 0.353 in 2016, up from the previous year's 0.341.

The country's total income distribution ratio also reached 9.32 last year, meaning that the top 20 percent income bracket had nine times more earnings than those in the bottom 20 percent last year.

Under the step-changing road map, the government will run future economic policies under four key principles -- income-led growth, job-creating economy, fair economy and innovative growth -- in the coming five years.

"The new economic paradigm starts with people," Finance Minister Kim Dong-yeon said in an official press conference held in Seoul, adding that the government plan is aimed at creating a virtuous circle of growth, distribution, jobs and income.

As household spending will be the new growth momentum of the economy, the government will raise the minimum hourly wage to 10,000 won from the current 6,470 won, and offer a variety of subsidies to lessen income disparity.

In line with the income-led growth scheme, the government's new taxation policies and economic tools, including social welfare and education subsidies, will be redesigned to place priority on creating jobs and redistributing income in a way that reduces the gap between the haves and the have nots.

The government will offer expanded financial support to people in accordance with the stages of their life cycle to help households have more income and spend more.

It will also reduce the economic dominance of large business groups and help smaller firms expand their presence in the market in order to promote balanced growth.

If all things go as planned, the government expects the economy to pull off the most meaningful gain since 3.3 percent reached in 2014 with the country's growth potential to rebound as well.

"I know there are other voices, but we see the South Korean economy still has growth potential of 3 percent," said Deputy Finance Minister Lee Chan-woo. "We will safely reach the target when we improve our economy through an income-led growth system."

[Resim: N18WMO.jpg]

But some economists remained cautious about the effect of the seismic shift in economic policy paradigm.

"It is a worthy experiment in trying the income-led growth strategy," said Lee Geun-tae, a senior researcher at the LG Economic Research Institute. "But it does not guarantee a rise in growth potential."

He pointed out that people who are rich and can afford to spend money may just opt go abroad and make no contribution to domestic demand.

"It costs a lot to accomplish the planned paradigm shift. The government should come up with plans to share the financial burden," said Park Sung-wook from the Korea Institute of Finance.

By Kim Boram

Source
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz. Smile
Remember us, remember that
we lived..
''VON''

[Resim: oODZk9.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi