yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
N Seoul Tower / 엔 서울타워

N Seoul Tower (Seoul Kulesi) / 엔 서울타워

[Resim: dsc001701winter21.jpg]

Namsan Dağı eteklerinde kurulmuş olan bu kule, Seoul şehrinin sınır çizgisini simgeliyor. 2005 yılında yeniden yapılandırılan kule, Namsan dağına sahip olduğu multimedya teknoloji sayesinde ışıklı ve pırıltılı bir görünüm kazandırıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaretçi akınına uğrayan kule, ziyaretçilerine modern ötesi bir konfor ve birinci sınıf hizmet veriyor. Seoul şehrini ziyaretçilerin ayakları altına getiren kulenin obzervasyon (gözlem) odaları bulunuyor. Pek çok ziyaretçi, Seoul şehrine kuşbakışı konumda bulunan bu odalarda fotoğraf çekme imkanı bulabiliyor.

Görkemli Seoul kulesi sahip olduğu tesis yapısıyla ziyaretçilere hoş vakit geçirmelerine olanak sağlıyor. Kule içinde Kore kültürüyle Kore halkının damak zevkine hitap eden bir aile lokantası olan Hancook, dinlenmeyi, manzara eşliğinde sıcak bir kahve içmeyi nezih bir ortamda zevkli hale getiren SkyCafe, üstün Kore teknolojisi sayesinde 360 derece kendi etrafında dönen ve bu manzara eşliğinde kızarmış lezzetli biftekler, filetolar, bonfileler sunan N.Grill Restaurant ziyaretçilerine gereken hizmeti vermektedir. Kuleyi ziyaret eden birisi Seoul'un güzelliğini yeniden keşfetme imkanı bulacak ve buradan keyifle ayrılacaktır. Bunun yanında yabancı turistler için Çince, Japonca ve İngilizce bilen rehberler de mevcuttur. Yedi gün, yirmi dört saat açık olan bir kule.

English

N Seoul Tower is a communication and observation tower located in Namsan Mountain, central Seoul, South Korea. Built in 1969, and opened to the public in 1980, the tower has been a symbol of Seoul and measures 236.7 m (777 ft) in height (from the base) and tops out at 479.7 m (1,574 ft) above sea level. It has also been known as the Namsan Tower or Seoul Tower. After the tower's original owner merged with the CJ Corporation, it was renamed the N Seoul Tower (official name CJ Seoul Tower).

Many visitors ride the Namsan cable car up the mountain, and then walk to the tower. The tower features a gift shop and restaurants on the ground floor. Visitors may go up the tower for a fee. There are four observation decks (the 4th observation deck, which is the revolving restaurant, rotates at a rate of one revolution every 48 minutes), as well as gift shops and two restaurants. Most of the city of Seoul can be seen from the top. Close to N Seoul Tower is a second lattice transmission tower.

Kaynak / Source

Bizim Ankara'daki Atakuleye benziyor. Fakat biraz daha modern olani sanirim Smile... Paylasim için tesekkürler...
ramellon yazdı:Bizim Ankara'daki Atakuleye benziyor. Fakat biraz daha modern olani sanirimSmile...Paylasim için tesekkürler...

Ben de Atakule'ye benzettim. Çünkü Atakule'nin de bu kuleden pek eksik bir yani yok. Sadece Seul kulesi gibi biraz restorasyona ve organizasyona ihtiyaci var.

Çok güzel bir konu açmissin tesekkürler... Kulenin içinde böyle güzel restoranlar oldugunu bilmiyordum Smile
Hakkınızı helal edin. ~
Ben de Atakule'ye benzettim ama Atakuleden biraz daha farkli görünüyor, konu için tesekküerler Volkan.....Smile
Song II Gook Ve Papatya

Volkan,konu için tesekkür ederiz...
Tesekkür ederiz Smile Gerçekten güzel bir yapi Smile
Çok güzel. Smile Sahane. Biggrin
Umarim gidip görmek nasip olur... Paylasim için tesekkürler.

사랑해 지훈아
Bi Rain Fan Club
Tesekkürler. Çok güzel bir tanitim, güzel bir kule.
KUSURSUZ VE MÜKEMMEL OLMAYI BAŞKALRINA BIRAKIN...
NE OLDUĞUNUZU KİM OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜN VE BULUNDUĞUNUZ HALDEN MUTLU OLUN SONUÇ OLARAK DAHA RAHAT OLACAKSINIZ...
(...paul Wilson)
Çok güzel bir yapi. Tesekkür ederiz. Onay

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi