yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mustard Leaf Leaf Beet Crown Daisy Bok Choy Chicory
#1



Mustard Leaf Leaf Beet Crown Daisy Bok Choy Chicory





[Resim: surokwrap22006111613515.jpg][Resim: surokwrap20061116135150.jpg]



* Hardal Yaprağı:

Kimchi sarması ve salataların yapımında hardal yaprağı sık sık kullanılır.Lezzet verir ve ağır et veya balık kokusunu ortadan kaldırır.Küçük parçalar halinde doğranılır ve ayrıca Bibimbab için iyidir.


* Pancar Yaprağı:
Kırmızı pancar yaprağı ve koyu kırmızı kök kısmı Kore salatalarını yapmak için sık sık kullanılır.Ayrıca soğuk suda bekletilerek soğutulabilir veya çorba yapımında hafif tuzlu suda haşlatılarak kullanılanılabilir.Çocukların kemik gelişimi için iyidir ve dişleri güçlendirir.Gri saçların çıkımını da engeller.


*Papatya Tacı:
Papatya Tacının kendine özgü bir lezzeti vardır.Kore'de en popüler "sarma yaprak"larından biridir.


* Bok Choy:
Bok Choy sulu ve yeşil yapraklı bir bitkidir.Kendine özgü serin bir lezzeti vardır.Fakat çok güçlü bir tadı yoktur ve hafiftir.Bu nedenle;salata sosları yapımında kullanılır.Bol bol C vitamini içerir ve sağlık bakımından da suyu içilebilir.


* Hindiba:
Acı bir tadı vardır.Sindirim ve kan dolaşımı için faydalıdır.Genellikle Kore'de salata yapımı için kullanılır.


Hindiba Ne Diyorsanız ? [ TIK ]



Bunlara ek olarak da Surokgol Köyü'nde susam yaprağı, marul, pancar, kereviz, kırmızı biber, brokoli, ıspanak ve lahana gibi yaklaşık 40 çeşit sebze üretilmektedir.


>>> Kaynak <<<


Çeviri:ewrem-se7en


------


English:



* Mustard Leaf:
Characterized by stingy hot flavor and scent, mustard leaf is often used to make wraps, salads, and Kimchi. Its strong flavor eliminates the odor of meat and fish. Chopped in small pieces, It is also good for Bibimbab.



* Leaf Beet:

Red leaf beet with dark red stem and vein is often used to make wraps and salads in Korea. Also, it can be slightly boiled in salty water, cooled down in cool water, and drained to make various types of condiments or soup. Highly nutritional, it is good for the bones of growing children, strengthens the teeth, and prevents gray hair.



* Crown Daisy:

Crown daisy has unique taste and flavor and is one of the most popular wrapping leaves in Korea. Add to lettuce wraps or boil and season.


* Bok Choy:
The characteristics of Bok Choy with green leaves and stems are its cool taste and juiciness. It is very tender and does not have a strong flavor or taste. Therefore, it is often used to infuse sauces or make wraps and salads. It is very abundant in vitamin C and healthy when drank as juice.


* Chicory:
Its bitter taste comes from a substance that stimulates digestion and blood circulation. In Korea, it is often used to make salads and wraps or in stir-fry.


In addition to these, Surokgol Village produces about 40 types of vegetables, including sesame leaf, lettuce, beet, celery, paprika, broccoli, spinach, and cabbage.


>>> Source <<<
İmzamçokBÜYÜKhani
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi