yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mul naengmyon / 물 냉묜
#1
Mul naengmyon / 물 냉묜

(Et Suyuna Soğuk Buğday Şehriyesi Çorbası)


[Resim: img50241.jpg]

Malzemeler

5 öz naengmyon Şehriye
1/2 İb Sığır eti (bacak kısmından)
1/4 İngiliz salatalığı (julyen doğranmış)
1/4 Asya armudu (julyen dogranmış)
1 Yumurta (iyice pişmiş, ikiye dilimlenmiş)
1/4 fincan turşu turp
Şeker, sirke, gyeo ja (Kore hardalı)
1/4 inch parça zencefil
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kasığı tuz, 1/2 tk. biber

Yapilisi

1-Turplari julyen şeklinde doğrayın. 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ile iyice karıştırın. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

2-Etleri; sarımsak, zencefil, tuz ve biber ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.

3-Haslanan etler ince bir şekilde dilimleyin ve bir kenara ayırın.

4-Etin suyunun üzerindeki köpüğünü alarak buzdolabına koyun.

5-Büyükçe bir kapta suyu kaynatın. Şehriyeleri soğuk suda nişastasından kurtuluncaya kadar yıkayın. Kaynayan suya ilave ederek paketindeki talimata bağlı kalarak ilave edin. Haşlanınca süzün.

6-Et suyunu genişçe bir kaba alarak içine şehriyeleri buzla birlikte koyup soğutun.

7-Yemegin üzerine garnitürleri (önceden hazırladığımız turplu karışımı), etleri, yumurtayı, armut ve salatalıkları koyun. Seker, sirke ve gyeo ja (Kore hardalı) ile birlikte servis yapın.

Matitkae Duseyo! (Afiyet Olsun!)Smile
[Resim: 35438547142b51256506022.jpg]
[Resim: koreannoodlesmulnaengmy.jpg]

English


Ingredients
5 oz naengmyon noodle
1/2 lb beef shank
1/4 English cucumber, julienne
1/2 Asian pear, julienne
1 egg, hard-boiled, sliced in half
1/4 cup pickled radish*
sugar, vinegar, gyeoja
1/4 inch piece ginger
4-5 cloves of garlic
1 tsp. salt, 1/2 tsp. pepper

Put beef, garlic, ginger, salt, and pepper to a boiling water and cook until soft.
Take out the meat and slice very thinly.
Set aside.
Save broth, strain, put in a refrigerator.
Skim fat on top.

In a big pot of boiling water, add noodle.
Cook for 3-5 minutes depends on instruction of the package.
Wash in a cold water for several times to get rid of excess starch.
Drain and set aside.

In a big bowl, pour chilled broth, some ice and add noodle.
On top, garnish with an egg, pear, cucumber and picked radish.

Serve with sugar, vinegar and gyeo ja.
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥

♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin

#2
Tanittigin için tesekkürler canim. Pek hosuma gitmedi açikçasi. Biggrin
#3
Çok güzelde mazemelerini bulmak biraz zor. Kore hardali falan.

[Resim: NoRXrOH.gif]
İnandığın kadar yakınsın...
Twitter

www
#4
Tanitim için tesekkürler ilginç bir yemek ama, tadi güzeldir herhalde... Smile


••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
#5
Ilginç bir çorba.. Tesekkürler.. Smile
Song II Gook Ve Papatya

#6
Bu güzel tanitim için tesekkür ederiz. Smile
#7
Tanitim için tesekkürler.AlkisAlkis Sehriye çorbasini çok severim. Ama bu pek istah açici görünmedi açikçasi.Biggrin
''Biri seni severse sen olduğun için seviyordur...
Eğer seni değiştirmek isterse bu aşk değildir, yalnız anlaşmadır...''


#8
Tanitim için, tesekkürler.. Smile
Hosuma gittigini, söyleyemem. :/
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
#9
Tanitim için tesekkür ederim. Alkis
www
#10
Aslinda çok güzel ama, bence içindeki yumurta isi bozuyor. Biggrin Konu için tesekkürler.. Smile
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi