Mul naengmyon / 물 냉묜
(Et Suyuna Soğuk Buğday Şehriyesi Çorbası)
![[Resim: img50241.jpg]](http://img847.imageshack.us/img847/6074/img50241.jpg)
Malzemeler
5 öz naengmyon Şehriye
1/2 İb Sığır eti (bacak kısmından)
1/4 İngiliz salatalığı (julyen doğranmış)
1/4 Asya armudu (julyen dogranmış)
1 Yumurta (iyice pişmiş, ikiye dilimlenmiş)
1/4 fincan turşu turp
Şeker, sirke, gyeo ja (Kore hardalı)
1/4 inch parça zencefil
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kasığı tuz, 1/2 tk. biber
Yapilisi
1-Turplari julyen şeklinde doğrayın. 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ile iyice karıştırın. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
2-Etleri; sarımsak, zencefil, tuz ve biber ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
3-Haslanan etler ince bir şekilde dilimleyin ve bir kenara ayırın.
4-Etin suyunun üzerindeki köpüğünü alarak buzdolabına koyun.
5-Büyükçe bir kapta suyu kaynatın. Şehriyeleri soğuk suda nişastasından kurtuluncaya kadar yıkayın. Kaynayan suya ilave ederek paketindeki talimata bağlı kalarak ilave edin. Haşlanınca süzün.
6-Et suyunu genişçe bir kaba alarak içine şehriyeleri buzla birlikte koyup soğutun.
7-Yemegin üzerine garnitürleri (önceden hazırladığımız turplu karışımı), etleri, yumurtayı, armut ve salatalıkları koyun. Seker, sirke ve gyeo ja (Kore hardalı) ile birlikte servis yapın.
Matitkae Duseyo! (Afiyet Olsun!)
![[Resim: 35438547142b51256506022.jpg]](http://img543.imageshack.us/img543/5822/35438547142b51256506022.jpg)
![[Resim: koreannoodlesmulnaengmy.jpg]](http://img600.imageshack.us/img600/9306/koreannoodlesmulnaengmy.jpg)
English
Ingredients
5 oz naengmyon noodle
1/2 lb beef shank
1/4 English cucumber, julienne
1/2 Asian pear, julienne
1 egg, hard-boiled, sliced in half
1/4 cup pickled radish*
sugar, vinegar, gyeoja
1/4 inch piece ginger
4-5 cloves of garlic
1 tsp. salt, 1/2 tsp. pepper
Put beef, garlic, ginger, salt, and pepper to a boiling water and cook until soft.
Take out the meat and slice very thinly.
Set aside.
Save broth, strain, put in a refrigerator.
Skim fat on top.
In a big pot of boiling water, add noodle.
Cook for 3-5 minutes depends on instruction of the package.
Wash in a cold water for several times to get rid of excess starch.
Drain and set aside.
In a big bowl, pour chilled broth, some ice and add noodle.
On top, garnish with an egg, pear, cucumber and picked radish.
Serve with sugar, vinegar and gyeo ja.
(Et Suyuna Soğuk Buğday Şehriyesi Çorbası)
![[Resim: img50241.jpg]](http://img847.imageshack.us/img847/6074/img50241.jpg)
Malzemeler
5 öz naengmyon Şehriye
1/2 İb Sığır eti (bacak kısmından)
1/4 İngiliz salatalığı (julyen doğranmış)
1/4 Asya armudu (julyen dogranmış)
1 Yumurta (iyice pişmiş, ikiye dilimlenmiş)
1/4 fincan turşu turp
Şeker, sirke, gyeo ja (Kore hardalı)
1/4 inch parça zencefil
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kasığı tuz, 1/2 tk. biber
Yapilisi
1-Turplari julyen şeklinde doğrayın. 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ile iyice karıştırın. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
2-Etleri; sarımsak, zencefil, tuz ve biber ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
3-Haslanan etler ince bir şekilde dilimleyin ve bir kenara ayırın.
4-Etin suyunun üzerindeki köpüğünü alarak buzdolabına koyun.
5-Büyükçe bir kapta suyu kaynatın. Şehriyeleri soğuk suda nişastasından kurtuluncaya kadar yıkayın. Kaynayan suya ilave ederek paketindeki talimata bağlı kalarak ilave edin. Haşlanınca süzün.
6-Et suyunu genişçe bir kaba alarak içine şehriyeleri buzla birlikte koyup soğutun.
7-Yemegin üzerine garnitürleri (önceden hazırladığımız turplu karışımı), etleri, yumurtayı, armut ve salatalıkları koyun. Seker, sirke ve gyeo ja (Kore hardalı) ile birlikte servis yapın.
Matitkae Duseyo! (Afiyet Olsun!)

![[Resim: 35438547142b51256506022.jpg]](http://img543.imageshack.us/img543/5822/35438547142b51256506022.jpg)
![[Resim: koreannoodlesmulnaengmy.jpg]](http://img600.imageshack.us/img600/9306/koreannoodlesmulnaengmy.jpg)
English
Ingredients
5 oz naengmyon noodle
1/2 lb beef shank
1/4 English cucumber, julienne
1/2 Asian pear, julienne
1 egg, hard-boiled, sliced in half
1/4 cup pickled radish*
sugar, vinegar, gyeoja
1/4 inch piece ginger
4-5 cloves of garlic
1 tsp. salt, 1/2 tsp. pepper
Put beef, garlic, ginger, salt, and pepper to a boiling water and cook until soft.
Take out the meat and slice very thinly.
Set aside.
Save broth, strain, put in a refrigerator.
Skim fat on top.
In a big pot of boiling water, add noodle.
Cook for 3-5 minutes depends on instruction of the package.
Wash in a cold water for several times to get rid of excess starch.
Drain and set aside.
In a big bowl, pour chilled broth, some ice and add noodle.
On top, garnish with an egg, pear, cucumber and picked radish.
Serve with sugar, vinegar and gyeo ja.
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥
♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin
♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin