yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monument in Changnyeong-Memorial of Border Inspection by King Jinheung (Silla Period)
#1

Monument in Changnyeong-Memorial of Border Inspection by King Jinheung (Silla Period)

Changnyeongsillajinheungwangcheokgyeongbi (창녕신라진흥왕척경비)

[Resim: 033ku.jpg]

33. Ulusal Hazine

Silla Çağı Kralı Jinheung'un bu anıtı inşa etmesinin ardından, halkın duyarlılığını gözlemlemek için, Silla topraklarına dahil ettiği Bitbeolgaya (günümüzde Changnyeong)'ya bir kraliyet gezisi yapmıştır.

Bu anıt ilk zamanlar Mokmasanseong Dağı'nın eteğindeki bir kaleydi, ama 1924'te bugünkü yerine taşınmış, bir köşkün içine yerleştirilmiştir.

Kraliyet gezisinin kutlama törenindeki diğer anıtlardan farklı olarak, bu Sunsugwangyeong sıfatına sahip değildir.

Bu nedenle Cheokgyeongbi (topraklara katılma anısına bir anıt) olarak anılır.

Ancak Kralın maiyetinin üyelerinin listesinde olmasından dolayı, kraliyet gezisinin anısına bir anıt olması gerekirdi. O zamanlar, Bitbeolgaya bir pervanenin ekseniymisçesine Silla'nın batıya doğru ilerlemesi için önemli bir yerdi.

Bu yüzden, bu Kral Jinheung'un 16. yılında (555) adının Haju olarak değiştirilmesiyle Silla toprakları içine dahil edilmiştir.

561'de Kral Jinheung, 565'te Bisabeol-gun ya da Bijahwa-gun diye adlandırılan Daeyaju (günümüzde Hapcheon) ile birlikte dahil edilen bu bölgeye bir kraliyet gezisi yapmiştir. Bu anıtın üç Hanedanlık arasında Silla Çağı'nda onların yaygın bir resmi vardı.

Doğal bir taşın ön yüzü düz olması için kesilmiştir ve mezar yazısı oyulmuştur.

Ana hat anıtın çevresinde bir çizgi ile belirlenmiştir.

Mezar yazısının ön kismı okunamayacak kadar aşınmıştır.

Ama eğer diğer mezarlara bakarsak, bu kitabe asağı yukarı Kral Jinheung'un Bitbeolgaya'yı işgal ederek topraklarını genişletmesi, Kral Jinheung'un hakim olan dünya görüşü, hırsı ve buna benzer içeriklere sahiptir.

Kraliyet maiyeti üyelerinin listesinin resmi görevlerin sırasına ve kişiye ait olan mevkiye göre kaydedildiği daha sonraki kısım tamamından daha anlaşılırdır.

Özellikle, bu liste o dönemin il yönetim örgütlenmesini, toplumsal sınıf uygulamasını ve toplumsal düzenini öğrenmek için büyük ölçüde yardımcı olur. Bu anıtın inşa tarihi, Kral Jinheung'un 22. yılıdır (561) yani Daegaya'nın yıkıllmasından bir yıl öncesidir.

Buradan, Kral Jinhyeung'un Gaya'ya doğru ilerlemek için bu bölgeyi binek taşı yapmasında siyasi bir niyeti olduğunu görebiliriz.

Ayrıca, anıtın Kral Jinheung'un dönemindeki olayları içermesinden dolayı, tarihsel gerçekleri öğenmek ve anlamak için büyük ölçüde yardımcı olarak Samguksagi (üç Hanedanlığının tarihiyle ilgili bir kitap)'deki makalede övülmektedir.

Çeviri: S.T.

English

National Treasures 33


King Jinheung in Silla Era built the monument after, to observe the public sentiment, he made a royal tour of Bitbeolgaya (Changnyeong now) that he had incorporated into the Silla territory.

The monument was at the foot of Mokmasanseong Hill fort at first, but in 1924 it was moved to the present site, seated inside of a pavilion.

Unlike the other monuments in commemoration of royal tour, it doesn't have the title of the Sunsugwangyeong.

So it is called as Cheokgyeongbi (monument in commemoration of territory incorporation).

But since it has the list of the members of the King suite, it ought to be a monument in commemoration of royal tour. At that time, Bitbeolgaya was an important position for Silla to progress toward the west as if it had been the pivot of a fan.

Accordingly, it was incorporated into Silla territory in the 16th year (555) of King Jinheung, with its name changed to Haju.

In 561, King Jinheung made a royal tour of the area, which was incorporated with Daeyaju (Hapcheon now) in 565 to be called as Bisabeol-gun or Bijahwa-gun. The monument has the common figure of those in Silla Era among the three Dynastys.

The front face of a natural stone was trimmed to be even and carved with epitaph.

The outline was marked with a line around the monument.

The front part of the epitaph is so worn out that it can't be read.

But if we refer to other monuments, the epitaph might have roughly such contents as the territory extension of King Jinheung by occupying Bitbeolgaya, the ruling philosophy of King Jinheung, his ambition and so on.

The latter part is clear on the whole, at which the list of the King suite members is recorded in the order of the official post and the position one belonged to.

Especially, this list greatly helps to find out the provincial administrative organization, social rank institution, and social system of that time. The date of building the monument was in the 22nd year (561) of King Jinheung that was one year before Daegaya was destroyed.

From this, we can see that King Jinheung had the political intention of making the area the footstool to progress toward the Gaya.

Also, since the monument contains the recording of the facts in the period of King Jinheung, it compliments the article in Samguksagi (a history book of the three Dynastys), greatly helping to find out and understand the historical facts.

Kaynak/Source
#2

[Resim: 331p.jpg]

[Resim: 434346.jpg]

[Resim: 32643.jpg]

[Resim: 94435.jpg]

[Resim: 033ng.jpg]
#3

[Resim: 94436.jpg]

[Resim: 434338.jpg]

[Resim: 434339.jpg]

[Resim: 434340.jpg]

[Resim: 434343v.jpg]
#4

[Resim: 50481399.jpg]

[Resim: 434347.jpg]

[Resim: 434348.jpg]

[Resim: 434349.jpg]

[Resim: 434352.jpg]
#5

[Resim: b0052375762599.jpg]

[Resim: b00523755491310b.jpg]

[Resim: dsc0881t.jpg]

[Resim: dsc0899d.jpg]

[Resim: ec82aceca784103.jpg]
#6

[Resim: ecb0bdeb8595ec8ba0eb9db.jpg]

[Resim: ec82aceca784106.jpg]

[Resim: ec82aceca784107.jpg]

[Resim: ec82aceca784113.jpg]
#7
Çok güzel bir tanitim daha yapmissin canim. Emeklerine saglik. Opucuk


TÜRKİYE ℂ⋆




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi