yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LG Türkiye'de Yatırım Yapacak
#1
LG Türkiye'de Yatırım Yapacak
Cep telefonu, LCD televizyon ve dizüstü bilgisayar olmak üzere üç alana odaklanma kararı alan şirket, pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için 10 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Son olarak güvenlik sistemlerinde iş ortağı Alerta ile Güney Kore dışındaki ikinci üretim tesisini Türkiye’de açan LG, Türkiye’de gideceği strateji değişikliğiyle 2010 yılına kadar tüketici elektroniğinde birinciliğe oynamayı hedefliyor. Güney Koreli firma, Türkiye’deki pazarlama stratejisini değiştirerek, cep telefonu, LCD televizyon ve dizüstü bilgisayara odaklanma kararı aldı. Pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini de dağıtıcılarından devralan LG, 10 milyon dolarlık reklam bütçesini bundan sonra kendisi yönetecek.

ÖNE ÇIKMAK İSTİYORUZ: Yaklaşık dokuz ay önce göreve getirilen LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Andy Kim, LG’nin Türkiye’deki strateji değiştirme kararının arkasındaki isim. Kim, LG’yi Türkiye’de üst düzey bir marka olarak konumlamak istediklerini belirterek, büyümede dizüstü bilgisayar, cep telefonu, LCD ve plazma televizyona odaklanacaklarını söyledi. LG, Türkiye’de yapacağı değişimlerle LG’nin bölgede faaliyet gösterdiği ülkeler arasında da ön sıralara çıkmayı hedefliyor. Andy Kim, 2010 yılında Türkiye’de tüketici elektroniğinde ilk sırada olmayı hedeflediklerini kaydetti.

NOTEBOOK, LCD VE CEPTE: Türkiye’de, dizüstü bilgisayar sektörüne bu yılın başında giren LG, ilk yıl geçmeden yüzde 5’lik pazar payına ulaştı. Andy Kim, gelecek yıl 10 bin adet notebook satarak pazar paylarını yüzde 10’a çıkarmak istediklerini belirtti. Plazma televizyonda da sektör birincisi olduklarını aktaran Andy Kim, LCD’de ise pazar paylarının yüzde 8 olduğunu dile getirdi. Kim, Türkiye’de LCD’de talebin çok hızlı büyüdüğünü ve bu alanda da yabancı markalar arasında birinci olmak istediklerini vurguladı. LCD ve plazma satışına gelecek yıl Avrupa Futbol Şampiyonası ve Pekin Olimpiyatları’nın yapılmasının ivme kazandırması bekleniyor. Andy Kim, Türkiye’de bu yıl 500 bini LCD, 150 bini plazma olmak üzere 600 bin flat panel televizyon satılacağı tahmininde bulunarak, LCD ve plazma için iki spor organizasyonun büyük fırsat olacağını, satışların 800 bine çıkabileceğini kaydetti.

CEPTE YÜZDE 10 PAZAR HEDEFİ: LG Türkiye Genel Müdürü Andy Kim, cep telefonunda ise yüzde 3-4’lük pazar paylarıyla beşinci sırada bulunduklarını hatırlatarak, "Bu pazara Türkiye’de geç girdik. Bu alanda düşük segmente değil, orta ve üst düzeye odaklanmak istiyoruz. Dokunmatik ekranlı telefonları pazara sunacağız. Viewty aralık ayının sonunda pazarda olacak. Modellerimiz arasında en çok Chocolate ve Shine satıyor. Pazar payımızı düşük seviyedeki ürünlerle artırmak istemiyoruz. Zaman alsa da marka imajımızı yaratmak isteğindeyiz" açıklamasını yaptı. LG, gelecek yıl GSM’de pazar payını da yüzde 3’den yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyor. Kim, dağıtım kanallarını artıracaklarını ve daha fazla kanala ulaşacaklarını kaydetti.

Pazarlamasını değiştirip marka kimliği oluşturacak.

LG’nin reklam ve pazarlama faaliyetlerini de birleştirme kararı aldıklarını da anlatan Andy Kim, gelecek yıl pazarlama aktivitelerini birleştirerek marka kimliği yaratacaklarını vurguladı. Kim, notebook, GSM ve plazma olmak üzere üç ürün kategorisine 10 milyon dolarlık pazarlama ve reklam yatırımı yapacaklarını açıkladı. LG, Türkiye’deki marka imajında da 2008 yılında ciddi değişiklik yapmayı planlıyor. Marka kimliklerinde daha açık olacaklarını ve marka stratejisine odaklanacaklarını kaydeden Andy Kim, LG markasını, yaratıcı, şık ve güvenilir yapmaya çalıştıklarını ve bu imajla genç Türk tüketicisini çekmek istediklerini vurguladı.

Türk tüketicisi satın almada duygusal ve pratik.

Türk tüketicisinin çok özel satın alma alışkanlıklarının bulunduğuna da değinen Andy Kim, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türk tüketicisi satın alma kararını verirken mantığını çok kullanmıyor. Bazen duygusal, bazen de pratik hareket ediyor. İmajımızı şık ve inovatif şeklinde yaratmak istiyoruz. Türk tüketicisi tasarıma çok önem veriyor. Teknoloji ve ilerlemiş imaj önemli. Ben Asya ve Ortadoğu ülkelerinde görev yaptığım için bu kültüre yakınım. Alışmam zor olmadı."

[Resim: aaaaaaa2.jpg]

LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Andy Kim




(Hürriyet/ 07.01.2008)
Cevapla
#2
Bende önce davrandin LG LCD, Bilgisayar'da LCD ve DVD-Writer'de iyi.... Bilgi için tesekkür ederim.
Cevapla
#3
Haber için tesekkürler Hilmi abi. Smile
Will u be there?
Cevapla
#4
Mashimaro yazdı:LG Electronics, Kore disindaki ilk güvenlik sistemleri ekipmanlarini Türkiye'de üretecek. Tesisin toplam yatirimi 12 milyon $'i bulacak.

LG Electronics, Kore disindaki ilk güvenlik sistemleri ekipmanlari üretim tesisini Türkiye'de açti. LG güvenlik sistemlerinin Türkiye distribütörlügünü üstlenen Alerta Elektronik, Türkiye'de üretim için 12 milyon dolarlik yatirim yapacak. LG Electronics Türkiye Baskani Andy Kim, tesisin deniz asiri ülkelerde, Ortadogu ve Avrupa'da ilk LG güvenlik sistemleri üretim tesisi oldugunu söyledi. Bunun Türkiye pazarina olan güveni göstermesi açisindan önemli oldugunu anlatan Kim, LG'nin yildan yila büyüyerek, Türkiye'deki en büyük markalardan biri haline geldigini kaydetti.

Anahtar konumda
Kim, Alerta'nin geçen yil LG'nin en basarili distribütörü seçildigini dile getirerek, "Türkiye'nin sadece ürünlerimizi satmak için bir pazar degil, ayni zamanda yatirim açisindan önem kazanan ve üretim zincirinde anahtar konuma oturacak bir pazar olacagini düsünüyoruz" dedi. Türkiye pazarinin Kore pazarina benzedigini, Kore'nin Asya'da, Türkiye'nin de kendi bölgesinde büyük pazar oldugunu anlatan Kim, Türk müsterilerini nasil memnun edeceklerini bildiklerini söyledi.
www
Cevapla
#5
Tesekkürler. Smile
Cevapla
#6
Paylasim için tesekkürler. Biggrin
Cevapla
#7
Paylasim için tesekkürler. Onay
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi