10-04-2010, Saat: 20:12
(18-10-2007, Saat: 20:41)Dae JaNG GeuM yazdı: yungHee Üniversitesi Tekvando bölümü dünyadaki en eski bölümlerden
biridir. Bölüm 4 yillik bir lisans programindan olusur. Ögrenciler 4. derece
siyah kusak ve Hakemlik sertifikasiyla mezun olurlar. Akademide, Ocak ayindan Hazirana kadar haftalik 30~35 ders saat, baslangiç seviyesinden uzmanlik seviyesine kadar olan tüm ögrencilere egitim programi uygulanir.Okul harcina teçhizat, yerlesim, yemek ve gezilerde dahildir.
Uluslararasi Tekvando akademisinin hedefi ögrencileri ve uzmanlari Tekvando dalinin her alaninda yetistirmek, tekvando felsefesini ve bilincini yayginlastirmaktir. Kyun Hee Üniversitesi Tekvando alaninda Her zaman bir öncü olmustur. Uluslararasi standardi yükseltmekte Liderlik rolünü üstlenmistir.1960 dan beri basarili bir Terkvando takimina sahip olan KyungHee Üniversitesi, 1983 de Korenin full-time Tekvando bölümünü açmistir. O zamandan beri basari üstüne basari kazanmistir. Üniversitenin basarilarini gözden geçirirsek KyungHee mezunlari 120 uluslararasi sampiyomluga katilmis 77 altin, 16 gümüs ve 15 bronz madalya almistir.
bendende biraz bilgi...
Ne güzel ya benim erkek kardesiminde taekwondo da türkiye 3. lügü ve bronz madalyasi var sayah kusak 2. pumda (yasi küçük oldugu için pum yoksa dan olacak) babam zamaninda benide yazdiracakti ama dershane falan gitmedim aceba uluslar arasi sampiyona gibi müsabakalar düzenliyorlar mi ?
eger öyle birsey olursa çok süper olur hemen yazilirim taekwondoya